Reklama

Reklama

Cyberbully

(TV film)
  • Česko Teror na síti (více)
Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, 2015, 62 min

VOD (1)

Jak daleko jste ochotni zajít pro záchranu vlastního života? Casey čelí nejhorší noční můře každého teenagera. Anonymní hacker hodlá zveřejnit její soukromé fotografie na internetu a ona svádí boj s časem, aby mu jeho plány překazila. Šedesát devět procent mladých lidí ve Velké Británii má zkušenost s určitou formou kyberšikany. V těch nejzávažnějších případech mohou oběti čelit nástrahám v podobě napadení jejich webových kamer, zneužívání a "sebevražedného trollování". Kampaně proti šikaně vybízejí mladé lidi, aby se k nepřátelskému chování na internetu "obrátili zády". Pro ty, kteří už se stali jeho terčem, ale není snadné uniknout ze spárů svých trýznitelů. V britském thrilleru hraje Maisie Williamsová (Hra o trůny) dospívající dívku Casey Jacobsovou, která svádí boj se svým anonymním kyberstalkerem. Casey je teenager, který má zkušenosti s tím nejhorším, co může internet nabídnout - od nižší formy šikany, kde jsou aktéři na stejné úrovni (tzv. peer-to-peer), až po pokročilé postupy násilného vniknutí do počítače - a ze všech sil se snaží učinit svému utrpení přítrž. Film Cyberbully je inspirován řadou skutečných případů. Přestože je Caseyin příběh extrémní a zformovaný do poutavé a dramatické podoby, všechny líčené události jsou reálné a jednotlivým obětem se opravdu staly. (Cinemax)

(více)

Recenze (142)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Z hľadiska zvolenej koncepcii a prostredia (jedna izba + 1 PC + 1 chytrý telefón) ide o pomerne dobre natočený film na jednu z najvážnejších/najdôležitejších tém súčasnosti. Samozrejme sú tu aj iné veci, ako kybernetický útok alebo bezpečnosť užívateľských účtov, ale centrom pozornosti je šikanovanie na internete. M. Williams hrá celkom presvedčivo a klobúk dolu za to, že film v podstate ani na okamih nepustí pozornosť diváka. Taktiež je tu zachytený charakter „osobností“ – keď „ide o všetko“, tak niektoré „veci“ dostanú inú prioritu. P.S.: Kedysi platilo, že luxus mal ten, kto „mal Internet“. Dneska platí stopercentný opak: luxus má ten, kto má (a vie si strážiť) „súkromie“. Osobné hodnotenie: 80% (****) ()

johnywalker 

všechny recenze uživatele

Takhle si nějak představuju Maisie i v reálném životě... tedy, ne jako někoho, kdo by šikanoval, ale z toho pohledu, jak byla její postava odhalena na začátku, prostě pohodová a svá holka, která oslovuje svojí BBF "bitch" nebo "hoe" :) Film jako takový má docela grády už od začátku a je vidět, že člověk nepotřebuje bůh ví co, aby natočil něco kvalitního. 62 minut je akorát a není třeba dalšího rozvoje děje, film řekl, co potřeboval a zanechal zprávu světu, jak si s ní ostatní poradí, je na nich. ()

Reklama

fixaman 

všechny recenze uživatele

Doporučuji zkouknout dokument od americké CBS o Amandě Todd (je na YouTube) nazvaný "The Sextortion of Amanda Todd - the fifht estate". Zjistíte, že takových případů se neustále dějí neskutečné mraky. Úchyl se s dítětem začne bavit, dostane se k odhalenému obrázku, začne vyhrožovat, nabídne nepublikování fotek výměnou za pár fotek navíc... Pak je pošle všechny na pornoweby, na Facebook všem lidem v přátelích toho dítěte atp. Amanda Todd potom spáchala sebevraždu. Typa nakonec dopadli, ale mezitím takhle psychicky zničil desítky, možná stovky dětí. Dokonce mají svůj vlastní kanál na YouTube, TheDailyCapperNews, kde se upozorňují na "nové úlovky". Až po neskutečném množství stížností jim Google stáhl většinu videí, ale kanál nezrušil. Je to děsný :-/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

Vizuálne pekná, ale inak po všetkých stránkach prázdna, nesympatická, protivná a otravná titulná (anti?)hrdinka verzus ochranca obetí kyberšikany, ktorý je však na tom po psychickej stránke podobne, ako ľubovoľný masový vrah, takže sympatie nie sú ani na tejto strane. Do toho „náročná“ výprava až o jednej miestnosti, čo by samozrejme nevadilo, ale celkovo ma tento film proste nenadchol, nezaujal. Páčil sa mi realisticky otvorený koniec, ale ku koncu už ma to vyložene nebavilo a začalo to byť poriadne WTF (kto normálny uprednostní samovraždu pred fotkami na nete? Určite takí ľudia sú, ale aj tak je to WTF.). Paradoxne, film má len 62 minút, čo je úžasne málo, napriek tomu dokáže nudiť, takže dole klobúk. Iné internetové/FB/četové trilery ma bavili viac (napr. The Den alebo Odobrať z priateľov). ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

No... Hele, takhle, hodně se mi líbí krátká stopáž, nějaké napětí tady je, natočené je to poutavě a hezky si to vystačí jen s jedním pokojem, který vlastně film neopustí. Tady po téhle stránce je všechno ok, ale po té příběhové jsou problémy. Nejvíc mi vadí, že ten film nastolí nějaké myšlenky, ale jen se o nich trošičku zmíní a do hloubky je neprobere. Ono je to evidentně hlavně natočené kvůli tomu, aby se to mohlo o hodinách pouštět děckám na základce, ale i tak... Navíc s jednou myšlenkou dost nesouhlasím - podle tohohle filmu je totiž šikana všechno. Uděláš na YT pro pobavení kompilaci videií nějakých příšerných coverů - je to kyberšikana. Zkritizuješ na internetu nějaký film (třeba od Jána Nováka) - je to kyberšikana. Uděláš si z někoho srandu (a je jedno, jak to ten druhý vezme) - je to kyberšikana. Vlastně když si jenom dovolíš říct vlastní názor na internetu, je to kyberšikana. Sorry jako, ale jsem jediný, komu ta myšlenka přijde debilní? Navíc, jak už jsem psal, ji film jenom načrtne, nerozebere do detailů a celkově tak vyznívá strašně povrchně. A taky to naprosto pomíjí, že i trolling může být v dobrém slova smyslu. To nám film ale neřekne, jelikož by se mu to nehodilo do krámu. Ale zase souhlasím s tím, že lidi píšící na internetu komentáře umí být strašné svině a klidně i bezdůvodně (a zcela vážně) někomu vyhrožují smrtí. Nic z toho ale není pořádně rozebráno, vše se jenom lehce naťukne, aby se z toho děckám nezavařily mozečky. Navíc příběh samotný je poněkud přetažený ze vlasy a hacker je příliš všemocný (beztak to byl Neil Breen, co se vrátil z vesmíru vymýtit zlo na internetu - zasvěcení pochopí). Celkově mě Cyberbully zklamalo a na víc jak slabé 3* ho nevidím. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Maisie Williams (Casey) bola na fotografiách skutočne polonahá. (mivr)
  • Film si zakladá na skutočných udalostiach. (mivr)
  • Tweet, který Casey (Maisie Williams) napsala, má více než 140 znaků, tudíž by v podobě, jak je napsán, nemohl být na twitter poslán. (Scelleton)

Reklama

Reklama