Reklama

Reklama

X-Men 2

  • USA X-Men 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

X-Meni. Narodili se s jedinečnou genetickou mutací, která jim umožňuje vládnout nadpřirozenými schopnostmi. Pod vlivem profesora Charlese Xaviera (Patrick Stewart) slouží lidstvu. Chrání svět. Ten jim však nedůvěřuje a bojí se jich. Po nesmyslném pokusu o atentát na prezidenta Spojených států, který údajně spáchal neznámý mutant, se veřejnost dovolává zákona, který má mutanty dostat pod kontrolu. V čele militantně anti-mutantniho hnuti stojí armádní velitel a vědec William Stryker (Brian Cox), o němž se tvrdí, že na mutantech prováděl pokusy. Mutanty nenávidí a hodlá je totálně zlikvidovat. Když zjistí, že jeho vlastní syn je mutant, bez milosti ho zabije. Stryker měl v minulosti co do činění také s Wolverinem (Hugh Jackman) a zná tajemství jeho minulosti. Když Wolverine pátrá po svém původu, uvede Stryker do pohybu svůj anti-mutantní program. Jsou však i mutanti, kteří se proti lidské civilizaci postavili. Jeden z nich, Magento (Ian McKellen), právě unikl z vězení. Je nepřítelem X-Menů. V situaci, kdy se všichni mutanti stali štvanci, navrhne X-Menům spojenectví proti společnému nepříteli - Strykerovi. X-Meni i jejich spojenci se spolu vydávají na nejnebezpečnější misi v životě... Režisér Bryan Singer natočil tentokrát víc než tradiční pokračování. Ponořil se hlouběji do mytologie X-Menů, do jejich schopností a vztahů. Vedle již známých postav se na pozici dobra přidává atletický Nightcrawler a zlo posiluje - nejen svými diamantovými drápy - Deathstrike. Ve filmu se tak představuje nová generace X-Menů. Patrick Stewart se vrátil do role profesora Charlese Xaviera, světově uznávaného telepata. I promodralá metamorfická Mystique (Rebecca Romijn-Stamos - viděli jsme ji jako Femme Fatale ve stejnojmenném filmu) předvede své svody. Větší prostor má také postava Storm (oscarová Halle Berry), která prochází vývojovými změnami. Režisér Bryan Singer po natáčení druhého dílu X-Menů prohlásil: Točit první X-Meny byla úžasná zkušenost a divácká reakce byla mimořádně příznivá. Ale po natočení filmu X-Men 2 mi natáčení prvního dílu připadá skoro jen jako úvod. Kultovní záležitost, natočená, jak je to v poslední době velice časté, podle komiksu, má všechny předpoklady upoutat diváky vizuálně i napínavým dějem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (746)

Gimli 

všechny recenze uživatele

Dvojka je ve vsech ohledech lepsi nez jednicka. Vypada to, jako by si herci v jednicce sve postavy jen otukavali a teprve v pokracovani se do nich naplno vcitili a opravu si to uzili. Scenar vice vyuziva schopnosti jednotlivych mutantu a vhodne davkuje ty spravne hlasky, hudba je mnohem propracovanejsi (konecne maji X-Men svuj hlavni a pekne zapamatovatelny motiv), vsak ji taky delal Singeruv dvorni skladatel John Ottman (behem jednicky byl nejpsis zaneprazdnen jinym projektem), a triky samozrejme taky pokrocily. A moc me potesil opet relativne otevreny konec, takze doufam, ze se trojky dockame driv nez za tri roky. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Ještě nedávno jsem prohlašoval X-Meny za nejlepší comicsovou adaptaci a Singer přišel znovu a vnesl mi do očí pokračování, ze kterého mi vytryskly slzy úžasem a dojetím ještě více. Nikdy jsem nebyl na reklamní žvásty typu "ještě lepší, ještě nablýskanější", ale dvojka X-Menů tohle vystihuje naprosto precizně bez ztráty jakéhokoliv potenciálně zábavného aspektu jedničky a navíc přidává chumel nových postav, silný příběh a spoustu originálních nápadů, kam až oko dohlédne. Je z toho cítit radost z filmařiny, bezmezná láska ke comixu a hlavně cit pro diváckou duši. Singer povýšil vedle titulu detektivního mága definitivně i na krále filmového comixu... ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Komiksové filmy o superhrdinech nejde jinak, než se jimi opájet do zblbnutí. Jsem vděčný za takové pojetí X-Menů. Tenkrát v té době nešlo jinak, než to mít za nejlepší film všech dob. Mohli tam hrát jiní herci, mohlo to být podobnější kreslené verzi, ale nevím, jestli bych to tak chtěl. Druhý díl je klasicky naditější, ale to my fandové chceme. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Have you ever tried.., not being a mutant?“ Ta paralela s režisérovou sexuální orientací a postavením jakýchkoliv menšin na okraj společnosti je na první pohled zřejmá. Z toho obřího rozpočtu jde vidět na plátně každičký dolar, psychologie a jednání postav je do detailu propracována, ale já se díky i určité odtažitosti prostě nebavil, tak jak bych se u filmů podobného ražení bavit měl. Upocenou čtvrtou hvězdu dávám jen proto, aby mi Magneto nesnížil obsah železa v krvi a zdejším nadšeným výkřikům o nejlepším filmovém zpracování komiksu všech dob doporučuji jít se podívat do schránky, jestli tam na ně nečeká třeba karta žolíka.. Zajímalo by mě, jakým způsobem si profesor estetiky Logan tuží ten účes? Heineken nebo jedno ranní mocné ulíznutí tapíra čabrakového..? ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Také myslím, že tentokrát pokračování předčilo originál. Přijde mi to akčnější než první díl, více postav mi moc nevadí ačkoli některé bych přeci jen více rozvinul - nejraději mám Magneta výborného McKellena, popř. Wolverina. Stewart tu byl tentokrát dost nevýrazný a Marsden měl taky většinou smůlu. Nejlepší scény: atentát na prezidenta za doprovodu Mozarta, přepadení školy (můj favorit), jakákoli scéna s Magnetem. Ten film je ale hlavně dobrý proto, že mě zajímají i neakční pasáže, prostě proto, že mě zajímají postavy a jejich vývoj. Navíc konečně je pryč Michael Kamen, mistr nevýrazné hudby a přichází starý dobrý Ottman s pořádnou komiksovou hudbou. ()

Galerie (204)

Zajímavosti (72)

  • Pokud budeme pozorně sledovat logo 20th Century Fox těsně na začátku filmu, všimneme si, že písmeno X zůstává osvětleno ještě chvilku poté, co většina loga zhasne. (Linkyc)
  • Ve francouzské verzi filmu má postava Nightcrawlera (Alan Cumming) přezdívku Diablo (malý ďábel). (Linkyc)
  • Oválná pracovna, vytvořená pro tento film, se objevila v několika epizodách seriálu Hvězdná brána (od r. 1997). (HellFire)

Související novinky

Od X-Menů ke Kapitánu Nemovi

Od X-Menů ke Kapitánu Nemovi

17.09.2015

Bryan Singer, režisér X-Men, X-Men 2 a X-Men: Budoucí minulost, nám příští rok představí X-Men: Apocalypse. Ano, čtyři z jeho (brzy) devíti filmů jsou z mutantí série, není tedy divu, že Singer… (více)

X-Men ztratili Rogue, Apocalypse bez staré party

X-Men ztratili Rogue, Apocalypse bez staré party

29.12.2013

Bryan Singer se v X-Men: Budoucí minulost snažil vrátit na plátna co nejvíce herců z původní trilogie i První třídy. Jednou z nich byla i Anna Paquin alias Roque. Ta na placu strávila pouhý týden… (více)

SoundtraCon na Festivalu fantazie

SoundtraCon na Festivalu fantazie

02.05.2011

V termínu od 1. do 4. července 2010 proběhne v Chotěboři v rámci Festivalu fantazie v pořadí již čtvrtý ročník SoundtraConu. Minulé ročníky navštívili skladatelé Trevor Jones, Petr Hapka a producent… (více)

Reklama

Reklama