Reklama

Reklama

Šílení kanibalové

  • USA The Bad Batch
Trailer

VOD (1)

Vyhnaná do pusté země plné vyděděnců, hledá své místo někde mezi drogami napuštěnou pouštní komunitou a enklávou kanibalů. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (114)

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Pesimistický snímek, který se určitě musí líbit Tarantinovi - drobná blondýnka bez dvou končetin na cestě za pochopením světa je vděčným objektem. Nesedělo mi tempo a zbytečná rozvleklost některých scén, dvě postapo party v čele s kanibaly jsou však velmi věrně znázorněny a plusem je i herecké obsazení, hodně potěšil nemluvný Momoa, Jima Carreyho v kůži prohnilého bezdomovce ani nepoznáte. Obecně nechápu, že film s tímto tématem a hereckým ansámblem unikl českým distributorům a nevlastní ani český název. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Postapokalyptická šílenost, která začíná brutálně z vostra, aby pak upadla do absolutní apatie. Ze začátku tady totiž na Vás vytasí hlavní hrdinku, kterou někdo unesl. Nevíte nic. Té následně uříznou nohu, ruku a nějací zdejší pobudové z tamního slumu ji upečou a sní. To doslova zíráte a říkáte si, co přijde dál. Dál ale nepřijde nic. Nuda a vopruz. Vrcholem všeho je monolog Keanu Reevese, který mluví asi čtvrt hodiny v kuse o absolutním hovně. Fascinující. ()

Reklama

Fifer 

všechny recenze uživatele

Krásná, pomalá, post-apokalyptická dystopie. Die Antwoord nezní jen z repráků, ale režisérka se zřejmě inspirovala i výtvarnou stylizací. Děj je klasický a vlastně dost přímočarý, ale to nevadí. 5% dialogů, 95% misanscéna. Perfektní soundtrack. Jedinou nevýhodou je, že režisérka nenalezla vlastní rukopis. Je to mix Rodrigueze (Od soumraku do úsvitu), a Mad Maxe. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Všechny předpoklady pro super exploatační úlet -- výrazná "dieantwoordí" stylizace, šílený casting, vyvrženecká pouštní krajina -- bohužel dusí absence pořádnýho děje a zabržděný spád. Má to šanci stát se kultovkou jako napimpená drsná uhrančivá alternativa (vybavím si SPRING BREAKERS), mě ale zdaleka nenaplnilo. ()

filmsim 

všechny recenze uživatele

Pokud trpíte nedostatkem filozofování v prostředí kanibalů a pološílených vyvrhelů ve světě jak vystřiženého z Mad Maxe, tak s tímto snímkem určitě neuděláte chybu. Jen se nenechte zlákat trailery na brutální řezničinu či zběsilou jízdu, tento snímek je mnohem pomalejší a ledabyle bezcílnější než byste možná očekávali. 6/10 Více v mé recenzi na webu Filmový Guru. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • Zatímco se obecně předpokládalo, že amputace končetin Arlen (Suki Waterhouse) byly dosaženy digitálně, většina všech záběrů je ve skutečnosti make-up efekt. K vytvoření požadovaných záběrů bylo zapotřebí spousty předběžného plánování a storyboardingu. (Caszidy)
  • Většina komparzu a neherců pochází ze Slab City, tzn. stejné kalifornské komunity, kterou navštívil hlavní hrdina snímku Útěk do divočiny (2007) Chris McCandless (Emile Hirsch). Většina „Slabberů“ nepotřebovala žádný make-up ani další úpravy. (Caszidy)
  • Režisérka Ana Lily Amirpour má v oblibě klasickou tvorbu efektů. Hlavní designér make-up efektů Tony Gardner tak měl plné ruce práce. (Caszidy)

Související novinky

Jim Carrey kanibalem

Jim Carrey kanibalem

20.03.2015

Jméno Ana Lily Amirpour vám asi nic neříká, už brzy by se to ale mohlo změnit. Mladá režisérka, která loni debutovala upírským hororem Sama nocí tmou, patří mezi nejsledovanější nové tváře. A její… (více)

Reklama

Reklama