Reklama

Reklama

Akta X - Návrat

(série)
Trailer 7
Drama / Horor / Thriller / Mysteriózní / Sci-Fi / Komedie
USA, 2016, 4 h 18 min (Minutáž: 42–44 min)

Tvůrci:

Chris Carter

Kamera:

Joel Ransom

Hudba:

Mark Snow

Hrají:

David Duchovny, Gillian Anderson, Mitch Pileggi, William B. Davis, Lauren Ambrose, Robbie Amell, Joel McHale, Annet Mahendru, Annabeth Gish (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Téměř 14 let po odvysílání původního seriálu se otevírá další strhující kapitola Akt X v šesti epizodách, za kterými tradičně stojí tvůrce a producent Chris Carter. V hlavních rolích slavných agentů FBI, Foxe Muldera a Dany Scullyové, se opět představují David Duchovny a Gillian Anderson. V roli Waltera Skinnera, náměstka ředitele FBI a nadřízeného obou agentů, který zručně balancuje na hraně mezi loajalitou k oběma detektivům a odpovědností vůči nadřízeným, se jako obvykle objevuje Mitch Pileggi. Užijte si návrat jednoho z nejdéle vysílaných sci-fi seriálů v televizní historii, popkulturního fenoménu, který se může pyšnit cenou Emmy i Zlatým glóbem. (Magic Box)

(více)

Videa (8)

Trailer 7

Recenze (134)

andalin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem zatím na třetí epizodě ale příjemně mě překvapila klasická monster of the week. Gillian Anderson je fakt skvělá, Duchovny už ani moc ne. Kdyby se nevrátili původní herci, asi by to ztratilo to kouzlo... Občas mi přijde, že se moc tlačí na pilu co se týče těch nevysvětlitelných záhad a "I want to belive" frázi ale to bylo v originálním seriálu přece taky. Úctyhodný návrat. :) ()

Standic1 

všechny recenze uživatele

První díl jakž takž, ale vrátil mě do těch zlatých časů, kdy jsem se na Akta X těšil jako na Vánoce a druhý díl mi to potvrdil. Co se týče třetího dílu, tak to je čistě komedie, neříkám, že špatná, ale prostě to nemá s atmosférou Akt X nic společného a po pravdě, ač jsem se bavil, tak mě díl dost zklamal... Čtvrtá část měla zatím asi nejblíž legendě jménem Akta X, ale nevím čím to, ale ačkoliv tu bylo nevysvětlitelné "monstrum", tak atmosféra nikde. Předposlední (pátou) epizodu snad ani nelze komentovat, to je to nejhorší z celé první série. Zdálo se mi, jako by chtěli tvůrci představit novou dvojici, která nahradí Muldera a Scullyovou, ale opravdu doufám, že se mi to jen zdálo, stejně jako bych si přál, aby se mi pátá epizoda jenom zdála. Díky bohu za poslední šestou epizodu, která mě udržela v napětí po celou dobu a spolu s první a druhou epizodou tvoří perfektní podívanou. U toho to mělo ideálně zůstat, ale bohužel, takhle jsme se ani zdaleka nepřiblížili klasice z 90.let. ()

Reklama

TroiMae 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nová Akta X navazují na svou tradici pomatených a hloupých epizod (začátek první a poslední epizody nám má připomenout minulost Akt X pomocí fotografií… které ale pochopitelně nemohly v reálu vzniknout a jsou příliš okatě jen snímky z televizních epizod, na kterých jen chybí logo televizní stanice), kdy největší konspirací je, že Akta X mají nějakou hodnotu a soudnost. Fungují spíše jako městský mýtus a hodnotu mají jako kulturní a televizní fenomén, který byl dávno překonán. Ano, pár vypečených epizod opravdu stojí za to. Ale jako celek ztratily konzistenci ještě v 90. letech a jediné vysvětlení jejich možné obliby u publika je Stockholmský syndrom, nebo to, jak zrcadlí nitro konspirátorské mysli, které se do sebe již několikrát obrátila. ()

Mimomisu 

všechny recenze uživatele

Pri sestidilne serii se Carter a ostatni meli drzet jednoho motivu, takhle nesourode jsem si to vubec predstavoval a pusobilo to hodne roztristene a to i presto, ze kazda epizoda by v puvodni serii mohla fungovat a sebeparodujici dily z puvodni serie patri mezi moje oblibene. Takto ale pusobilo jako smes dilu, ktere vam nekdo pustil napreskacku, coz se v dnesni dobe proste uz nenosi a zvlast ne pri tatkove miniserii. Kazdopadne o druhe se mluvi docela vazne, takze proc ne, budu koukat urcite znovu ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Aneb jak narvat všechny konspirace momentálně frčící na netu do dvou epizod a zbytek vyplnit vatou. Jasně, využití těch konspirací je fajn, vatový epizody většinou taky bavily, původní atmosféru to taky docela má, ale ve výsledku je to vlastně nesmyslná a zbytečná slátanina ukončená dost chabým, nepřesvědčivým a téměř dementním šestým dílem ustřihnutým ještě chabějším cliffhangerem. ()

Galerie (140)

Zajímavosti (3)

  • Ve 22. minutě dojde k vypnutí ventilátoru (umělé plicní ventilace) sestrou, hodnoty se změní a dojde k zástavě srdce. Během chvilky vstoupí do pokoje dva agenti, sestra ventilátor opět zapne a pacient je během vteřiny opět stabilní, což nedává smysl. (Winster)

Reklama

Reklama