Reklama

Reklama

A Reasonable Man

  • Velká Británie A Reasonable Man
všechny plakáty

Obsahy(1)

Film vypráví příběh právníka Wendona, který rozhoduje případ pastevce původního kmene Zulů. Ten zabil jednoročního chlapce v poblázněné víře, že se jednalo o vtělení ďábelského ducha – známého v jižní Africe mezi původními obyvateli jako „Tikološe“. Právník proniká do tajemství afrického čarodějnictví a mysticismu, stejně jako je konfrontován s pravdou o sobě samém. (LFŠ 2006) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Niella 

všechny recenze uživatele

Reziser filmu Gavin Hood, ktory tento snimok nielen reziroval, ale aj produkoval a stvarnil v nom hlavnu ulohu, reziroval aj oscarovy snimok Tsotsie. Film Reasonable Man sa snazi najst odpoved na otazku, v ktorej kulture sa clovek sprava najviac "reasonable" a ci uprimna viera cloveka, moze ospravedlnit jeho skutky. Film sa snazi nemoralizovat, ale velmi sa mu to nedari, clovek hned vytusi na koho strane by mal stat. A i ked sa film nekonci tradicnym hollywoodskym happy-endom, pripomina pomerne dobre spracovany televizny snimok. ()

mazic 

všechny recenze uživatele

Film byl zdlouhavý i přes svých 103 minut. Místo aby hrdina zjistil něco o sobě, dozvídá se spíše, že byl příliš dlouho mimo svoji vlast a vše v Africe nefunguje jako v Anglii. To jsem věděl i před filmem a nemusel jsem na film chodit. 2* dávám za to, že konec nekončí happy-endem, který jsem čekal. ()

Reklama

Reklama