Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tomáš není společenský typ. Jeho minulost a jeho práce ho uzavřely do osamělé smyčky: na zavolání se dostaví do práce, vyčistí domácnost, většinou zcela o samotě, po práci si vyzvedne výplatu a jde domů – čekat na další telefonát. Nejbližšími lidmi jsou sousedé, jejichž hovory jsou slyšet větrací šachtou. S matkou si pouze telefonuje a shodnou se, že se mají fajn. Jeho stereotyp naruší zmatek v jedné z domácností, kde pracuje. Musí se v ní ukrýt a stane nepozorovaným svědkem rodinného života, na hony vzdáleného tomu, jak žije on sám. Z pozorování cizích životů se stane záliba a ze záliby brzy vášeň. Takhle se jednoho dne dostane do bytu krásné Kristíny a jejího pochybného bratra Adama. Rozhodne se porušit své hlavní pravidlo jediné návštěvy a opakovaně se sem vrací. S každou další návštěvou poznává, že v této rodině není něco v pořádku a pravděpodobně je jen otázkou času, kdy bude muset zasáhnout... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (58)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že tenhle snímek v sobě měl o dost větší potenciál, než co zde prezentoval. Mohlo to být ještě divnější, stejně jako mohly být některá sledování nudnější, aby bylo vidět, že někteří lidé prostě zajímaví nejsou. Ale má to fajn - lehce očekávané - sebedestruktivní směřování, které má hezky otevřený konec. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Od režiséra a názvu jsem čekal něco gangsterského, ale dostal se mi komorní psychologický film ve festivalové formě. Czukor jako voyer a Rebeka Poláková jako oběť svého frajera závislého na automatech, který ji nutí k prostituci. Námět fajn, herecké obsazení excelentní ( z Polákové se stává slovenská specialistka na nahé scény?), vizuál perfektní ... ale ač takovým filmům fandím, tak tady tomu něco chybělo. ()

Reklama

borec999 

všechny recenze uživatele

Oproti Zlu, Čiare alebo Trhline slabšie. Ale nie zlé. Sledujeme príbeh čudáka strániaceho sa spoločnosti, ktorý nájde záľubu v skrývaní sa v cudzích domácnostiach a pozorovaní ich životov. Námet teda určite zaujímavý. Film je pomalý ,tichý, komorný, takmer výhradne sa sústredí iba na osudy hlavnej postavy a vykreslenie jeho osamelého života. Noel Czuczor v hlavnej úlohe mi príliš nesadol, ostatní herci však podľa mňa podali uspokojivé výkony. Spočiatku je Čistič bez výraznejšieho tempa a pôsobí mierne zabrzdene. Niekedy v druhej polovici sa však rozbehne a získa väčšiu pozornosť diváka. Po technickej stránke ťažko niečo vytknúť. Film však mohol byť zaujímavejší, scenársticky bohatší a vzhľadom nato, že sledujeme príbeh vouyera aj odvážnejší a divnejší. Ľahký nadpriemer. 60% ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Čistič je len ďalší pokus slovenskej tvorby hrať vysokú hru s európskymi festivalovkami. A nie, ani tento krát sme sa k nim nepriblížili. Lepšie ako Killer, nie až tak zbesilo nudiace. Zaujímavý námet, veď kto vôbec tuší, že takéto povolanie existuje. Prevedenie sa stále tak potácalo medzi dobrým a zlým. Miestami prekvapila kamera, pohľady, inde to zase bolo stále o tom istom a ľutoval som Czuczora, koľko sa chudák nachodí. Nič to ale nemení na fakte, že zahraté to bolo pomerne dobre ( teda hlavne Poláková hrala ), malo to rozumnú minutáž, miestami to dokázalo pobaviť. K postavám sa musíte prepracovať, čo režisér poňal štýlom "načo budú divákom dialógy, veď nech si domyslia" Táto boliestka trápi túto našu kinematografiu už pekne dlho a tak skoro sa jej nezbavíme. Vzťahová rovina tam je základná, na emócie sa zbytočne netlačí. Jediná vec, čo ma potešila, že sa to nekončí klišoidne, ale záver, bez tak už dosť znudeného diváka prekvapí. Veľmi, ale fakt, že veľmi slabučičké 3 z 5 ( Kino Lumière ) ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Na slovenské poměry nečekaně zajímavý námět, který mě svým zpracováním upoutal snad od první minuty a nepustil až do samotného závěru. Absolutně jsem podlehla temné atmosféře, dynamice vyprávění a Noël Czuczor se mi skvělým ztvárněním čističe voyeristy z hlavy asi jen tak nevykouří. Jeho výkonem v hlavní roli jsem byla doslova fascinovaná. Nutno podotknout, že Rebeka Poláková mu navýsost dobře sekundovala. Když jsem u těch superlativů, tak k jednomu z nich zcela jistě patří dráždivě nejednoznačný konec. Jak já byla naštvaná i nadšená zároveň. To se mi snad ještě nikdy u žádného filmu nestalo a díky tomu zůstane pravděpodobně natrvalo v mé paměti. (85%) ()

Galerie (37)

Zajímavosti (2)

  • Vo filme si môžete všimnúť, ako hlavný hrdina jazdí na bicykli cez tunel. To ale nie je možné, keďže do tohto tunela majú povolený vstup len električky. Navyše je tunel monitorovaný a na jeho konci by ho čakali policajti. (Johnny.ARN)

Související novinky

Režisér Čáry se vydal do Osvětimi

Režisér Čáry se vydal do Osvětimi

17.01.2019

Jeden z nejúspěšnějších slovenských režisérů Peter Bebjak (Čára, Spravedlnost) připravuje nové drama z koncentračního táboru Osvětim. Snímek Správa / The Report se pak navíc možná dočká i americké… (více)

Noir Film Festival slaví 5. narozeniny

Noir Film Festival slaví 5. narozeniny

16.08.2017

Cynismus Humphreyho Bogarta, šarm Roberta Mitchuma, křehkost Lizabeth Scott, rafinovanost Alfreda Hitchcocka, temné příběhy z Mexika, napínavé filmové jízdy noirovými vlaky a standard v podobě… (více)

Reklama

Reklama