Reklama

Reklama

Očista: Volební rok

  • Česko Očista 3: Volební rok (více)
Trailer 1

Senátorka Charlene Roanová (Elizabeth Mitchell) má k odporu vůči očistě pádný důvod, před lety jí padla za oběť celá její rodina. Od té doby je snaha o její zrušení hlavním motorem jejího tažení do Bílého domu. Ambiciózní soupeři vědí, že k její porážce vede jediná cesta, „legální" zabití během očisty. Senátorku naštěstí jistí šéf její ochranky (Frank Grillo), hrdina z druhého dílu Očisty, kterému tohle každoroční běsnění už taky pěkně leze krkem. Teď už je ale čas trhnout oponou, krvavé představení začíná. Perfektně zabezpečený dům, početná a skvěle vybavená ochranka, co by se tak mohlo stát, aby senátorka tuhle noc nepřežila? Asi byste se divili, alarmy ohlašující začátek očisty ještě nedozněly a už musí Roanová jen se svým strážcem po boku prchat nočními ulicemi ve snaze najít nějaké bezpečnější útočiště. Příštích dvanáct hodin bude velmi dlouhých. A krvavých. (CinemArt)

(více)

Recenze (384)

POMO 

všechny recenze uživatele

Komornejší survival charakter dvojky ma bavil viacej než tento temný akčňák o záchrane senátorky, ktorá chce všetku tú "srandu" ukončiť. Hoci je svojou MILFkosťou tým najlepším na filme (Grillo už sa stáva opozeraným a banda herecky nezaujímavých černochov navôkol môže byť cool iba pre černošských divákov). DeMonaco je každopádne skúsenejší a odvádza svôj džob lepšie než v jednotke. Má to spád a nie úplne predvídateľný dej. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Stejně sračkovité jako dvojka, nicméně s jedním kulantním estetickým vytuněním. Já vím, asi to bude znít kapku gerontofilně, ale ještěže je Mičlovic Bětka i v jejich šestatčtyřiceti taková Vulva dei (pro klasicky nevzdělatelné pozn. překladatele: „Boží kunda“) a totálně katalogová MILFka. Teď docela váhám, jaký vhodný verbální kvantifikátor použít, aby to vstřebali i všichni ti erudovaní filmoví teoretikové, co to oproti vynikající jedničce procpali do červených čísel. Nuže, tak to opět zkusíme vědecky. Těch nezáživných, nudných, špatně natočených a omšelých pasáží je tam prostě pokokot, a vůbec bych se nebál sáhnout ani k daleko sofistikovanější terminologii a prohlásit, že až tři piče. Naštěstí se však dá v tomto pokračování během nich docela slušně zabavit přemítáním, jak nejúčinněji Bětušce zamlžit ty její SEKSY yntelechtuální brýle, přeleštit kastli a co nejefektivněji vystříkat dutiny, aby už dále nekorodovala a zůstala pořád tak atraktivním materiálem pro každý autobazar. Neméně povznášející je také přemýšlení nad praktickými dopady onoho zde vizuálně vcelku zkurveného primárního nápadu. Taková představa brutální předvolební očisty Pičího hnízda od samozvaných „poctivých“ maďarských miliardářů vyloudí jednomu na tváři stejně lascivní úsměv. Marginální efekty takového počinu by byly nesporným přínosem pro lidstvo. Jen si představte svět bez řepkou zasviněného půdního fondu, registračních pokladen a kontrolních hlášení, svět, kde si člověk v klidu zahulí u piva a kde by evropské dotace opravdu končily ve veřejně prospěšných projektech a nesloužily jen k tomu, abychom tu záhy všichni žrali jen amarouny od Trikatela. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Mám dojem, že za pár let Očista bude přirozenou součástí životů lidí v Evropě, ale zatím je to bohudík jen film, který sice nemá příliš originální zápeltku (ochrana senátorky), ale pořád se v tom něco děje, no děje, prostě pořád padaj mrtvoly, takže to rychle utíká. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Vzestupné kvality série jsou napotřetí završeny nadstandardní žánrovou podívanou, v níž DeMonaco utahuje šrouby ve všech možných ohledech, tudíž dává k dobru sice klišovitý, ale smysluplný děj, který hrdinům opravdu zatápí, dovede hrát na několik zdánlivě nesouvisejících rovinách, aby je umně spojil, a především láduje diváky slušnou porcí detailního gore, kdy nemá problém v plném záběru střelit do ksichtu i ženskou. Jasně, žánrová šablonovitost a předvídatelnost zůstává, ale přidaná hodnota v podobě až psychedelicky bizarních výjevů, nekompromisního boje „black trash“ a White power bojůvky, to spolu s umanutým Frankem Grillem posouvá o dost výš. V takhle slibně rozehrané partii bych si možná opatrně řekl ještě o jeden díl. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby USA $79,213,375Tržby Celosvetovo $118,587,880Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,274,100Tržby za predaj DVD v USA $3,219,816║ Po otrasnej dvojke, toto už je ďaleko pozerateľnejšie. DeMonaco sa konečne naučil poriadne režírovať, dej fajn aj postavy. /60%/ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Po velice slušné dvojce velké zklamání. Ochrana senátorky mě nebavila a senátorka samotná mě srala. Frank Grillo navíc nepochopitelně téměř nikoho nezabíjí, spíše tam prostě jen je. Trochu mě obměkčil konec se správně úchylně vypadajícím knězem a s politickým záporákem, který opravdu ctil očistu a chtěl, aby ho zabili. Baví mě, když postavy očistu fakt respektujou. 50% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,LETOŠNÍ OČISTU VYUŽIJEME JAKO JARNÍ ÚKLID"...“ /// Senátorka Roanová má našlápnuto do prezidentskýho křesla, takže taťkové ZAKLADATELÉ jsou v ohrožení… Přehopsáme úvodem (klasika – je třeba vybrat hudbu, herce…) a za 20 minut následuje přehlídka občanů neschopnejch se postarat o svoji bezpečnost, hrdinů, jenž brzo skončej na hřbitově i těch, co maj morální zásady. Ti všichni mě pěkně serou… naštěstí kromě přehlídky houpacích koňů se zbraněma tady máme hezkej hon na senátorku a její černou partu. PURGE, to je rozumná porce krvavý akce a „jakejs takejs“ příběh. Horor je hlavně chování lidí, ale to už vlastně všichni vočekáváme. Dalo by se říct, že tohle téma se nedá vyčerpat. Může jen vomrzet. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Rozkaz zněl jasně: Je třeba zabít Babiše! 2.) Vždycky jsem si přál sejmout plyšovýho medvídka (ať už je v jeho kostýmu kdokoliv). 3.) Thx za titule „.Bac.“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distributor: Universal // Počet premietajúcich kín v USA: 2,821 // Otvárací Víkend v USA: $31,515,110 // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Druhý díl mi přišel napínavější a více vygradovanější, třetí má politický nádech,obsahuje více šíleností a jsou dostupné lepší rekvizity. Je zde poměrně spousta akce, ale většinou ji tvoří střelba, takže se spíše ukojí fanoušci přestřelek než hororáří zaměřující se na efektivní úmrtí. Plusem je opět Frank Grillo, který je sympaťák, kterému akce není cizí a třešničkou na dortu je Nazi záporák, s kterým si střihne slušný fight na nože. Krev zde je, ale vzhledem k tématu a počtu zabijáků jí mohlo být podstatně více. Z traileru jsem byl unešený více, samotný film na mě neměl až tak zvrhlý dopad, jakým působil trailer, přesto se jedná o sérii, která má na to se řadit mezi konkurenty jako Saw či Final Destination. Dalším dílům se vůbec nebráním, letos Purge v topce snad bude byť doufám spíše ke konci žebříčku. Story 5/10, Atmosféra 7/10, Gore 7/10, Vizuál 7/10, Akce 7/10, Napětí 6/10,Humor 2/10. Zábavnost 8/10, Lekačky 1/10. 75% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Tak nie, už ani sympaťák Grillo trojke bohvieako nepomáha, bol to len chvíľkový svieži závan v dvojke, ktorý sa v trojke premenil na tichý šum. Trojke ubližuje ako nechcená smiešnosť(„Nebudem sa pred Očistou schovávať. Ľudia by ma pokladali za zazobanú kravu,“ prehlási sebavedomo senátorka a obkolesí sa desiatimi po zuby ozbrojenými zabijakmi, snajpermi a ochrankármi v špičkovo zabezpečenom dome), tak práve sklamanie, ktoré mi po zábavnej dvojke poskytol Grillo. Chcelo by to zasa hereckú výmenu. Stvárnenie „šialenej, nekoordinovanej a anarchistickej“ Očisty uveriteľné a vcelku intenzívne. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Očista se od hororu drží tak daleko jako vegouš od stánku s masem, takže nám zůstává akční film a navíc ukázkově rasistickej ale tentokrát obráceně. Dobrá jsou zde dva bělásci co jsou kladní - senátorka a její ochránce, notoricky známej Grillovací Franký , kterej to kosil ve dvojce - ale zbytek kladných hrdinů jsou všichni do jednoho černý huby a naopak všichni záporáci (až na jednu čubku) jsou vápenky. Senátorce se navíc nedá fandit ani po zpackané lobotomii jelikož větší píču jsem už dlouho neviděla. Černoušci zachrání její bílou prdel a co senátorka zažvatlá? ,,Díky za záchranu, ale chci vám říci, že jsem proti Očistě a neschvaluju co děláte, takže až mě zvolej tohle se bude řešit. Já být ten mr. Bubu tak jí mrdnu kulku do hlavy. Bubu se ale ovládá a to natolik, že když pak senátorka je razantně proti tomu, aby zabili chlapíka, co jí chce zabít, tak to už ani neřeší. Frank vypadá, že začíná usilovně uvažovat o tom, že senátorku oddělá sám, jelikož každé její debilní rozhodnutí stojí hodné bubáky více a více životů a jako bonus Frank má víc a víc podlitin. To vše jen aby ta kráva byla spokojená stále hlásajíc, že i vrah má právo na život. Záporáci jsou extrémně o hovně, jedna negerská čubka s účesem jak Mickey Mouse co v afektu vyřvává, že chce čokoládovou tyčinku, debilní politik co si hraje na drsňáka i když umí úplný hovno, šéf jednotky žoldáků co umí druhý hovno a hraje si na ještě většího drsňáka a "kněž" co zcela určitě čistí komíny každému chlapci v kostelním pěveckém sboru. Akce je krvavá asi tak jako v každém béčkovém akčním filmu takže na gore zapomeňte, na napětí taky a pokud chcete zažít u tohohto filmu mrazení v zádech tak se polejte studenou vodou a vlezte si před větrák. DeMonaco začíná míchat hovno ve vodě a říká tomu omáčka... ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Tvůrci si bohužel neuvědomují potenciální sílu v námětu, takže vyprodukovali na pásu prefabrikovanou Očistu 3, která je vlastně úplně stejná jako dvojka, akorát o padesát procent nudnější, protože jste jí zkrátka už viděli před dvěma roky. Ani jednička nebyla žádný orgasmus, ale člověka bavilo to nezřízené beztrestné vraždění, tísnivá atmosféra domu obklopeného vrahy, kteří si mohou dělat co uznají za vhodné, protože žádná kavalerie na pomoc zkrátka nepřijede. Dokonce i celkem obstojný gore a mírná satira na neexistující, ale potenciálně vůbec ne vzdálenou společnost se vydařila. V trojce není napětí ani na vteřinu, v ulicích se potulují trapně přehrávající figurky, které mají být zřejmě děsně drsné a strašidelné a přitom jsou pouze směšné a dějová linie ohledně politiky je tak strašně stupidní a nudná, že se z původně skutečně originálního námětu stalo jakési politické drama mapující politickou scénu, která neexistuje, což mě má bavit konkrétně v čem? Dál bych se skutečně nerad opakoval, jelikož mohu označit dva roky starý text, zmáčknout CTRL+C, vhodit to Véčkem sem a nikdo by nepoznal, že vlastně píšu o úplně jiném filmu. 55% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Očista je Halloween pro dospělý." Nepatřím mezi ty, kteří by si jednou v roce jezdili do USA beztrestně zavraždit, ale když už Očista přijde za mnou, tak jí ze slušnosti neodmítnu. Nikdy mě to sice úplně nestrhne, ale vždycky to má nějakou chvilku, která mě zahřeje u srdce. Tentokrát to byla polepšená zdravotnice, když smetla sanitkou zlodějská děvčátka. To bylo milé, vtipné i potřebné zároveň. Jinak jsem samozřejmě proti násilí, ale kdyby se změnila pravidla hry a beztrestně by se mohli střílet dlouhodobí pobírači dávek napříč barevným spektrem a politici napříč názorovým spektrem, tak bych se snad i přidal, aby se pracujícím debilům, mezi něž se nerozvážně řadím, dýchalo o něco spokojeněji. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Svěží, sympatická politička bojuje proti místnosti upnutých, zlých mužů v oblecích. Očista je na jednu stranu alegorií zneužití politické moci nabízením falešných řešení zástupných problémů, ale zcela neironicky mluví jazykem banální propagandy bez jakékoliv sebereflexe - a čím víc se jednotlivé díly snaží být politicky artikulovanější (jsem překvapený, o kolik doslovnější jde být oproti už tak doslovnému minule), tím je to patrnější. Očista je nevyhnutelná eskalace trendu postapokalyptických filmů pro teenagery a není divu, že je v Americe tak populární mezi dospívajícími dívkami (fascinujícím úkazem je Purge fan fiction, kde mladé holky píšou "svoje" dobrodružství z Očisty, které se tak moc podobají vlně okolo Stmívání), což by nebylo nic špatného, kdyby se to nevedlo k lobotomizaci scénáře, který je ruku v ruce s rostoucí ambicióznosti už vyloženě k smíchu. Očista je rozhodně zajímavý úkaz, i když veskrze špatná série, která od "nevyužitého potenciálu" jedničky skočila k legračnímu ždímání. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Při každém díle Očisty jsem silně neztotožněn se základní dějovou linií a něco takového je nad moje chápání a přijde mi to celé vlastně nedomyšlené, prosté a naprosto zvrácené. Na druhou stranu, když chci nějaký horor u kterého vypnu mozek, který je svižný a na nic si nehraje, rád si opět pustím další díl. 65% ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Za mě teda oproti druhému dílu výrazný krok zpět. Nevidím žádný progres po stránce charakterové, mytologické, ani filmařské. První polovina filmu je dokonce tak strašná, že mám pocit, že se snad jelo na druhou dobrou. Scénář bolí, postavy nejsou nijak zajímavé a vrcholem jsou neskutečně levné rekvizity.. Simulovat ovládání zabezpečení baráku mobilním telefonem přilepeným ke zdi a scanování otisku prstu přes nativní androidí zamykací obrazovku? Levnost přímo tluče do očí. Nepomáhá pak ani snaha o jakýsi psychedelický přesah a comisovou stylizaci "čističů". Výsledkem je v lepším případě průměrné béčko. V případě horším nefunkční póza... ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Dva roky po skončení Očisty, počas ktorej chcel Leo Barnes (Frank Grillo) zabiť vraha svojho syna, nastáva rok prezidentských volieb v USA. Medzičasom sa stal šéfom ochranky senátorky USA, ktorá sa snaží po svojich osobných skúsenostiach dostať na čelo krajiny a zrušiť Očistu. Proti nej však stojí silná politická skupina New Founding Fathers of America, ktorá si z Očisty vytvorila kultovú záležitosť. Počas Očisty sú každoročne ohrození tí najchudobnejší a najbezbrannejší, takže je pre nich senátorka tým najvhodnejším kandidátom. To si však uvedomujú aj hlavy štátu, a tak sa senátorka stáva hlavným cielom tohtoročnej Očisty. - Najprv musím uznať, že som od The Purge: Election Year očakával niečo iné. Sklamalo ma hlavne to, ako málo tvorcovia pracovali s maskami. Tie kolovali po internete už mesiace a ako profilové obrázky ich používali aj ludia, ktorí sa o žáner horor vôbec nezaujímajú, takže keď si uvedomím, že tie masky boli počas celej Očisty len v dvoch záberoch, som velmi sklamaný. Inak som však spokojný a The Purge si aj v treťom pokračovaní udržiava vysokú úroveň a popiera frázu o tom, že pokračovania sú vždy horšie ako prvý film, ktorú tu obrovské množstvo idiotov neustále používa. Frank Grillo si v poslednej dobe upevňuje svoje miesto ako hororový herec a charizmatická Elizabeth Mitchell u mňa v tretej časti sprostredkovala rovnakú úlohu, akú v prvej časti Lena Headey. Scenár sa zdal byť v niektorých miestach dosť zmätený a nelogický, ale nebol zlý a tvorcovia aj v tretej časti dokázali prísť s novými nápadmi aj zvratmi, aj keď sa táto časť trochu odchýlila od klasickej tematiky Očisty a viac sa zameriavala na zobrazenie politického zázemia. Brutality tu je opäť dosť a som rád, že bol opäť prijatý ranking R, takže môžeme vidieť vela krvi. Môj oblúbenec Nathan Whitehead svojimi hororovými hudobnými kompozíciami vôbec nesklamal a zaujal ma hlavne ten teenage song, ktorý hral v aute mladým dievčatám a hodil sa sem úplne perfektne. U The Purge sa dá nájsť mnoho chýb, ale ja sa na to z tohto uhla pozerať nebudem. Radšej ocením výdrž tohto tímu a fakt, že režisér to po druhej časti mohol vzdať a s obrovskými zárobkami utiecť k iným nezmysleným žánrom. On však vytrval a opäť priniesol niečo, čo je pre niekoho len ďalšou vyvražďovačkou bez hlbšieho zmyslu, ale pre mňa osobne jednou z najvyrovnanejších hororových sérií, ktorá sa v každej časti snaží priniesť niečo nové a snaží sa neustále postupovať ďalej. + herec z The Purge: Anarchy a Demonic + herec z Final Destination 4 + herec z The Shortcut + herec z The Purge, As Above, So Below a The Purge: Anarchy ()

choze 

všechny recenze uživatele

OČISTA 3: ZACHRAŇTE MILFKU. Trojka pokračuje v kurzu nastaveném dvojkou, ať už jde o - po mizerné jedničce - kvalitativní přesun do ucházejícího průměru (až na nudný závěr), další porci znepokojivých výjevů pouličního mordování a strašidelných masopustních masek (patří k téhle sérii asi jako divné loutky k wanovinám) nebo o běhání hrdinů v ulicích a rozvíjení pozadí očistné noci na místo původního home invasion modelu. Navíc se tváří jako závěrečný díl trilogie, který s fenoménem očistné noci definitivně (?) zúčtuje. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Rok se s rokem sešel a zas máme v Americe svátek, za kterým stojí lobby NRA, výrobců zabezpečení domů, truhlářů, vazačů smutečních květin a James DeMonaco. Jeden by si myslel, že se od minule poučil a on ne. Politicky nebývale korektně rozloženým postavám rozdal průhledné karty, omotal je vánočními světýlky idealismu či nesnášenlivosti a z fungujících pouličních výjevů apokalypsy nakonec zbaběle prchl k podzemní armádě spásy a přehnaně akčnímu kostelnímu finále. Frank Grillo je bourák, to je jasné, stejně jako skutečnost, že floridští důchodci, nahřívající si své staré klouby, budou pro očistu - ale maximálně svých genitálií za použití žínky. Pořád ale nevím, Donald, nebo Hillary..? ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Asi je už načase sa zmieriť, že lepšie to už nebude. Nápad s očistou sa mi už od prvej zmienky o prvom filme začal veľmi pozdávať, ponúka potenciál na prvotriedne zábavné akčno-hororové béčko plné psychopatov a nápaditých drsných vrážd, ale ani po tretíkrát som nedostal to, čo som chcel. A pritom práve teraz som tomu veril najviac, prvý diel kvôli obmedzenému rozpočtu radšej zvolil subžáner home invasion, takže som to ešte bral, druhý diel mi už vyhovoval viac, konečne sa začal uberať tým správnym smerom, no stále ešte potreboval doladiť, pričom som čakal, že tentoraz to už vyjde a vznikne tá správna žánrová zábava. A miesto toho som sa dočkal jasne najslabšieho a najnudnejšieho dielu. Ešte prvú tretinu mi to celkom vyhovovalo, väčší priestor pre politiku sa paradoxne ukázal ako plus, táto línia ma bavila, vrátil sa hlavný klad predchádzajúceho dielu, Frank Grillo v hlavnej úlohe, ktorý má navyše chrániť charizmatickú Elizabeth Mitchell a aj tie začiatky očisty majú stále tú správnu atmosféru a pár zaujímavých nápadov. Ale potom to už veľmi rýchlo upadne, od doslova trápneho pársekundového vystrieľania skupiny psychopatov v zábavných kostýmoch, ktorí pritom mohli kľudne robiť priebežne problémy po celý čas mi už bolo jasné, že z tohto nič nebude. Všetky zvyšné postavy ma absolútne nezaujímali, pričom tých súperiacich strán s výraznejšími postavami je tu celkom dosť a stane sa z toho len taká stereotypná strieľačka, kde ma už ale nič výraznejšie nebavilo. Ale aspoň sa stále niečo deje, Frank Grillo je nekompromisný a vizuál je predsa len tiež solídny, takže sa to aspoň dá bez väčších problémov dopozerať. Takže po akčnej stránke je to tiež sklamanie, za niečo stojí jedine tých pár tichých likvidácií hlavného hrdinu a efektné zneškodnenie skupiny vrahýň bývalou gangsterkou, inak nič, skutočne som nečakal, že ešte aj v akcii sa tu dokážem nudiť. Takže pre mňa je táto tretia Očista jednoznačne sklamanie a ak to James DeMonaco, ktorý sa už viditeľne vyčerpal neprenechá niekomu inému, kto by priniesol nové nápady, už ani viac nečakám. 54% ()

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama