Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Linda a Vanda jsou pohledné třicítky, nerozlučné kamarádky a taky spolumajitelky malého knihkupectví v centru města. Linda je rozvedená, vzdělaná, praktická, má malou dceru a pocit zodpovědnosti. Ten naopak chybí Vandě, svobodné, veselé, nezávislé krásce, která sice muže přitahuje jako magnet, ale její živelnosti žádný nestačí. A tak hledá toho pravého. Aktivně. V obchodě s nimi pracuje Edo, který taky touží po lásce na věky věků, ale jako plachý, citlivý a introvertní gay to má těžké. Životy téhle trojice nakonec stejně zamotá několik mužů. Lindě charismatický developer Jakub, který není tím, kým se zdá být. Vandě bývalý profesor z vysoké školy Aladar, jehož je ochotná si vzít, "protože ji má rád". A Edo se už zase přizpůsobuje dalšímu příteli, Leovi... Nakonec ale všechno dopadne úplně jinak, než všichni čekali... (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (449)

hansel97 

všechny recenze uživatele

Film, který by Bechdelovým testem neprošel ani náhodou. Kupodivu, i když ho natočily a napsaly ženy, z nich dělá jen hloupé karikatury, jejichž celý život se točí kolem toho pravého muže. Komediálně to není vůbec vtipné, překvapivě jsou tragické i výkony od slušných hereček, za jaké Pauhofovou a Issovou mám a romantika je tu jeden velký klišoidní sterotyp stejně jako všechny postavy. Sledovat film mě vyloženě neuráželo a lehce kýčovitý vizuál taky ušel, tak tomu tu jednu hvězdu nechám. ()

Malarkey odpad!

všechny recenze uživatele

Opravdu je česká filmařská scéna natolik špatná, aby tu producenti zaplatili film, který se tváří (a nejen tváří) jako vzorová kolumbijská telenovela? A ještě do toho všeho tahala polské herce, kteří předvádí v polských filmech úplně jiné kousky? Ono totiž přeskočit z polské kinematografie do podobné sračky není jen tak. Čeští filmaři se mají opravdu hodně co učit od našich polských sousedů. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Klára Issová moc fajn, Táňa Pauhofová roztomilá. Zbytek drhne. Česko-slovensko-polský snímek režisérky Marty Ferencové se pokouší o romanci a komedii, nejde mu však ani jedno. A znovu naplno ukazuje bolesti tuzemského filmu. Chybí vtip, chybí pointa, chybí solidní příběh. Tyhle neprovdané třicátnice sice makají v knihkupectví, ale mezi chytrými knížkami asi často nepřespávaly. Hledají chlapa, ale jdou na to prapodivnou cestou. A mužské pokolení u toho dostává za uši, dvojice vesměs stírá opačné pohlaví a občas se to i podaří. Jindy ale hrubě ne. Beru, že přijít s něčím novým, je v daném žánru sakra obtížné. Ale vždy nějaká aspoň trochu snesitelná cesta existuje. Tady se leccos tříští, dialogy tahají za uši, ale především mnohé situace, do kterých se naše hrdinky dostávají, jsou na úrovni německých televizních omylů. Navíc produkce sáhla hned po třech Polácích a dabing se zrovna nepovedl. Přitom třeba takový Michal Dlouhý je pořád štramák, prachatého developera by zvládl bez potíží. Naštěstí je vše barevné, zářivé, pozitivní, kámošky by jedna druhé věnovaly klidně i obě ledviny. PS: Divoký sex působí maximálně úsměvně. A gay pochopitelně nechybí. Dvě až tři hvězdy.. ()

Lyli 

všechny recenze uživatele

Tak takhle vypadá nezdravý vztah s mužem. Vždycky jsem o tom jen četla v Cosmu, a teď konečně vím, vo co go. Už dlouho se mi nestalo, že bych u filmu vyloženě křičela na hlavní hrdinku: ,,Nééé, to né! S tímhle si to přece nerozdáš!,,. Těch varovných signálů, že Jakub je debil, bylo mnoho, ale evidentně v módu frnda, nevidíte a neslyšíte. Celkem se mi ulevilo, když byl konečně ze hry. Bohužel, mám takový nepříjemný pocit, že doktůrek byl skutečně tou náplastí. Možná jsem jen skeptik. Každopádně, na naše poměry jde o příjemné překvapení. Bavila jsem se. ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tupý a jednoduchý scenár, ako je samotná autorka tohto veľdiela. Hnusne vulgárne a všade samý sex, debata o ňom neustane ani pri rozbaľovaní vianočných darčekov a prítomnosti malých detí. Na dôvažok musíme pridať homosexuálov, aby sme boli politicky krásne korektní, a tak si Kostelný konečne mohol zahrať v životnej roli. Hral totiž samého seba a div sa pod ním sneh neroztopil. Paradoxne bol však on sám najlepším hercom. Následne prichádzajú romantické scény, pri ktorých nejednému vypadne slzička z oka. Nenápadné uviaznutie na lanovke, popraskané buzi pery, hromadná sauna. Čerešňou na torte je monštruózne prehrávanie Pauhofovej a Issovej. Keď prvá menovaná už nevie, ako to zachrániť a jej postava ju vlastne ani nepustí niečo hrať, siahne po svojej osvedčenej finte, ukáže kozy. Celkovo je na mieste porovnanie s Rosamunde Pilcher s tým, že je to ešte horšie. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (31)

  • Marta Ferencová prezradila, že po režisérskej stránke boli pre ňu najnáročnejšie sexuálne scény. (Sufferer)
  • Michal Zebrowski (Jakub) urobil pre film výnimku a netrval na tom, aby bol pri intímnych scénach nahradený dablérom, hoci tak mohol urobiť. Jeho zmluva v Poľsku totiž obsahuje formulku, že sa ani nevyzlečie, ani nebude bozkávať, o milostných scénach nehovoriac. Urobil to s povolením svojej manželky, ktorá bola zo scenára nadšená a nástojila na tom, aby postavu Jakuba zobral. (monalisa69)
  • Poľským hercom tlmočil na nakrúcaní Evitin partner Pawel, ktorý tým, že má poľské korene, hovorí po poľsky plynule. S režisérkou (Marta Ferencová) celý čas žartoval, že za to musí mať v záverečných titulkoch osobitný riadok. A dostal ho. (monalisa69)

Reklama

Reklama