Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Jonathan Pine (Tom Hiddleston) je hotelový recepční, který dříve sloužil v armádě. Důstojnice britské tajné služby, agentka Burrová (Olivia Colman) ho přiměje ke spolupráci. Má za úkol zjistit, co má anglická a americká tajná služba společného s ilegálním obchodem se zbraněmi. Jako krytý agent se musí dostat do co nejtěsnější blízkosti mocného obchodníka se zbraněmi Richarda Onslowa Ropera (Hugh Laurie), jeho přítelkyně Jed (Elizabeth Debicki) a jeho společníka Corcorana (Tom Hollander). (AMC Czech)

(více)

Recenze (238)

Gemini 

všechny recenze uživatele

A pak že nejde pořádnou špionážní podívanou natočit jinak než jako retro nebo bez adrenalinových přestřelek a bitek muže proti muži. Jde, a když se to vezme hezky od podlahy v intencích posledních několika let, kdy televize pochopily, v čem tkví jejich výhoda proti filmovému médiu, a dodá se slušný rozpočet a prvotřídní herecký materiál, nemůže to dopadnout špatně. Hugh Laurie opět dokazuje své herecké chameleónství, Tom Hollander předvádí dalšího vymazleného psychopata, a Tom Hiddleston vedle očekávané kvality charakteru a "uměleckého dojmu" i odporně vysportované tělo, díky čemuž stoupají akcie jeho Nočního Manažera jako Bitcoin... a na rozdíl od Bitcoinu se tam nahoře také drží;) 90%, alespoň pro první řadu. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

John le Carré je prostě zárukou kvality. Nečetl jsem o něj nic, ale co jsem viděl zfilmované, se mi líbilo. Pomalé, hypnotické, reálné, od zaťatých postav až po úvahy, jak odpovědný je za určité události každý z nás. 90%. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Výborná "konverzačná bondovka". S výnimkou prepálených akčných scén je tam všetko, čo klasicky strihnutý špionážny thriller potrebuje - udatného agenta, charizmatického superzloducha s krvilačnými poskokmi, krásnu ženu do trojuholníka, veľký plán, luxusné sídla, rýchle striedanie exotických lokácií, tajnú základňu v púšti, dokonca to má aj parádne dizajnovanú titulkovú sekvenciu a nechýba scéna v kasíne! To všetko je ale podané realisticky (len s drobnými žánrovými úletmi), psychologicky presvedčivo a v maximálne aktuálnom politickom kontexte. Finále napínavé! Réžia Susanne Bier bez zaváhania a herci do posledného vynikajúci! Hiddleston ako nový Bond z mojej strany schválený. ;-) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dlouho se mi nestalo, abych jakoukoliv minisérii slupnul jako polárkový dort na posezení. Ale je vidět, že producenti moc dobře věděli, do čeho jdou. Do režisérského křesla totiž vpravili severskou legendu z oboru - Susanne Bier a té nabídli evropské herecké jedničky - Tom Hiddleston, Hugh Laurie a na plno se rozjíždějící Elizabeth Debicki. To vše zabalili do aktuálně nesmírně atraktivního příběhu, který posledně načal snad Obchodník se smrtí před deseti lety. No a pokud si přičtete i skutečnost, že se tato šestihodinová minisérie odehrává jak v rozbouřeném Egyptě, v nejmenované rezidenci na Mallorce nebo na jihovýchodní hranici Turecka, tak vězte, že lepší a atraktivnější prostory pro natáčení byste nesehnali. K dokonalosti mi pak chyběl epičtější závěr, který na to vysloveně najížděl, ale nakonec ho tvůrci utnuli rychlostí světla. Škoda. Každopádně když už nic jiného, tak všem po shlédnutí tohoto příběhu musí být jasné, kdo má být příští James Bond... ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Vynikající obsazení, skvělý scénář a schopná režie Susanne Bier. Co chtít víc? Možná vyhrocenější konec, ale jinak je tenhle šestihodinový "Bond bez akce" velká seriálová paráda. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

I nadále platí, že le Carrého látky mají již několik desítek let neobyčejné štěstí na zdařilé adaptace. A Noční recepční není výjimkou, byť díky změnám v tom nezbylo příliš prvků, které dělají le Carrého le Carrém. Což ovšem není žádný velký problém, protože zdejší zatraktivňující změny v rámci zvolené stylizace této adaptace fungují a nejsou pouhou úlitbou většinovému divákovi. Oproti předloze je ty tam chladná odosobněnost, hlavní hrdina co by šedá myška/ tichá voda co břehy mele i důraz na procedurální stránku věci či jsou obroušeny hrany ambivalentnosti zainteresovaných stran, zde se v tomto ohledu jede spíše na okatě okázalé bondovské vlně; jakkoli komorně konverzační. Ovšem jak již bylo zmíněno, na škodu to není, protože to tu funguje, ne že ne. Co se povedlo výtečně je napasovat zápletku na současnou situaci, obsazení stěží mohlo být lepší a napětí ani tempo tomu rozhodně neschází. Prostě vynikající žánrovka, proti které stěží lze mít zásadnější námitky. Snad jen tu, že předloha přeci jen není "pouze" vynikající žánrovkou a ničím více. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

"Hiddlesův afektovaný škleb©" sice s mými vejcovody dělá něco zcela jiného, nicméně se silně průměrnou kvalitou natočeného bohužel neudělá nic. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TOHLE NENÍ O MNĚ. JDE TU O CELÝ SYSTÉM, KTERÝ UDRŽUJE NAŠI ZEMI TAM, KDE JI CHCEME MÍT, MEZI ELITAMI, V ÚPLNĚ JINÉ LIZE. JE TO JISTÝ STAV BYTÍ...“ /// O tom, jak se chlápek s uvědomělým cítěním zaplete do kšeftu s obchodníkem se smrtí a tajnou službou. Infiltrace noční hotelový sovy do života jednoho z nejbohatších lidí na světě je vlastně „sdílení“ rodiny. A bráchovi Thora nestačí na věci jen koukat, ale von si musí i sáhnout… takže hlavně proto to má šest hodin. Nakoukneme do fungujícího systému, potkáme (neoriginální?) krtky v MI 6 a i když nejsu 4%, tak si přeju víc filmů s Hiddlestonem. Tohle je pravá medicína na spravení špionážní chuťi! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 1993 napsal John le Carré, neznám. 2.) Pochopím, proč si Kramný vybral Egypt. 3.) Thx za titule „Anniie126“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Možná kdyby v tom bylo víc huňatých knírů a aspoň jedna bílá kočka, nebyla bych teď pokrytá spermatem nadšenců, kterým z nějakého důvodu ušlo, že jenom proto, že se bondovka tváří, jako by o mezinárodní politické situaci říkala něco kdovíjak hlubokého, nepřestává být upoceným škvárem, jejž z nudy žánrového standardu zvedá jen přítomnost velkých jmen (která navíc já osobně neocením, protože z Hiddlesova afektovaného šklebu se mi uzlujou vejcovody). ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chcem sa opäť raz poďakovať zakomplexovanému blbečkovi, ktorý mi vymazal desiatky komentárov, vrátane tohto. Byť majiteľom webu, skontrolujem si, či mi v revíri nevyčíňa škodná, lebo je otázkou času, kedy sa niekto taký postaví proti pánu majiteľovi a začne si robiť veci po svojom, za jeho chrbtom. Ako to ostatne robí už teraz. Samozrejme dúfam, že je každému jasné, že takýto zneužívateľ právomocí určite nemá v zuboch len mňa, ale má určite plno ďalších "obľúbencov", ktorým taktiež sem-tam vymaže koment, nech je sranda. Takto sa úspešný web nebuduje, Martin. K seriálu už len v krátkosti, keďže mi asi vymažú aj toto: štýlová špionážna jazda s nie úplne vyrovnaným tempom, ktorú ale samozrejme do značnej miery zachraňujú perfektné výkony Hugha Laurieho, Toma Hiddlestona, Toma Hollandera alebo Elizabeth Debnicki. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Aneb když první dvě epizody vnadí na něco, co nikdy nepřijde. A když, tak zkratkovitě, bez emocí a s velkou dávkou scénáristické marnosti k tomu. Herci tady ve finále zachraňují, co se dá. Ale ani ti nestačí. 1 . série 6/10 ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Špionážna zábava, ktorá sa v podstate zaobíde bez akčných scén a atmosféru buduje prevažne cez dialógy? Prečo nie, obzvlášť ak ju drží sebavedomá réžia a skvelý herecký súboj dvojice Hugh Laurie a Tom Hiddleston. Jeden hrá presvedčivo chladnokrvného obchodníka so smrťou, druhý zase variáciu Jamesa Bonda. Menších výhrad mám viacero, inak však ide o sympatický oldschoolový thiller zasadený do moderných kulís a podporený výborným finále. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Série spadá do žánru, který mám rád, a jméno autora předlohy mělo být když ne zárukou, tak aspoň předpokladem pro solidní zábavu. Měl bych být natěšený, k projektu jsem nicméně přistupoval s nedůvěrou spojenou se jménem Susanne Bier. Přezdívám ji ironicky Rosamunde Pilcher festivalové scény a považuji ji ve světovém měřítku za přeceňovanější než je v malém českém rybníčku Alice Nelis. Nočního recepčního bych si představoval jako špionážně kriminální drama s dobrodružnými prvky o krtkovi nasazeném do ilegální organizace. Umím si představit, že by to skvěle fungovala pod taktovkou Kathryn Bigelow, obstojně v režii Agnieszky Holland, ale se Susanne Bier to jde do háje. Seriál není strhující ani působivý a už vůbec není přesvědčivý. Poslední, co bych mu vyčítal, je nedostatek akce a upovídanost seriálu. Problém mám ale se stylem, výrazovými prostředky a emocemi, na které sází. Bier režíruje nikoliv kriminálku, ale romantickou minisérii natáčenou ženou pro ženy, kde hlavní hrdina působí spíš jako sexuální objekt než tajný agent. Motorem jeho činů jsou milostná vzplanutí a obecně emoce. Zdánlivě nepochopitelná srovnávání s Jamesem Bondem mají svá opodstatnění, jakkoliv akční prvky byste v seriálu hledali marně. Rozdíl je v tom, že bondovská série je sexistická, natáčená z pohledu dominantního alfasamce, kdežto Noční recepční působí genderově obráceně. Středobodem není sex a akce, ale vztahy. Nejen milostná vzplanutí hrdiny, ale i třeba jeho vztah k synovi hlavního padoucha. Sérií nemusím nic měnit na odmítavém postoji k tvorbě Susanne Bier, nesedí mi její práce s postavami, ani její podání příběhu. Celkový dojem: 45 %. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělá konverzační, špionážní jednohubka, která je z počátku trochu pomalá, ale v závěru úročí každou atmosféru vykreslující minutu. Lauriemu role obchodníka se smrtí sedí jako ulitá. Fotky s černými dětmi, z něj málem dělají humanistu. A Hiddleston se z počátku nezdál, ale blíže závěru prokazuje své kvality. Asi bych si ho jako Bonda dokázal představit. Poslední dva díly jsou dokonalost sama. Na le Carrého poměrně nečekané finále. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přijmout prosbu půvabné dámy v nesnázích by asi měla být pro každého muže povinnost, ovšem tahle Tomu Hiddlestonovi pořádně zamíchá životem. Noční manažer káhirského hotelu se tak zaplete do nebezpečné sítě mezinárodního obchodu se zbraněmi. Snaží se vytěsnit to, co se jedné osudné noci v hotelovém pokoji stane, ovšem po čtyřech letech se mu v jiném (švýcarském) hotelu vzpomínky vrátí – s příjezdem vychytralého obchodníka s ksichtem Hugha Laurieho. Nicméně choulostivé dokumenty, které získal, už jsou v rukou britské tajné služby. Korupce v MI6 nicméně sahá do vyšších pater. První problém nastává prakticky záhy: a to, že utajenému Hiddlestonovi jsem žádnou válku na Blízkém východě nevěřil ani náhodou. Všichni jsou tu drsní a tajuplní, každý se tváří, že je o krok dopředu před protihráčem. Ovšem spousta momentů je únavných a nevěrohodných. A najednou se náš hrdina stává pravou rukou ilegálního obchodníka. Chodí s jeho synkem na zmrzlinu, maže partnerkám vlivných mužů záda, jiné před ním shazují šaty nebo tajně brečí do peřin. Gradace se divák nedočká ani v závěru, který je slabý a děravý. Nechápu to oslavování scénáře. Mnohdy je to hodně samoúčelné a hodně chtěné. Ačkoliv Susanne Bier málokdy zklamává, tady překvapivě vaří z vody. Hra s divákem jí vždy šla poměrně znamenitě, její postavy v minulosti dýchali autenticitou, tady nečekaně selhává. Laurie je nakonec jen bezmocná kočka. A Hiddleston v roli agenta v utajení působí jako pěst na oko. A ta jeho nekonečná přehlídka široce sladkých úsměvů… Ajaj. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že hodinu a půl dlouhému filmu by se podařilo říct totéž, možná i o trochu více, a byl by zábavnější. Tady se v šesti hodinách děj akorát zbytečně rozvařil (ale takový problém mám s většinou seriálů, do nichž se nějakou záhadnou náhodou pustím) a člověk se musel téměř neustále divit tomu, jak jsou některé postavy pitomé. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Tom Hiddleston jako noční recepční. Výborné herecké obsazení. A Hugh Laurie jako obchodník se smrtí. Příběh se dost rychle rozběhl a nenudil až dokonce. / Viděné epizody z 1 série *6.dílů / Zhlédnuté vše ( Hodnocení: 7/10) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Bondovská atmosféra, labužnické obsazení, výtečná kamera a neselhávající Susanne Bier. Co víc si přát? Snad jen podstatně vyhrocenější a napínavější finále, které přeci jen malinko zaostalo i za očekáváním. I přesto ale poctivá a řemeslně výborná minisérie, jak má být. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

[Nějak mi blbne ČSFD a vypadá to, že se smazal starší komentář, nicméně TNM si svého času pamatuji jako kolosální zklamání a špiónskou nudu. Bonda jsem sice od seriálu nečekal, ale tohle šlo vážně vtěsnat do jednoho říznějšího filmu, a nemlátit slámu prázdnými dialogy a scénami.] ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Sympaticky nedlouhý seriál, který těží zejména z chytrého scénáře, atraktivního prostředí nelegálního obchodu se zbraněmi a z hereckých výkonů Tom Hiddlestona, Olivie Colman, Hugh Laurie. ()

Související novinky

Koruna našla princeznu Dianu

Koruna našla princeznu Dianu

17.08.2020

Tvůrci seriálu Koruna od Netflixu pokračují v obsazování budoucí páté a šesté série a po oznámení Jonathana Pryce v roli prince Filipa nyní přichází pravděpodobně ta nejzásadnější castingová novinka.… (více)

Režisérka Susanne Bier a Nicole Kidman spojí síly

Režisérka Susanne Bier a Nicole Kidman spojí síly

08.11.2018

Susanne Bier (Druhá šance, Bird Box) naposledy vyhrála Emmy za režii všech dílů oceňované televizní minisérie Noční recepční. Po dvou letech a celovečerním filmu pro Netflix se teď vrací, aby spolu s… (více)

Noční manažer má následovníka

Noční manažer má následovníka

17.01.2017

Loňská špiónská minisérie The Night Manager si odnesla domů tři Zlaté glóby. Televizní stanice AMC a BBC proto neváhaly a oznámily adaptaci dalšího románu Johna le Carré. Tentokrát se bude točit… (více)

74. Zlaté glóby - výsledky

74. Zlaté glóby - výsledky

09.01.2017

Bezkonkurenčním vítězem letošních Zlatých glóbů se stal muzikál La La Land. Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu film sedmkrát nominovala a sedmkrát ocenila. Nejlepší film - komedie nebo… (více)

Reklama

Reklama