Reklama

Reklama

X-Men 2

  • USA X-Men 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

X-Meni. Narodili se s jedinečnou genetickou mutací, která jim umožňuje vládnout nadpřirozenými schopnostmi. Pod vlivem profesora Charlese Xaviera (Patrick Stewart) slouží lidstvu. Chrání svět. Ten jim však nedůvěřuje a bojí se jich. Po nesmyslném pokusu o atentát na prezidenta Spojených států, který údajně spáchal neznámý mutant, se veřejnost dovolává zákona, který má mutanty dostat pod kontrolu. V čele militantně anti-mutantniho hnuti stojí armádní velitel a vědec William Stryker (Brian Cox), o němž se tvrdí, že na mutantech prováděl pokusy. Mutanty nenávidí a hodlá je totálně zlikvidovat. Když zjistí, že jeho vlastní syn je mutant, bez milosti ho zabije. Stryker měl v minulosti co do činění také s Wolverinem (Hugh Jackman) a zná tajemství jeho minulosti. Když Wolverine pátrá po svém původu, uvede Stryker do pohybu svůj anti-mutantní program. Jsou však i mutanti, kteří se proti lidské civilizaci postavili. Jeden z nich, Magento (Ian McKellen), právě unikl z vězení. Je nepřítelem X-Menů. V situaci, kdy se všichni mutanti stali štvanci, navrhne X-Menům spojenectví proti společnému nepříteli - Strykerovi. X-Meni i jejich spojenci se spolu vydávají na nejnebezpečnější misi v životě... Režisér Bryan Singer natočil tentokrát víc než tradiční pokračování. Ponořil se hlouběji do mytologie X-Menů, do jejich schopností a vztahů. Vedle již známých postav se na pozici dobra přidává atletický Nightcrawler a zlo posiluje - nejen svými diamantovými drápy - Deathstrike. Ve filmu se tak představuje nová generace X-Menů. Patrick Stewart se vrátil do role profesora Charlese Xaviera, světově uznávaného telepata. I promodralá metamorfická Mystique (Rebecca Romijn-Stamos - viděli jsme ji jako Femme Fatale ve stejnojmenném filmu) předvede své svody. Větší prostor má také postava Storm (oscarová Halle Berry), která prochází vývojovými změnami. Režisér Bryan Singer po natáčení druhého dílu X-Menů prohlásil: Točit první X-Meny byla úžasná zkušenost a divácká reakce byla mimořádně příznivá. Ale po natočení filmu X-Men 2 mi natáčení prvního dílu připadá skoro jen jako úvod. Kultovní záležitost, natočená, jak je to v poslední době velice časté, podle komiksu, má všechny předpoklady upoutat diváky vizuálně i napínavým dějem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (746)

Kass 

všechny recenze uživatele

Plnohodnotné pokračování. S nápaditějším příběhem a celkově vymazlenějším zpracováním. Přesto je mi ale trochu bližší první část. Má sevřenější děj a kouzlo z nepoznaného. Každopádně, obě části "X-men" měli stejnou měrou zásadní vliv na počátek renesance komiksového žánru, jemuž vtiskli tvář přirozeně realistické podívané. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Skvělé. Nejlepším Comicsem pro mne sice stále zůstává Hulk, ale X-Men 2 mu šlapou na paty, a to fest. Lepší než 1ka ve všech možných představitelných i nepředstavitelných aspektech. Děj má fantastické tempo, Herecké výkony všech zůčastněných (vyjma Anny Paquinové, která je dost strašná) jsou skutečně úctyhodné (byť pánové Jackman, McKellen a Stewart stále vedou), triky opět polepšily a trapnej "žabák" z jedničky je vystřídán Kurtem Wagnerem, který je celkově vyveden naprosto fantasticky a už první scéna s ním (vlastně první scéna vůbec) je naprosto strhující. Teď se už jen můžem modlit, aby Brat Rattner udržel úroveň Posledního vzdoru alespoň lehce nad úrovní jedničky. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Druhý díl navazuje přesně v místě kde skončil minulý. Wolverine pátrá o své minulosti a na scénu nastupuje William Stryker. Naši X-meni vlastně tentokráte ani nestojí proti sobě jako spíše proti lidem. Akce přibylo a úvodní řádění Nightcrawlera považuji za první geniální scénu v celém X-Menovském universu. Bombastický úvod se ovšem opět začne stáčet k osobním dramatům a traumatům. Dnešní optikou pohledu nepovažuji Bryana Singera za komiksového režiséra. Jeho záujetí postavami určitě potěší, nicméně z pohledu zábavnosti mohl předvést více. 80% ()

CrypzzXD 

všechny recenze uživatele

Lepší než jednička takřka ve všech sférách. Momentálně už kultovní záležitost, která sází především na rozvinutější příběh, silné emoce a kupu akčních, prakticky nezapomenutelných scén (úvodní akce v Bílém domě, Wolverine vs Yuriko, Wolverine vs mariňáči, Magnetův útěk z vězení). Konkurovat může pouze Nolanův The Dark Knight. Plně využitý potenciál. 10/10 ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Druhý X-Meni sú rovnako dobrý ako prvý, ak nie aj o chlp lepší. Lepší príbeh a ešte vymakanejšie akcie, kde nechýbajú nápady (úvodná scéna s Kurtom Wagnerom je priam geniálna) robia s X2 jeden z najlepších dielov série a ako plus, nechýba sem tam nejaká kvalitná hláška od Logana. - Proč nemáme uniformy i my? - Jsou objednaný. Přijdou za pár let. Oblúbený soundtrack: Main Title. 95% - 5* ()

Galerie (204)

Zajímavosti (72)

  • Boty, které jsou vidět na Pyrovi (Aaron Stanford) v 98. minutě, jsou Vans Classic Slip-on - Black & White Checkerboard. (stepan_s)
  • Scény v podzemí se natáčely v největším skladišti Severní Ameriky. Bylo tak obrovské, že v něm bylo nataženo zhruba 60 mil kabelů a filmaři se po něm přesouvali na kolech. (fannah)

Související novinky

Od X-Menů ke Kapitánu Nemovi

Od X-Menů ke Kapitánu Nemovi

17.09.2015

Bryan Singer, režisér X-Men, X-Men 2 a X-Men: Budoucí minulost, nám příští rok představí X-Men: Apocalypse. Ano, čtyři z jeho (brzy) devíti filmů jsou z mutantí série, není tedy divu, že Singer… (více)

X-Men ztratili Rogue, Apocalypse bez staré party

X-Men ztratili Rogue, Apocalypse bez staré party

29.12.2013

Bryan Singer se v X-Men: Budoucí minulost snažil vrátit na plátna co nejvíce herců z původní trilogie i První třídy. Jednou z nich byla i Anna Paquin alias Roque. Ta na placu strávila pouhý týden… (více)

SoundtraCon na Festivalu fantazie

SoundtraCon na Festivalu fantazie

02.05.2011

V termínu od 1. do 4. července 2010 proběhne v Chotěboři v rámci Festivalu fantazie v pořadí již čtvrtý ročník SoundtraConu. Minulé ročníky navštívili skladatelé Trevor Jones, Petr Hapka a producent… (více)

Reklama

Reklama