Reklama

Reklama

Malcolm se opatrně protlouká životem v drsné losangeleské čtvrti, přičemž posílá přihlášky na univerzity a absolvuje přijímací pohovory. Nečekané pozvání na oslavu drogového dealera ho vrhne do podivného dobrodružství, které mu změní život.

Malcolm je geniální podivín, který je posedlý hip-hopovou kulturou devadesátých let minulého století. Společně se svými dvěma nejlepšími přáteli hrají v punkové kapele a pro svůj zpátečnický styl se na střední škole stávají terčem posměchu. Když Malcolmovi někdo v undergroundovém tanečním klubu schová do batohu zakázané látky, jeho život se zkomplikuje. Malcolm se ze všech sil snaží dosáhnout svých snů - dostat se na Harvard, sblížit se se svou vysněnou dívkou Nakiou a nechat si proplatit své jmění v bitcoinech. Snímek Matroš od producenta Foresta Whitakera, okořeněný vynikajícím výběrem retro hitů ve stylu funky, je svěžím, vtipným a energickým dílem, které si získalo nadšené ohlasy publika na filmových festivalech v Sundance a Cannes. (Cinemax)

(více)

Recenze (102)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $7miliónovTržby USA $17,506,470Tržby Celosvetovo $17,986,781Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ pútavo natočené, príjemne odľahčené a hravé, využíva to svoj potenciál v danej téme /70%/ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě to fakt nadchlo nečekanou kriminální zápletkou a navíc to stále stíhalo být furt sympatické a vtipné. Po rozjezdu "eshopu" to ztratilo dech a nebylo to už úplně ono. Přišlo mi, že to zůstalo tak na půl cesty mezi hravým filmem a agitkou s ambicí něco sdělit. Každopádně herci jsou do jednoho sympaťáci a soundtrack je boží. 70% ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Slippery Slope. Ty přesahy a pokusy o výrazně vážnější notu ke konci to trochu stahují, ale jinak je to lehkonohá zábava s fajn soundtrackem a sympatickým teenage castem. A taky si rozšíříte slovníček slangových pojmů. 70%. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Velmi inteligentní, zábavný a nově osvěžující pohled na coming-of- age film. Nedoufal jsem ani ve snu, že film o Hip Hopu, černoších a drogách mi přiroste k srdci. Dope sice nestrhne humorem, ale sbírá plusy za ostatní atributy. Příjemné hlavní geek postavy, catchy soundtrack, svižné tempo, fungující napětí, slušné zvraty,krásný barevný vizuál a skvělá pointa s poselstvím v závěru. Velmi dobré byť autenticky drsné. Doporučuji už dlouho jsem nikomu tak nefandil! PS: neuvěřitelná zásoba slangů! 80% ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Běloši ze střední Evropy nejsou cílovka tohoto filmu a závěrečný pokus o poselství mě lehce minul (ano, zeptali by se tě, protože tu otázku kladou všem), nic to ale nemění na tom, že hlavní herecká trojice je skvělá a několik songů už jsem si přidala do playlistu, i když mě jinak hip-hop míjí velkým obloukem. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Naprostý skvost z festivalu Sundance. Od začátku až do konce jsem ani nedutal. Filtrem projeté nádherně prosluněněné Los Angeles dodává filmu skvělou atmosféru a černošské podsvětí zase nádech napětí, jež se dá krájet. Z hlavní postavy, jež je velice nápadný fotbalistovi Didierovi Drogbovi, asi hvězda nebude, ale představuje přesně to, co se od něj čeká a vůbec celá trojka je neskutečně v pohodě. Co víc si přát...90% ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Konečně zas pořádnej film, který mne svou atmosférou dostal. Shameik Moore tomu dal hvězdu navíc, snad se rozjede i v jiném snímku. ( Hodnocení: 9/10 ) ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Proč se zápletka rozjede až v polovině filmu? Ale to je ten menší problém. Nějak jsem totiž protentokráte výjimečně neměl náladu na to, jak jsou ve feel-good komediích pokaždé kamarádi hlavního hrdiny sprostší než dlaždiči, a ústřední postava sama se přitom vyjadřuje jako chodící Ottův naučný slovník, jen aby divákovi samoúčelně sedla do noty. Aneb když archetyp štve, místo aby bavil... Líbilo se mi to, ale nevěřil sem tomu. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"IF NEIL DEGRASSE TYSON WERE WRITING ABOUT ICE CUBE, THIS IS WHAT IT WOULD LOOK LIKE." ------------ Matroš oplýva komplexnou znalosťou histórie hudby, respektíve teda jedného jej žánru a etapy, viac než ktorýkoľvek film/seriál, aký som videl. A to je dosť čo povedať, nakoľko v posledných rokoch vychádza Snowfall, ktorý má nepochybne jednu z najlepších hudobných zložiek obdobia, o ktorom pojednáva. Či za to môže fakt, že exec. produkoval Pharrell Williams, resp. Sean Combs, je otázne, Dope však priniesol výsledok v nespochybniteľnej forme. A ako sa filmárom podarilo nechať ovracať, očúrať a vyzliecť supermodelku z Victoria's Secret, to mi je normálne záhada. Dal by som aj za štyri, posledných 10 minút bráni. Famuyiwaovu tvorbu však budem do budúcna sledovať. --- "You're not any less of a man, if you don't pull the trigger. You're not necessarily a man, if you do." --- (x) ()

juta 

všechny recenze uživatele

Film sice může budit dojem průměrnosti, ale jen do doby, než se na něj podíváte. Já doufal, no spíš věděl, že v něm bude něco víc, než se na první pohled zdá. Příjemná věc, která není komedií, ale je spíše dramatem sympatických školáků, o jejich osobitém stylu oblékání, nezapadání do skupiny, ale hlavně o vtipném vklouznutí na temnou stranu světa. ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Výborná pohodová věc, která má svůj ksicht, baví celou dobu a dokáže nejednou překvapit. Rozhodně tomu dejte šanci. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

No snaha byla velká ale dvakrát mě to nebralo, herci v pohodě příběh ušel ale prostě mě to nebralo. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po skvelej energickej uvodnej polhodine sa rozbehne linia s batohom drog, ktora ma vôbec nezaujimala. Co ma celkom mrzi, lebo ustredne trio je strasne sympaticke, tempo je zbesile, hudobny podkres stylovy, film je plny popkulturnych odkazov na 90. roky. Proste som mal od zaciatku pocit, ze sledujem nejaku soft pohodovu Tarantinovku/Ritchieovku akou bol napriklad film Go o trojici geekov zo strednej, ktorym sa dostane do ruk batoh plny drog, ktoreho sa chcu za kazdu cenu zbavit, ale osud a scenarista si na nich prichystal kopu situacii, ktore budu musiet vyriesit. Napriem môjmu miernemu sklamaniu to rozhodne odporucam. 6/10. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Velmi svižná a zábavná sonda do ostrého Los Angeleského Inglewoodu v oldschoolovém podání! Je to velmi své s osobitým mixem komedie a tvrdého, nekompromisního života v oblasti nigga gangů a drog, z čehož vzniká skvělá rovnice na aktuální a reálné dění téhle nechvalné části L.A.. Pocta 80. a 90. rapeřině je víc na místě než kdekoliv jinde. Krásně to šlape a baví celé dvě hoďky, je to svižné, zábavné, drzé, plné hlášek a trefných připomínek se sympatickým obsazením. A jako bonus je to pěkně barevné a v závěru to dokáže přinutit k zamyšlení. Btw. Soundtrack je pecka vedle pecky :-). 4,5* a totální překvapení a spokojenost. Dlouho jsem něco podobného neviděl. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Trvalo to skoro tři dlouhé měsíce, než jsem konečně narazil na nějakou pořádnou filmovou pecku. Tenhle film mě doopravdy dostal a bavil mě od začátku do konce. Byl přesně podle mého gusta a užil jsem si ho od první do poslední minuty. Skvělý děj a parádně vymyšlený nevšední příběh. Výborně vybraní herci (od těch hlavních až po ty vedlejší). Přidejte k tomu parádní kostýmy (90. léta hip hopu byla fakt cool!!) a jeden z nejlepších soundtracků vůbec, co jsem ve filmech slyšel a máte z toho 4 hvězdičky jak vyšité. K té páté mě neobvykle přemluvila až závěrečná scéna před titulky. Nechci spoilerovat, ale byl to fakt nářez! :)) ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Dope? Pre mňa skôr Nope! Typický novodobý černošský film, ktorých sa za poslednú dobu urodilo niekoľko. Je to odľahčené, vizuálne to hýri farbami, je tam plno tanca, hudby, plno „gangstas“ a slangového slovníku, ale mne je celé tá komunita, životný štýl, postoje, správanie natoľko vzdialené, že som si to nedokázal užiť. Dope nie je vyslovene ani vtipná komédia, ani silná dráma, ostalo to tak trochu na pol cesty medzi hravým filmom a pokusom niečo povedať. Tá postupná zmena z odľahčeného filmu do serióznejšieho a pokus o „presah“ sa mi tu nehodí, respektíve nebolo to nakombinované v takom pomere, aby som to filmu uveril a bral ho akokoľvek vážnejšie. CELKOVO: 2,5* (5/10) ()

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

Fajn filmové překvapení. Rád bych viděl lépe rozepsané charaktery přátel hlavního hrdiny, přesto zvládnou být fajn sympaťáci. Moralistický závěr mi vůbec nevadil, možná jen přehnaná doslovnost to shazuje. Nicméně příjemně odsýpající film s niggama milujícíma bělošský věci. Jako třeba manga komiksy, nebo Donalda Glovera. ()

Womanizer 

všechny recenze uživatele

Tohle je osvěžujíví teenagerovská krimi komedie, příběh byl inteligentní, zábavný a i tak doručil zprávu, kterou tehle film vysílá do světa. Líbilo se mi zobrazení života afroamerických teenagerů. Odlišný od streotypů, na který jsme zvyklý. Mladistvé obsazení bylo skvělé, líbil se mi zvláště Shameik Moore. Film jsem si užil. ()

Související novinky

Flash si shání kámošku

Flash si shání kámošku

11.07.2016

Březnová řežba Batman vs. Superman naplno rozjela filmový vesmír od DC Comics. Jeho stěžejní hráči se sejdou už v listopadu 2017 v týmovce Justice League, mimo ní ale dostaneme i kupu sólovek.… (více)

Flash má nového režiséra

Flash má nového režiséra

05.06.2016

V srpnu se konečně dočkáme Sebevražedného oddílu a příští rok se comicsový vesmír od DC rozroste o sólovku Wonder Woman a Justice League. Studio Warner Bros. už ale pilně chystá i sezónu 2018, která… (více)

Reklama

Reklama