Reklama

Reklama

Dnes mám perný den

(pořad)
Hudební
Československo, 1986, 30 min

Obsahy(1)

Hudebně zábavný pořad přináší medailón nekorunovaného krále tehdejšího československého popu Karla Gotta, ve kterém autoři vycházejí z jeho nejúspěšnější LP desky z roku 1986 nazvané „Dnes mám perný den“. Písničky byly natočeny v reálném prostředí a mapují pracovní den velmi vytíženého umělce. Ten vrcholí velkým představením v pražské zimní hale za účasti tisíců diváků. Mezi filmovými písničkami uslyšíte mj. "Dnes mám perný den", "Jediná", "Odnauč se říkat ne", "Je slavná", "Portrét neznámé", "Přátelé", "Text k téhle písni jsem psal já" a "To vám byl dobrý rok". (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

honajz 

všechny recenze uživatele

Popravdě mi přišlo, že ukňouranější písničky ani vybrat nemohli, a podobně i ten ženský ansámbl, to byla jedna umělohmotná "krasavice" za druhou. Docela se mi líbil klip k písni Je slavná, to by mohlo fungovat i jako nějaký středometrážní film a Karel tady působí zajímavě tajuplně (nesměl by však se pokoušet hrát a mluvit). Ale jinak tedy takové ucourané umcaca o ničem hudebně i obrazově, kde si dokonce vypomáhali kdovíproč vestřihy z jiných ČsT pořadů! ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Inu, byl takový trend pořizovat klipové pořady k natočeným LP deskám. V případě Karla Gotta v polovině 80. let se to ale mělo odehrát k desce Muzika (1985, natřískané hitama) nebo Posel dobrých zpráv (1987, natřískané hitama). Jenže se tak stalo ke zcela průměrnému albu To vám byl dobrý rok (1986). Což zvláště vyčnívá v případě songu Odnauč se říkat ne, který je hudebně i textově jedním z největších průserů v dějinách československé pop-music. ()

Reklama

Honza__St. 

všechny recenze uživatele

Karel Gott nejspíš i díky přímému kontaktu se západoněmeckou popovou scénou dobře věděl, jak mají vypadat moderní videoklipy, a to v době, kdy většina ostatních interpretů teprve hledala cestu (byť se nedá říct, že by taková Hitšaráda, 5xP nebo to lepší z Trianglu nějak výrazně zaostávaly, nemluvě o tom, že v té době už rozjel kvalitní klipovou produkci Supraphon). To je vidět snad na každém jeho klipu z let 1986 až 1989. Plně moderní klipová tvorba nijak nezaostávající za klipy z první poloviny 90. let. Nemalý podíl na tom všem má samozřejmě i Gottův dvorní režisér Eduard Sedlář. Jediná vada na kráse v tomto případě je, že jde o pořad natočený pro televizi, který se musel vejít do půl hodiny, takže nejeden klip není v plné délce (což samozřejmě platilo v celé řadě jiných případů - Detektívka od Elánu, Další Gottův promo pořad Posel dobrých zpráv, atd.). A už vůbec nerozumím zařazení živého vystoupení s písní Text k téhle písni jsem psal já, která vznikla o tři alba dřív. Mnohem lepší by bylo natočit nějaký klip na nějakou další píseň z LP To vám byl dobrý rok. P.S: Jelikož součástí pořadu je i klip Je slavná, měla by se mezi účinkující přidat i jeho druhá hlavní hvězda - od Kroků vypůjčená Markéta Muchová. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama