Reklama

Reklama

Muž z Vysokého zámku - Série 2

(série)
USA, 2016, 9 h 12 min (Minutáž: 50–59 min)

Tvůrci:

Frank Spotnitz

Předloha:

Philip K. Dick (kniha)

Hudba:

Dominic Lewis

Hrají:

Alexa Davalos, Rupert Evans, Luke Kleintank, Rufus Sewell, Cary-Hiroyuki Tagawa, Joel de la Fuente, DJ Qualls, Callum Keith Rennie, Brennan Brown (více)
(další profese)

Epizody(10)

Recenze (28)

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě o něco horší než 1.řada, ale pořád stejné drama a nese se to v duchu řady první. Jelikož jsem se dokopal k přečtení knižní předlohy, tak mohu konstatovat, že je úplně vyčerpána a to včetně toho, co v ní bylo jen naznačeno či okrajově zmíněno s výjimkou vesmírného programu. Tvůrci si leccos upravili nebo přehodily chronologicky pořadí toho, jak je to zmíněno v knize, ale to nevadí. Každopádně se těším na třetí řadu, která bude plně v rukou tvůrců a jsem zvědav co vymyslí, protože námět je prostě fantastický nejen pro fanoušky 2.světové války, kteří si říkají "co by bylo kdyby". ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá sezóna mě velmi potěšila. Měl jsem obavy, že by mohlo dojít k podstatnému zhoršení proti první sérii, což se u seriálů často stává, ale i přes některé slabší momenty jsem nakonec velice spokojen. Jak už jsem určitě někde napsal, téma seriálu je mi velice blízké, scénář je výborně napsaný a skvěle zachycuje propastné rozdíly mezi oběma velmocemi. Z herců bych chtěl jednoznačně vyzvednout Rufuse Sewella, těšil jsem se na každou scénu, v níž vystupoval. Abych to uzavřel, druhá série byla výborná, užil jsem si ji a těším se na třetí. ()

Reklama

PaTeXx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Minimálně o třídu lepší než první série. Ať už se jedná o víc prožívané herecké výkony, o božský soundtrack nebo o jednotlivé scény. Ne, že by první byla špatná, ale ta druhá... ta bylo bombová! A osmá epizoda? K tomu nemám slov. Dobrá práce, TMITHC crew! "One selfless act of love and hope. That's what I put my money on." ()

Foltest 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato série byla poněkud povedenější než série předchozí. První půlka byla sice pomalejší, ale respektuji to, protože aspoň díky tomu mohla být nachystána půda pro perfektní závěrečné tři díly, po kterých jsem konečně trochu pochopil, jak fungují ty filmy. Ze Smithe se prakticky stala hlavní postava, divák jeho chování asi nejvíce chápe a rozumí mu, protože ze všech charakterů je nejdůkladněji prokreslen. I ostatním postavám byl ale věnován dostatek prostoru, což se mi líbí. Od první série navíc všichni vystřídali prostředí a jde sledovat, jak se každá postava poměrně smysluplně vyvíjí. Asi nejslabší dějovou linkou byl Joe v Berlíně, kde se nakonec odehrály velké věci, to ale nijak neospravedlňuje Joeovo neustálé brečení, že je z Lebensbornu. Berlínský děj nijak nezachránila ani Joeova nová kamarádka, protože tvůrci na vybudování jejich vztahu neměli příliš času a ten kvůli tomu působí tak uměle, až si myslím, že v budoucnu se ukáží právé důvody, proč ta dívka Joeovi tak nadbíhá. Odboj taktéž konečně ukázal, že je tam i na více věcí, než jen na pašování filmů. Stejně tak mě bavil detailnější pohled do života prominentních nacistů, především Smithovy rodiny, což pomohlo nejvíce samotné Smithově postavě. Jako nejlepší ale jednoznačně hodnotím závěr série. Poslední díl byl takřka božský. V každém díle se vyskytoval nějaký skvělý moment, například vystřílení jakuzy, a pod., v posledním díle se to ale vše pospojovalo a vznikl skvost. Všem doporučuji a už se těším na další sérii. ()

Sashmen13 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A jsme tady zas. Výprava úžasná, ale pro mě už svět dostává znatelné trhliny (některé se dají vysvětlit, nektěré ne) a baví mě to, to určitě, ale něco je opravdu již až příliš "chytré". Tak třeba to grand finále s Japonskou bombou, jako, já vím, že německá rozvědka nebyla nic moc, ale aby nevěděli, že Japonci mají bombu, která je několikrát silnější než co mají Němci? I KDYŽ MAJÍ DÚKAZY, ŽE PRÁVĚ PROTO JIM TEN TÝPEK V PRVNÍ SEASON PAŠOVAL TO INFO!!!???!!! Celá linka příběhu stojí na tak chatrných nohách, že i batole by je podrazilo říhnutím. Himmler taky docela retard. Myslím, že kdyby němci to takhle vedli od začátku, tak neudělaj ani ten Anchluss. Juliana nezklamala a úspěšně zabila další řádku lidí, podle mě ve finále zabije přímo a nepřímo nejvíc lidí ze seriálu, co myslíte? Slušnej killcount. Zajímavé postavy a osudy mě ještě zajímají: Ed (kámoš brejlatého dementa), asi John Smith (to generický jméno mě pořád dostává) trochu, limonádový Joe a Japonskej týpek co cestuje časem. Jo a nesmím zapomenout na TRUE OG THOMASE, tomu říkám adamantiový balls, reich ti salutuje hochu, já bych taky zvednul pravici, ale... ne. ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama