Reklama

Reklama

Cyberbully

(TV film)
  • Česko Teror na síti (více)
Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, 2015, 62 min

VOD (1)

Jak daleko jste ochotni zajít pro záchranu vlastního života? Casey čelí nejhorší noční můře každého teenagera. Anonymní hacker hodlá zveřejnit její soukromé fotografie na internetu a ona svádí boj s časem, aby mu jeho plány překazila. Šedesát devět procent mladých lidí ve Velké Británii má zkušenost s určitou formou kyberšikany. V těch nejzávažnějších případech mohou oběti čelit nástrahám v podobě napadení jejich webových kamer, zneužívání a "sebevražedného trollování". Kampaně proti šikaně vybízejí mladé lidi, aby se k nepřátelskému chování na internetu "obrátili zády". Pro ty, kteří už se stali jeho terčem, ale není snadné uniknout ze spárů svých trýznitelů. V britském thrilleru hraje Maisie Williamsová (Hra o trůny) dospívající dívku Casey Jacobsovou, která svádí boj se svým anonymním kyberstalkerem. Casey je teenager, který má zkušenosti s tím nejhorším, co může internet nabídnout - od nižší formy šikany, kde jsou aktéři na stejné úrovni (tzv. peer-to-peer), až po pokročilé postupy násilného vniknutí do počítače - a ze všech sil se snaží učinit svému utrpení přítrž. Film Cyberbully je inspirován řadou skutečných případů. Přestože je Caseyin příběh extrémní a zformovaný do poutavé a dramatické podoby, všechny líčené události jsou reálné a jednotlivým obětem se opravdu staly. (Cinemax)

(více)

Recenze (142)

fixaman 

všechny recenze uživatele

Doporučuji zkouknout dokument od americké CBS o Amandě Todd (je na YouTube) nazvaný "The Sextortion of Amanda Todd - the fifht estate". Zjistíte, že takových případů se neustále dějí neskutečné mraky. Úchyl se s dítětem začne bavit, dostane se k odhalenému obrázku, začne vyhrožovat, nabídne nepublikování fotek výměnou za pár fotek navíc... Pak je pošle všechny na pornoweby, na Facebook všem lidem v přátelích toho dítěte atp. Amanda Todd potom spáchala sebevraždu. Typa nakonec dopadli, ale mezitím takhle psychicky zničil desítky, možná stovky dětí. Dokonce mají svůj vlastní kanál na YouTube, TheDailyCapperNews, kde se upozorňují na "nové úlovky". Až po neskutečném množství stížností jim Google stáhl většinu videí, ale kanál nezrušil. Je to děsný :-/ ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nevadil mi ani tak všemocný hacker, jako spíš to, že jsem nedokázal pochopit, proč se hlavní hrdinka tolik bojí jeho výhružek. Karty, které měl v ruce, mi přišly naprosto neškodné. I když možná bych se na to jako teenager koukal jinak. Nicméně Maisie Williams zahrála tak, že i kdyby jí někdo vydíral třídními fotkami, tu hrůzu bych jí věřil a díky ní mi ani tak nevadilo to neustálé zdůrazňování toho, jak je kyberšikana špatná a internet nebezpečný. 70% ()

Reklama

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Úvodní scéna je vážně skvělá a dobrym důvodem, proč se člověk chce koukat dál. Jenže minimalismus výpravy nutí vyprávět pomocí přehánění a malou Williamsovou k přehrávání, což se dá vydržet jen za předpokladu, že se vám líbí se na ni dívat. Nebo aspoň na její obočí. Nejsem si jistej, esi se takhle fakt chovaj -náctky. Ale třeba jo. Inspirace Telefonní budkou podle mýho názoru vůbec neni na závadu. 70%, ale bez obočí spíš šedesát: jednak za ten minimalismus, jednak za to, že mě to i v mejch třiatřiceti letech fakt trochu přimělo k zamyšlení nad tim, co všecko je kyberšikana. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Povinne premietnuť všetkým detiskám na druhom stupni ZŠ, u ktorých sa začínajú prebúdzať pubertálne maniére spojené so šikanou a nezodpovednosťou nad vlastným konaním - či už v reálnom alebo virtuálnom svete. Takéto filmy ako Cyberbully mám nesmierne rád, lebo po celý čas je človek v napätí ohľadom vývoja deju a reakcií hlavnej postavy na nové a nové vydieračské výzvy. A navyše, celá téma filmu by mohla pomôcť zamyslieť sa dospievajúcej mládeži nad dôsledkami vlastného konania. Možno si teraz každý pre istotu zalepí senzor na kameru :) Inšpirácia u Phone Booth je nepochybná, ale našťastie premietnutá do iného prostredia. Čo dodať? Skvelý film, ktorého jedinou slabinou je snáď len krátkosť času, kľudne by som vydržal aj ďalšiu pol hodinu... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jakožto člověk, který se narodil do internetové doby, mě Cyberbully nervovalo od samotného začátku až do konce. Uznávám, že to byla trošku přeháňka s tím hackerem, ale na druhou stranu film perfektně vykonstruoval příběh, který je nejistý od začátku do konce. A výborná Maisie Williams byla, jakožto pomyslná třešnička na tom nejsyrovějším dortu pod sluncem zakrytém šikanou, naprosto výborná. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Film si zakladá na skutočných udalostiach. (mivr)
  • V prvních dvouch záběrech na tweet Nathana Legga má tweet 3 lajky a 8 retweetů. Ve třetím ale nemá žádný lajk ani retweet. (ČSFD)
  • Maisie Williams (Casey) bola na fotografiách skutočne polonahá. (mivr)

Reklama

Reklama