Reklama

Reklama

Očista: Volební rok

  • Česko Očista 3: Volební rok (více)
Trailer 2

Senátorka Charlene Roanová (Elizabeth Mitchell) má k odporu vůči očistě pádný důvod, před lety jí padla za oběť celá její rodina. Od té doby je snaha o její zrušení hlavním motorem jejího tažení do Bílého domu. Ambiciózní soupeři vědí, že k její porážce vede jediná cesta, „legální" zabití během očisty. Senátorku naštěstí jistí šéf její ochranky (Frank Grillo), hrdina z druhého dílu Očisty, kterému tohle každoroční běsnění už taky pěkně leze krkem. Teď už je ale čas trhnout oponou, krvavé představení začíná. Perfektně zabezpečený dům, početná a skvěle vybavená ochranka, co by se tak mohlo stát, aby senátorka tuhle noc nepřežila? Asi byste se divili, alarmy ohlašující začátek očisty ještě nedozněly a už musí Roanová jen se svým strážcem po boku prchat nočními ulicemi ve snaze najít nějaké bezpečnější útočiště. Příštích dvanáct hodin bude velmi dlouhých. A krvavých. (CinemArt)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (385)

Kothy 

všechny recenze uživatele

A zase je tu Očista, tentokrát už potřetí. Nic moc se nezměnilo, hlavní postava zůstává stejná, akorát lidem už dochází trpělivost. Senátorka Charlie Roan totiž kandiduje na prezidentku a chce očistu zrušit. Hraje ji stále pohledná Elizabeth Mitchell. To se samozřejmě Novým otcům zakladatelům nelíbí a chtějí se jí zbavit. Je tedy na Leu Barnesvi aby ji ochránil Zbytek už si asi dokážete představit. Opakuje se opět scénář plný honiček ulicemi Washingtonu atd. Občas je to až přehnané. Dokonce do Ameriky kvůli očistě jezdí i turisté. Snad už další díly nebudou... "Pojďme se očisti!" ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Za mě teda oproti druhému dílu výrazný krok zpět. Nevidím žádný progres po stránce charakterové, mytologické, ani filmařské. První polovina filmu je dokonce tak strašná, že mám pocit, že se snad jelo na druhou dobrou. Scénář bolí, postavy nejsou nijak zajímavé a vrcholem jsou neskutečně levné rekvizity.. Simulovat ovládání zabezpečení baráku mobilním telefonem přilepeným ke zdi a scanování otisku prstu přes nativní androidí zamykací obrazovku? Levnost přímo tluče do očí. Nepomáhá pak ani snaha o jakýsi psychedelický přesah a comisovou stylizaci "čističů". Výsledkem je v lepším případě průměrné béčko. V případě horším nefunkční póza... ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Nooo asi o něco horší než předchozí díl(y), ale dám i tomuto pokračování 4*. Ač už začíná být Očista okoukaná, tak pořád zaujme a dokáže diváka udržet u filmu, pořád tam je napětí, každou chvíli se něco děje. Ale mám pocit, že předchozí Očisty byly drsnější, což mi tady trochu chybělo. I když závěr je celkem dost hustý. Dívám se, že už se chystá čtvrtý díl, z čehož nadšený nejsem, Očista je fajn série, ale tímhle třetím dílem bych to už uzavřel. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Po týdnu jsem se konečně koukl na nějaký ten film také sám a nebavil mě. Nějaký záhadným způsobem mě absolutně neoslovil děj, který pojednává o slečně, která v podstatě bojuje za odstranění této krásné očisťující tradice, a tudíž i završení této filmové série a další nepokračování. Člověk, kterému Očista do oka padla, ji logicky nebude fandit, což je trošičku problém vzhledem k faktu, že je slečna hlavní postavou. Ostatní postavy nejsou o moc sympatičtější. Je to směsice spermatu všeho druhu, kterou větřík za velkou louži foukl. Příliš mi nesedl ani styl vyprávění, i když jej vymýšlel stejný pán, který má na svědomí předchozí díly. Budiž pochválen alespoň za to, že se pokaždé vydal výrazně odlišnou cestou. Úvod byl úplně o ničem. Naštěstí byl krátký. Taková ta část, kdy hrdinové putovali městečkem a člověk se mohl kouknout, kterak se různí lidé očišťují různě. To bylo velmi hravé, plné zajímavých nápadů a já si to užíval. Jakmile se ovšem partička hrdinů někam zavřela, začala snímek opět pohlcovat nuda a já začal být nas... nazlobený. Přes dvě se nepřehoupnu. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Předchozí dvě Očisty nebyly nikterak úžasné, byly ale vcelku stravitelné, slabšímu scénáři pomáhala slušně zvládnutá akce, takže se na ně dalo dívat. Třetí výprava do ještě skvělejších Spojených států byla mnohem slabší. Tvůrci pod vlivem politické korektnosti a kvót přišli s nádherně vyváženým obsazením, takže nespokojení by mohli být snad jen Asiaté. Akce mě tentokrát příliš nepřesvědčila, ale monology i dialogy byly tentokrát doslova stupidní, jednání všech postav nelogické a ani nevím, za co jsem dal tu druhou hvězdičku. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Carmen Ejogo dostala ponuku zopakovať si rolu Evy Sanchez z predošlého dielu Očista: Anarchia, odmietla to však s odôvodnením, že je čas skúsiť nové veci. (beso74)
  • Natáčalo sa vo Woonsocket, štát Rhode Island, USA. (beso74)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama