Reklama

Reklama

The Alchemist's Letter

Trailer
Animovaný / Krátkometrážní
USA / Velká Británie, 2015, 6 min

Režie:

Carlos Stevens

Scénář:

Carlos Stevens

Obsahy(1)

Když Veridian, mladý ztracený muž, obdrží od svého otce alchymisty Nicolase dědictví, je vystaven neblahé skutečnosti. Jeho otec postavil „úžasný" stroj na přeměnu zlata, jenž je poháněn jeho vlastními vzpomínkami. Film nás zavede na kouzelnou cestu zákoutími přístroje, kde procházíme otcovy nejdražší vzpomínky, vše úmyslu dát synovi poslední životní lekci a zachránit ho před stejnými osudnými kroky. Čas tiká pro všechny stejně, i pro ty se zlatými hodinkami. Neopakujte chyby ostatních a nechte se někdy od starších poučit. (Philber)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Krása střídá nádheru, ta animace kombinující vzpomínky ve stroji s alchymistickými párami a tekutinami s přírodou.. Nádhera... A příběh sám o sobě? Co je důležitější - peníze nebo rodina? Někdy v dnešním světě ztrácíme přehled o tom, co by mělo znamenat více a ospravedlňujeme si jedno druhým. K vidění stále zde: https://vimeo.com/125527643 ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

+2* krásné dojímavé pozlátko, které jen připomene dávnou pravdu o ceně vzpomínek. Odolá snad někdo zlaťákům? Možná za 5minut až na tento animák zapomene :-) Emočně velmi povrchní a tak nemůžu dát tomuto animáku ani 3 hvězdy. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 3 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Po vizuální, hudební i příběhové stránce pěkně zpracovaný krátkometrážní film, který donutí člověka se nad sebou samým zamyslet. Chyby děláme všichni, jsou v naší lidské přirozenosti, a proto je dobré se z chyb minulých poučit, abychom je v budoucnu neopakovali. A navíc není nic cennějšího než vzpomínky, obzvláště ty hezké. ()

Mouchal 

všechny recenze uživatele

Alchymista na svých skromných šesti minutách rozehrává svůj abstraktní boj mezi dvěmi pro lidstvo důležitými věcmi. Peníze či vzpomínky? Poselství nám zaslal jednoznačný, s povedeným grafickým kabátkem a příjemným hláskem, jak už malého špunta, či postaršího pantáty. Tudíž já hodnotím kladně, ikdyž se tam vlastně toho tolik ani nestalo, ale myšlenka zajímavá a zkuste si něco udělat s šesti minutami (které vlastně vyplňují asi jednu třetinu jen závěrečné titule). 75% ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama