Reklama

Reklama

Muž z Vysokého zámku

(seriál)
  • USA The Man in the High Castle
Trailer
USA, (2015–2019), 36 h 6 min (Minutáž: 45–70 min)

Tvůrci:

Frank Spotnitz

Předloha:

Philip K. Dick (kniha)

Hrají:

Alexa Davalos, Rupert Evans, Luke Kleintank, DJ Qualls, Rufus Sewell, Michael Rispoli, Carsten Nørgaard, Conor Leslie, Rick Worthy, Hank Harris, Ron Roggé (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Představte si, že druhá světová válka dopadla tak, že Spojené státy ovládli nacističtí Němci s japonskými spojenci. Je rok 1962 a USA jsou nyní rozdělené na tři části. Východní ovládá nacistická vláda, západní Japonci a mezi nimi je pak neutrální území. Mezi těmito částmi však nepanují úplně ideální vztahy. A navíc se napříč sociálními skupinami začne šířit video, které detaily a průběh války vykresluje jinak, než se píše v učebnicích. Pravý čas na revoluci.
Pilotní epizoda, která vznikla na motivy románu P. K. Dicka, vybojovala celou řadu na Amazon originals. (geklon)

(více)

Recenze uživatele KevSpa k tomuto seriálu (1)

Muž z Vysokého zámku (2015) 

Příběh alternativní historie, kdy během druhé světové války zvítězili nacisté a ovládli tak spolu s Japonci i Spojené státy, je víc než zajímavý. Knižní předlohu Philipa K. Dicka jsem nečetla, takže nemohu srovnávat, nicméně v produkci Ridleyho Scotta vzniklo dílo, které má velký potenciál. Mezi letošními piloty Amazonu má právě tenhle největší šanci u diváků uspět a dočkat se tak celé série. Pilot - 80% 18.2.2015: Tak je rozhodnuto, Amazon objednal celou sérii./Po první řadě jsem naprosto nadšená. Čekala jsem hodně, dostala jsem hodně. Tohle je zkrátka dílo, které mému vkusu sedlo tak dokonale, že víc to ani nejde. A pomalejší tempo vyprávění, které zřejmě bude řadě zmlsaných diváků vadit, vítám. Díky němu jsem si mohla užít každé políčko "filmu", úžasnou výpravu, pečlivě budované napětí a výtečné herecké výkony. Od druhé série si slibuju mnoho, rozehrané to mají tvůrci parádně. A co se týká konce první série, k tomu lze jen říct, že to není nic pro diváky, kteří postrádají představivost. Ale jejich škoda. 1. série - 100% Druhá řada je ještě o chlup lepší než ta první. Rozhodně o poznání svižnější, což jistě ocení reptalové, kteří si stěžovali na rozvláčné tempo. Na druhou stranu si nejsem úplně jistá, jak cesty do alternativní reality, které naťuklo finále první série, stráví lidé bez fantazie, kteří s tím měli vážný problém. Ale tak pro takové ten seriál stejně není. Druhá řada je hodně mrazivá a vzhledem k aktuální politické situaci (nejen) ve Spojených státech až děsivě aktuální. 2. série - 100% ()

Související novinky

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Reklama

Reklama