Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Linda a Vanda jsou pohledné třicítky, nerozlučné kamarádky a taky spolumajitelky malého knihkupectví v centru města. Linda je rozvedená, vzdělaná, praktická, má malou dceru a pocit zodpovědnosti. Ten naopak chybí Vandě, svobodné, veselé, nezávislé krásce, která sice muže přitahuje jako magnet, ale její živelnosti žádný nestačí. A tak hledá toho pravého. Aktivně. V obchodě s nimi pracuje Edo, který taky touží po lásce na věky věků, ale jako plachý, citlivý a introvertní gay to má těžké. Životy téhle trojice nakonec stejně zamotá několik mužů. Lindě charismatický developer Jakub, který není tím, kým se zdá být. Vandě bývalý profesor z vysoké školy Aladar, jehož je ochotná si vzít, "protože ji má rád". A Edo se už zase přizpůsobuje dalšímu příteli, Leovi... Nakonec ale všechno dopadne úplně jinak, než všichni čekali... (Bioscop)

(více)

Recenze (449)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Typicky česká romantika. Muž vašich snů je developer, knihkupectví funguje bez větších ekonomických problémů (jako všechno) a napsat a vydat úspěšný román je bez předchozích zkušeností tak snadné! O stereotypním zobrazení určitých lidských typů ani nemluvě. Snímek lehce zachraňuje fakt, že jsem se hodně často smál. Upřímně. ()

Malarkey odpad!

všechny recenze uživatele

Opravdu je česká filmařská scéna natolik špatná, aby tu producenti zaplatili film, který se tváří (a nejen tváří) jako vzorová kolumbijská telenovela? A ještě do toho všeho tahala polské herce, kteří předvádí v polských filmech úplně jiné kousky? Ono totiž přeskočit z polské kinematografie do podobné sračky není jen tak. Čeští filmaři se mají opravdu hodně co učit od našich polských sousedů. ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $3,420,000▐ Márnosť šedivá. Normálne priama konkurencia pre odtiene šedej a temnoty. Fakt zle veľmi zlé. Úplne banálny "trápny telenovelový" dej. Amatérske výkony a na silu suché vtipy až hrôza. /10%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MŮŽU NĚJAK POMOCI?“ ... „MŮŽETE SI MĚ VZÍT...“ /// Regulérní koprodukční romantická komedie. No, s tou „komedií“ bych byl vopatrnější, ale směsice obsazení filmu sekne. Ve filmu vo tělesnejch potřebách, který zatemněj mozek (ne, jídlo to není…) si svoje si přihřejvaj Tatry (Vysoký) a homo kluci (to jako že ti chlapi jsou na rozdíl vod smíšenejch furt v pohodě). Ale hlavně - holky po třicítce (aspoň některý) prej chtěj všechno! Nebo nic! Takže vo životě. Ne vo tom mým, ale chápu, že někdo se tady pozná. Nakonec vítězí to votřepaný – že na každýho někde čeká (nějaký) štěstí. Patos? Asi. Ale vodsejpá to, navíc holčičí vobsazení je fajn. Šuká se tady (často), mluví se vo tom, nechybí pravá láska a pravej chlap. Asi víc pro holky… (co já vím…). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2010 napsala Eva Urbaníková, neznám. 2.) Bylo mně 30 (a je to poznat). 3.) Mám dva parchanty na krku a nevím, kde najít chlapa. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

České filmy nemusím, ale tento film mne mile překvapil. Dokonce se našlo i pár vtipných momentů. Nějak nechápu, proč se do filmu museli najímat polské herce a následně dabovat, když je to Česko - Slovenský film? To už u nás opravdu nemáme žádné dobré mužské herce? Jinak Mareše jsem si ani nevšimnul. až po slédnutí jsem zjistil, že hrál psychiatra ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Co žiji v Irsku, tak jsem rád za každý český film a možná jsem více sentimentální, ale líbilo se mi to. Sympatičtí herci, především Táňa Pauhofová je k sežrání. Našlo se pár vtipných momentů a prostředí je příjemné. Příjemně jsem se bavil. 70% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ještě stále bezdětná nebo už matka?" Tak tohle kamarádské rýpání mě bavilo, Linda se mi líbila a z nevěry se salámem jsem už také byl obviněn. Tím pozitiva a mé souznění s příběhem končí, protože dvě zasmání za 100 minut není pro komedii příliš dobrá vizitka, zmatené hormony hlavní hrdinky mě děsily, dabovaní Poláci si s mýma ušima nerozuměli, holky s permanentně vloženým cigárem mezi namalované pysky mi smrděly a "erotické" scény byly k pláči. Vždyť já jsem si občas ani nebyl jistý tím, jestli postavy spolu sexují a to je věc, kterou dost často s přehledem poznám. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Já vím, já vím, scénář ohraný, některé scény trochu trapné a moc smysluplnosti se v tom taky hledat nedá. Jenže přesně tohle člověk jednou za čas potřebuje. Zasmát se, zasnít se a nebrat všechno moc vážně. Herecky je to u většiny zvládnuté moc dobře. Třeba taková Klárka Issová mě svou rolí překvapila. Ondru Sokola vítám vždycky, všude a v jakékoliv míře. Tady ho mohlo být víc. A pak samozřejmě špičková Táňa. Soundtrack je taky moc hezký. Naopak škoda toho děsně nepřirozeného dabingu. 4* ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Film, který napsaly dvě ženy a režírovala ho žena, ale celá girl power spočívá v tom, že se s hlavníma postavama (ženama) manipuluje přesně jako v Teorii tygra nebo v Bezva ženský na krku. Takže těm blběnám může chlap nasrat na hlavu, ale ony stejně pokorně přilezou, a to i po znásilnění, které je ve stylu Padesátky a Strašidel pojato humorně. Sázení na stereotypy je o to zvláštnější, že film chce být jakýmsi českým Sexem ve městě, v němž si ženy užívají, mají nevázaný sex a píšou knihy o sexu. Humorný je ale i relikt devadesátek, tedy vykroucený gay jako zdroj srandy, kterýho ale nehraje Lumír Olšovský, takže vlastne progres. Když se tam dlouho nic neděje, tak Klára Issová upadne na šteklích do rybníka, nebo má Táňa Pauhofová sexuální scénu, v čemž po Lídě Baarový "exceluje". Celý to vypadá jako zfilmovanej katalog Asko nábytek s moneyshotama Prahy a Tater aka měli jsme drona. Na premiéře byl Robert Rosenberg. 3/10 Prázdnin v Provence. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Moje chyba, koukat na film pro "pohledné třicítky". Dementní postavy, nepravděpodobný vývoj událostí a neúnosná délka. Pěkné záběry na Tatry... Ty hory, ne auta. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Před deseti lety podobný ženský film zkusila natočit Pavlásková podle Nesvadbové, dnes je tu Ferencová podle Urbaníkové. Obě autorky knížeček do kabelky vydává Motto, což nebude náhoda. Ve filmu jsou spíše zajímavé určité transpozice. Zatímco knižní hrdinka vede bratislavský antikvariát, filmová vede knihkupectví v Praze. Zatímco Pavlásková si vystačila s lokálními herci, Ferencová si k hlavní hrdince pořídila hned dva Poláky s velmi špatným dabingem. Panenky Pauhofovou a Issovou nechala převlékat do každé scény nejméně pětkrát a aby nikomu nic nechybělo, za kamarády jim dopřála dvojici gayů jak z cukru. Je tohle ještě český film? #finaleplzen ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Zopár komentátorov píše, že toto je film pre ženy. A tak som ohodnotil film na základe ich názorov naň. Tu sú. Prvá: "Blbosť, nedopozerala som to". Druhá: "Jéžiš, hrozná pičovina." Tretia: "Mne sa to celkom páčilo." Štvrtá: "Nepáčilo sa mi to. Hlavné postavy ma totálne štvali." Piata: "Nevidela som." Priemer: 0+0+80+20 +?/ 5 = 20% = jedna *. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Klára Issová moc fajn, Táňa Pauhofová roztomilá. Zbytek drhne. Česko-slovensko-polský snímek režisérky Marty Ferencové se pokouší o romanci a komedii, nejde mu však ani jedno. A znovu naplno ukazuje bolesti tuzemského filmu. Chybí vtip, chybí pointa, chybí solidní příběh. Tyhle neprovdané třicátnice sice makají v knihkupectví, ale mezi chytrými knížkami asi často nepřespávaly. Hledají chlapa, ale jdou na to prapodivnou cestou. A mužské pokolení u toho dostává za uši, dvojice vesměs stírá opačné pohlaví a občas se to i podaří. Jindy ale hrubě ne. Beru, že přijít s něčím novým, je v daném žánru sakra obtížné. Ale vždy nějaká aspoň trochu snesitelná cesta existuje. Tady se leccos tříští, dialogy tahají za uši, ale především mnohé situace, do kterých se naše hrdinky dostávají, jsou na úrovni německých televizních omylů. Navíc produkce sáhla hned po třech Polácích a dabing se zrovna nepovedl. Přitom třeba takový Michal Dlouhý je pořád štramák, prachatého developera by zvládl bez potíží. Naštěstí je vše barevné, zářivé, pozitivní, kámošky by jedna druhé věnovaly klidně i obě ledviny. PS: Divoký sex působí maximálně úsměvně. A gay pochopitelně nechybí. Dvě až tři hvězdy.. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

To se tak sejde parta přátel a vznikne Slovensko-Česko-Polská variace na uslzenou romantiku bez uvěřitelného příběhu, bez vtipu. Je to jen povrchní a kýčovitě přeslazená harlekýnka. Co mi z toho utkví jsou dwa polskie tygrysy a písnička Ewy Farné. ()

Ony 

všechny recenze uživatele

Čím déle nad tím přemýšlím, tím víc jsem znechucená. Chybu to má už v názvu a formát celovečerního filmu tomu rozhodně nepřísluší. Nejdřív ve mně převládl takový ten dojem, že jsem viděla i daleko horší filmy, ale vyprchal. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Afektovane a přehráváne divadlo o jednom vztahovem spletenci.. Český film uz dávno ztratil.dech a vykrada se vše možné ze sveta... :-(( Jediní sympatičtí byli na tomto díle oba polští "milovníci". ()

Reklama

Reklama