Reklama

Reklama

Akta X - Série 10 (2016) (série)


Setkání s příšerodlakem (S10E03)

(epizoda)
  • USA Mulder & Scully Meet the Were-Monster (více)

VOD (1)

Mulder je skeptický k dalšímu objasňování paranormálních aktivit, protože vždy bylo odhaleno, že zvláštní postavy či aktivity byly pouze lidským fórem. A následně dostanou Mulder a Scullyová případ s příšerou. V lese byl nalezen muž s rozežraným krkem a dva zfetovaní svědci viděli zvláštní příšeru, která to zřejmě způsobila.

Mulder a Scullyová jedou na místo, kde byla příšera opět spatřena. Je zde nalezen další mrtvý člověk. Mulder už na příšery nevěří, a když pátrají v okolí, vše fotí svým telefonem. Na místě je také muž jménem Pasha z útulku pro zvířata. Příšera proběhne okolo nich a vystříkne krev na Muldera. Tuto schopnost má ještěr ropušník trnohlavý a jeho podoba by i tomuto ještěru odpovídala.

Majitel motelu, ve kterém jsou Mulder a Scullyová ubytováni, jim dosvědčí, že viděl muže přeměnit se v ještěřího muže s červenýma očima. Scullyová je samozřejmě skeptická, ale Mulder mu věří. Podaří se jim muže najít a ten poví Mulderovi svůj příběh. Je ještěrem a jednoho dne uviděl muže z útulku, jak zakousl nějakého chlápka, což ho vylekalo, a tak utekl. Pak se ráno probudil a byl proměněn v člověka, našel si práci a proměny se stále opakovaly.

Na základě výsledků krevních testů Scullyová zjistí, že vrahem všech lidí je opravdu muž z útulku pro zvířata, a podaří se jí ho zatknout. Mulder jede za ještěřím mužem a na vlastní oči uvidí, jak se promění v ještěra. A jeho víra v paranormální aktivity je zpátky. (TV Prima)

(více)

Recenze (54)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U předtitulkové sekvence jsem si říkal "ajaj, tak tohle mi nesedne". Humorné epizody Akt X nikdy nebyly mými nejoblíbenějšími a už se mi na mysl vkrádal pocit, že jaké to zklamání, že i na omezené ploše šesti dílů Revivalu musí jedna takováto zabírat cenné místo. Nicméně po chvíli to na mě fungovat začlo a pobavil jsem se výtečně. Celé rozuzlení počínající setkáním na hřbitově je totálně "hilarious" a předčilo očekávání. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vůbec nechápu, proč tvůrci zařadili do série tento díl, který je totálně ulítlý, bez návaznosti na předchozí i následující epizody, ale bezpochyby nejvtipnější. Ne že by téma bylo zcela originální, ale tvůrcům se povedlo vytvořit prostě vtipnou kravinku o příšerách a lidech. Vynikající jsou dialogy Muldera s ještěrem a zajímavý je také pohled na lidi, vrahy a vztah střední generace k telefonním aplikacím. ()

Reklama

Gunslinger 

všechny recenze uživatele

A cenu za najlepšiu paródiu Aktov X vyhrávajú .. samotné Akty X (a to konkrétne S01E03).. Diel, v ktorom príšera neuhryzne človeka, ale človek príšeru a tá sa začne meniť na človeka, má potrebu si zohnať prácu, následne svoju prácu znenávidí, ale aj tak v nej ostane pretože potrebuje splácať hypotéku (aj keď ešte celkom presne nevie, čo to je). A scéna na cintoríne s opitým Mulderom je top. Celkovo dúfam, že smerovanie nových X - files bude trochu vážnejšie , ale i cez to ako oddychovka sa tento diel veľmi podaril. ()

classic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všimnite si v scéne, na cintoríne, meno - KIM MANNERS, na pomníku, to bol reálne jestvujúci človek, ktorý spolupracoval na tomto seriáli - The X - Files, bližšie by som definoval tak, že bol režisérom jednotlivých epizód, ktorých režíroval - neúrekom, až 52. , v rokoch 1995 - 2002 ! Rekord ! A to je vážení - milí, jediné + , na tejto divnej časti ! Vzdali mu HOLD ! Pekné od nich. Inak som sa počas tých 45. minút, niekoľko krát chytal za hlavu, či sa mi to náhodou, nesníva. Pevne verím, že nabudúce, sa polepšia, lebo by som bol nerád, aby seriál - skončil, týmito 6. epizódami, pričom má veľmi slušnu sledovanosť, bohužiaľ, som sa extrémne nudil, a tak som chcel dať za päť hviezd ! No, to by som potom, klamal sám seba ! ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To bolo také zlé a tak wtf, až to bola sranda. Pozeral som to na nočnej v robote a nemohol som veriť tomu, čo vidím. Už staré série raz za čas obsahovali komediálne epizódy, takže v tomto problém nie je. Problém je v tom, že táto komediálna časť je nevtipná a nezmyselná. Vadia mi nezmysly typu "hrdinovia naháňajú monštrum, to vlezie do prenosnej WC kabínky a za dve sekundy sa premení na oblečeného človeka, hoci predtým na sebe žiadne oblečenie nemala". Ale ako vravím, je to hovadina až do takej miery, že sa nudiť nebudete. Pravdepodobne. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama