Reklama

Reklama

Královna z Katwe

  • USA Queen of Katwe (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Pestrý skutečný příběh děvčátka prodávajícího kukuřici v ulicích ugandského venkova, jehož život se od základů změní poté, co v sobě objeví úžasný talent na šachy a stane se jedním z nejlepších hráčů na šachové scéně. Filmová adaptace uznávané knihy vydané v roce 2012. Příběh se soustřeďuje na Phionu Mutesiovou (Madina Nalwangaová), mezinárodní šachový fenomén pocházející z ugandských slumů. V devíti letech se Phiona setká s uprchlíkem a misionářem Robertem Katendem (David Oyelowo), který se snaží posílit postavení dětí tím, že je učí hrát šachy. S pomocí Roberta a její komunity se z Phiony stane jeden z nejlepších hráčů na šachové scéně. Sní o tom, že dosáhne nejvyššího možného vrcholu šachového umění a stane šachovým velmistrem. Oscarová Lupita Nyong'o hraje ve snímku Phioninu matku Harriet. (HBO Europe)

(více)

Videa (25)

Trailer 1

Recenze (35)

bigjames 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět a ne zcela špatné zpracování činí z Královny z Katwe interesantní film, který ale musím zařadit jen do průměru. Přestože se značná část děje odehrává v ugandských slumech, neprobudil ve mně snímek žádné větší emoce a o nějakém vztahu k hlavním hrdinům příběhu se také mluvit nedá. Líbí se mi ale některé momenty, ve kterých vyniká přirozenost a hravost mladých Afričanů, a také musím ocenit závěrečné představení skutečných hrdinů příběhu, kteří se setkali se svými představiteli. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se, když do toho strkal čumák Mickey Mouse, že to bude moc ňuňu, no moje obavy se naštěstí nepotvrdily, tahle Královna z Katwe je totiž tak akorát drama a tak akorát pohádka o jedné holce, co to z afrických slumů dotáhla až do... no, do Ruska, ehm :-) Samozřejmě hloubku tomu dává ten fakt, že je to, prej, celý podle skutečný události, a to vás vždycky tak jako zahřeje u osrdí, když to někdo z takových a makových poměrů dotáhne až na vrchol (teda v případě, že se vaše emancipace nezastavila někde na úrovni pařezu obrostlýho mechem). A Lupita, krom toho, že má cool jméno, je vážně hot :-) ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Pekný a pozoruhodný príbeh o sile vôli a odhodlanosti. Dobrá výprava, pútavý dej a slušné herecké výkony. Oslava šachu a vedomostí. PS.: Pri samotnom závere, kde sa dozvieme ďalšie detaily o živote hlavných aktérov, sa mi veľmi páčili dvojici „real person versus actor “. Osobné hodnotenie: 82% (****) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nejde síce o žiaden napínavý, alebo emocionálne vyhranený životopisný film, no zaujímavý a inšpiratívny je dosť. Ďalšia krásna ukážka toho, že keď človek naozaj niečo chce, tak má šancu.... A nezastaví ho ani africký slum plný chudoby, alebo hádzanie polien pod nohy od svojich vlastných. Veľmi dobre sa na to pozeralo, len vzhľadom k tomu, že mám šach rád, mohli byť z môjho pohľadu tie šachové partie zvládnuté trocha atraktívnejšie a športovo napínavejšie. Lepší priemer. 65/100 ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Někdy prostě zapnete Tv, něco při tom děláte a jedním okem sledujete film.....postupně mi docházelo,že to zřejmě bude podle skutečných událostí a bylo. Tekly slzy, přišel doják,ale nejen pro to co sledujete,ale i proto jak semy tady vlastně máme. Film se mi líbil ať už netradičním příběhem, hereckým projevem, hudbou a prostředím,ale nevtíravým způsobem jak říct, co všechno může znamenat rodina a základy v ní. Tikulky beru jako bonus. :) ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama