Reklama

Reklama

Sněžná dívka a temný krystal

  • Čína Zhong Kui: Snow Girl and the Dark Crystal (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po tisíci letech se světy lidí, démonů a bohů propojují. Nad městem Hu ve světě lidí se přitom stahují mraky více než kdy předtím. Pro démony, kteří odedávna berou jeho obyvatelům duše, je tento čas klíčový, neboť jen tehdy mohou doufat ve svou reinkarnaci mezi bohy. Bohové však vyslali jednoho nich, aby dohlédl na bezpečí lidského města. S tím mu pomáhá jeho chráněnec Zhong Kui, výjimečný bojovník a učenec. Jakou roli v tom všem sehraje Sněžná dívka, již Zhong Kui kdysi znal, a temný krystal v moci démonů? (Khanemis)

(více)

Recenze (20)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Najpotešujúcejšie na celom filme je rozhodne to, že Číňania aj po niekoľkoročnom úpadku v tomto žánri, keďže boli prakticky na vrchole stále nestratili cit pre estetiku. A tak vizuálne je to väčšinu času skutočne okulahodiaci zážitok, kedy som si nespočet scén a záberov mimoriadne vychutnal, pričom sa ani vôbec nemusí jednať o nič dejovo dôležité. A tento dojem podporuje aj celkom príjemná hudba, aj keď som sa pri nej nemohol zbaviť pocitu, že som niečo veľmi podobné už počul. No ostatné stránky už ale predsa len zaostávajú, aj keď nejaký potenciál z nich celkom cítiť. Po stránke príbehu je to asi najrozporuplnejšie, lebo romantická línia sa mi dosť páčila a občas z toho vyžaruje veľmi pekné čaro, ale inak celá tá zápletka o bohoch, démonoch, kryštáli a podobne ma vôbec nezaujímala, čo je aj celkom problém. Ale aspoň je to na rozdiel od viacerých iných podobných filmov podané nadmieru svižne a tak som sa nemal kedy začať nudiť. O akcii už ale kladne vôbec hovoriť nemôžem, toto už nie sú žiadne štandardné súboje a ani wu xia, ktoré mi vyhovujú, ale jednoducho čistokrvné fantasy v tej najextrémnejšej podobe, kde už je všetko absolútne preštylizované bez odhadu správnej miery a tak toto ma ani trochu nebavilo pozerať. Ale našťastie tu tentoraz akcie ani moc nie je. Čo sa týka obsadenia, najviac musím pochváliť Bingbing Li, ktorá je tu jednoducho očarujúca a tak hlavný hrdina Chen Kun zostáva v jej tieni viac, než by bolo vhodné, ale inak mi ich postavy neprišli zase tak zaujímavé, aby som si k nim dokázal vytvoriť lepší vzťah a mimo nich už ani nemá kto zaujať, keďže aj hlavný záporák je len úplným štandardom. Takže Zhong Kui: Snow girl and the dark crystal hodnotím len lepším priemerom, ale aj tak si z neho odnášam dobré pocity, keďže som si minimálne potvrdil, že v Číne majú stále na to točiť v tomto žánri špičku, len treba zápletku držať viac pri zemi a miesto takejto prehnanej akcie sa vrátiť ku klasickej akcii, ktorá im tak išla a viac sa povenovať postavám. Potom to bude zase perfektné. 65% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Průměrná fantasy staví na jednoduchém příběhu a působivém vizuálu, který ale u těchto filmů nepřekvapí. Příběh je poměrně svižný, stále se něco děje. A pokud ne, pak lze alespoň sledovat fantastické obrazy, či nádherné skutečné krajiny - skály, hory, ostrovy, vodopády. Mýty, legendy, prastaré příběhy. Tři království - božské v nebi, lidské na zemi a pekelné pod zemí. Mocný temný krystal se nachází mezi bohy, lidmi a démony a vytváří rovnováhu. Současně jej lze využít pro získání nesmírné moci. Může vzniknout láska mezi člověkem a démonem? Oheň a led. Největší slabinou snímku jsou úděsné PC efekty postav. Pixeloví démoni jsou zkrátka k smíchu! Ač na snímek přispěli američtí producenti, náturou je ryze čínský. Nemá tedy cenu plakat nad příběhem, herci a pro někoho snad i nudou. Buď podobné filmy berete, nebo zkrátka ne. Jako celek se mi film líbil, i když na něj brzy zapomenu. Kamera a hudba hrají prim, avšak ani démonické herečky nejsou zcela k zahození. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Mám jako dítě problém úplně odstřelit tenhle film, byť se tvůrci nechali zbytečně unést CGI efekty a někdy dost krkolomnými grafickými sekvencemi, místo aby se více soustředili na postavy a příběh. Zejména, když máte tak skvostné obsazení jako Chen Kun a (stále mladá) Bingbing Li. Nicméně nápad využít ze staré literatury legendu o démonech a lidech má svůj půvab, stejně jako kamera, celkem povedená hudba. Jen bych se fakt přimlouval za snahu používat počítačovou grafiku smysluplně, raději minimálně a ne tak takto neohrabaně a moc, kdy to občas vypadá, že sledujete nějaké online RPG. Komu se líbí epicky výpravné pohádky jako The Painted Skin, The Promise mohl by být spokojen i tady. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Fantasy nie je môj zaner, ale tento film ma zaujal vdaka nadhernemu traileru. A aj samotny film je rovnako nadherny. Vizual je proste prekrasny, ci sa uz jedna o realne zabery, alebo digitalne. Reziser Peter Pau je proste v tomto smere spicka a vidno, ze bol prvotriednym kameramanom. Samotna zapletka je jednoducha, ale celkom pekna. Taka romanticka rozpravka. Fungovala by ak by postavy neboli jednorozmerne figurky, ktore vo mne nedokazali vyvolat ziadne emocie. Co je velka skoda. Dalsou slabinou su bitky. Je to take klasicke monotonne lietanie vo vzduchu v ktorom po sebe vsetci strielaju rôzne firebally ale prilis nedava zmysel preco raz jeden fireball na demona funguje a inokedy nie. Holt je to podla toho ako sa to momentalne scenaristovi hodi. Keby to malo fungujuce postavy a nejaky realnejsie bitky, tak to mohla byt pecka. Takto je to len priemer s nadhernym vizualom vdaka ktoremu to za jedno pozretie stoji, ale potencial tu bol ovela väcsi. 5/10. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Trikový ohňostroj, ktorý je ale zameniteľný snáď s každým podobným snímkom ázijskej produkcie v tomto desaťročí. A naozaj jediné, čo vás bude baviť, je jeho formálna stránka ( paradoxne nie vždy kvalitná ). Ale aby som nebol až príliš kritický ( ináč by to išlo ešte nižšie ), je to zábava pre každú vekovú kategóriu, ale iba s tou výnimkou, že ani jedná z nich nemá vyššie nároky. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Normálně by to jako děsně spatlaný nesmysl s pokusem o děj mělo ode mě tak **, ale tady to navíc sráží příšerně laciná a odpudivá počítačová animace všech těch démonů a digitálních postav, které k tomu digitálnímu zbytku nejen že nesedí, ale jsou jeho naprostým kvalitativním opakem takovým způsobem, e je to nekoukatelné. Asi tak čínská pohádka odpovídající některé z těch českých laciných a hodně špatných pokusů. ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Sněhové království na východňácký způsob.... :D Co mě docela zklamalo jsou bitky. Což je na východní tvorbu více než smutné. Co mě naopak potěšilo je naprosto famózní vizuální stránka filmu.. která vás prostě v některých momentech slušně polechtá na duši. :D Démon-ská vizualizace je naprosto dech beroucí. Upřímně od Legendy o Zu ... uběhla už vcelku dlouhá doba, takže když se sem tam objeví podobně laděné fantasy z východní historie... Moje fantasy zaměřená duše zaplesá. :) Bohužel. když pomineme tu naprosto fámo-zní stránku... zůstane nám jen běžný východní filmový klišovitý průměr... Je to smutné, ale Východňaci prostě neumí hrát... natož točit. Při scéně kdy pekelná armáda útočí na hrad.. a vojáci mají nabyto ohnivými šípy... se musíte smíchy prostě mlátit do kolen. :D jako chápu že východňaci tyhle detaile zrovna neřeší.. ale, možná by občas měli, než se zabývat divadelními dialogy.. a divnými grimasi při něčem čemu se dá říkat hraní. :) Což naopak moc nechápu... když zrovna východní tvorba na té elementární logice .. nejvíce bazíruje. RPG, ANIME a podobně... ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdy za krásný příběh o tom, že dobro a zlo nejsou jen černé, nebo bílé. Také za nádhernou muziku a krásné efekty. Ta hudba je nádherná. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Čínské epické fantasy spojené s čínskou kulturou a legendami mělo vždy něco do sebe, byť pro evropského diváka bývají povětšinou těžkopádné. Týká se to i tohoto snímku, který je po vizuální stránce úžasný. Tradičně krásné kostýmy, ohromná výprava, do sebemenšího detailu vyobrazená grafika a pevný scénář. Legendární hrdina Zhong Kui obdařen tajemnými schopnostmi je při pokusu o záchranu svých krajanů a ženy kterou miluje nucen do bitvy mezi Nebem, Zemí a Peklem. Je skutečně na co se dívat. Jednu a dosti závažnou vadu na kráse však snímek přeci jen má. Přes všechno, co do filmu tvůrci vložili nakonec veškeré úsilí až neskutečně pokazili animací. Ohromná škoda. Snímek jako takový i přes tento neduh je zajímavý a hlavně zábavný. Jen je potřeba při sledování krapet použít čínský pohled. ()

Lavinia 

všechny recenze uživatele

Nekonečné čáry máry uá uá, spousta triků, ale hlavně v rovině nereálna, světa bohů a démonů, čemuž asiati rozumí jinak než my, takže představa démonů, co reinkarnují v bohy, je trochu přitažená za vlasy. Jako celý film. Do toho láska až to třaská, a řešení je smrt hrdinů, aby reinkarnovali, fuj tajbl, nuda a pitomost. A ať se nikdo nedá pomýlit: nádherný vizuál je obvykle synonymum pro naprostou prázdnotu děje a absenci smysluplné akce. Tady ovšem chyběl i ten vizuál. ()

eagles22 

všechny recenze uživatele

Pouze nádherné lokace na kvalitní film nestačí. Film sráží ne úplně přesvědčivé počítačové efekty a řídký děj, který proměnil těch 118 minut v docela slušnou nudu. 45% ()

curil 

všechny recenze uživatele

Při podobných fantasy filmech pocházejících z východních končin světa jsem v poslední době zvyklý na poměrně zdařilé technické triky, které hrají v těchto příbězích důležitou roli. Tentokrát jsem byl zklamán, triků je dost, ale ne všechny jsou povedené. Spíše připomínají PC hry a to ne ještě valné úrovně. Děj je romantická pohádka, která je plná různých božstev, démonů a duchů, kouzelných křišťálů a dalších podobných východních klišé. Dvouhodinový film (naštěstí) začíná v polovině nudit, pokud nejste vyloženě fanda tohoto žánru. ()

Rian_witcher 

všechny recenze uživatele

Květnatě vyprávěná čínská pohádka na níž jediným pozitivem byl až příliš brzy zabitý Kirin. Počítačová grafika se po většinu filmu pohybovala na úrovni PC her z 90 let. A i když byl možná scénář myšlený dobře, střih veškeré pokusy o smysluplný děj spolehlivě zabil. ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Tomu říkám pořádná čínská fantasy. Nenáročný (pro někoho je každá Čína náročná až přespříliš) film, který se s ničím nemazlí a nestydí se za to, že jeho nejsilnější stránkou je vizuál. Některé scény jsou přímo úchvatné a díky geniálním hrám barev se tak tento film může směle nazvat rovnou uměleckým dílem. Postavy a děj jsou tady vedlejší. Vedlejší je i to, že efekty nejsou nejdokonalejší a obludky vypadají mnohdy spíše jako z PC her než z velkofilmu. Důležité je jen to, že se na to krásně dívá. A taky dvě dost podstatné věci: film má sympatického charismatického hrdinu a sympatického psychopatického démonického charismatického záporáka. Pro fantasy fanoušky je to POVINNOST. Vyšperkovat příběh, vynechat nudnější pasáže a připlatit na digitálních efektech, tak to mohl být pětihvězdičkový nářez. ()

Reklama

Reklama