Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Václav Jelínek (Miroslav Horníček) z Prahy je na cestě domů. Ve východním Berlíně musí přestoupit na svůj vlak.. Sbalí si kufr a cestovní pas do vlaku a rozhodne se strávit čas na pouti. Zde vystřílí vycpaného medvěda a pak se projede na ruském kole. Když je v nejvyšším bodě kola, kolo se náhle zastaví. Porucha  znamená, že Jelínek musí zůstat ve vzduchu po dlouhou dobu. Když má opět pod nohama pevnou půdu, právě mu ujel jeho vlak do Prahy. (sator)

(více)

Recenze (3)

Přemek

všechny recenze uživatele

Veselohra NDR o osudech českého rekreanta, kterému ujel vlak. Scénář J. Becker a K. Belicke. Hrají Miroslav Horníček, G. Bienert, C. Braumbocková, K. Kachlicki, E. M. Hagenová. Režie Filmu i českého znění V. Brebera. ()

sator

všechny recenze uživatele

Václav Jelínek (Miroslav Horníček) z Prahy je na cestě domů. Ve východním Berlíně musí přestoupit na svůj vlak.. Sbalí si kufr a cestovní pas do vlaku a rozhodne se strávit čas na pouti. Zde vystřílí vycpaného medvěda a pak se projede na Ruském kole. Když je v nejvyšším bodě kola, kolo se náhle zastaví. Porucha  znamená, že Jelínek musí zůstat ve vzduchu po dlouhou dobu. Když má opět pod nohama pevnou půdu, právě mu ujel jeho vlak do Prahy. ()

Reklama

Zajímavosti (2)

  • Točilo se ve východním Berlíně a film měl premiéru 12. listopadu 1965. (sator)
  • V Československé televizi byl film uveden pouze jednou (5. 8. 1972), její tehdejší ředitel při té příležitosti řekl Horníčkovi: „To berte jako mou pozornost pro vás, víckrát už to nepoběží.“ (raininface)

Reklama

Reklama