Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Linda a Vanda jsou pohledné třicítky, nerozlučné kamarádky a taky spolumajitelky malého knihkupectví v centru města. Linda je rozvedená, vzdělaná, praktická, má malou dceru a pocit zodpovědnosti. Ten naopak chybí Vandě, svobodné, veselé, nezávislé krásce, která sice muže přitahuje jako magnet, ale její živelnosti žádný nestačí. A tak hledá toho pravého. Aktivně. V obchodě s nimi pracuje Edo, který taky touží po lásce na věky věků, ale jako plachý, citlivý a introvertní gay to má těžké. Životy téhle trojice nakonec stejně zamotá několik mužů. Lindě charismatický developer Jakub, který není tím, kým se zdá být. Vandě bývalý profesor z vysoké školy Aladar, jehož je ochotná si vzít, "protože ji má rád". A Edo se už zase přizpůsobuje dalšímu příteli, Leovi... Nakonec ale všechno dopadne úplně jinak, než všichni čekali... (Bioscop)

(více)

Recenze (449)

Ampi 

všechny recenze uživatele

Aby to u mě neměl Po strništi bos v soutěži o 25. Českého lva příliš jednoduché zhlédnul jsem Všechno nebo nic. I když na prvně jmenovaný film, nemá byl jsem na konec docela milé překvapen. Sympatické herecké obsazení a docela dost dobrých nápadů. Sice to jsou slabší 4 hvězdy, stálé to jsou 4 hvězdy. ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

Téměř nevydrzitelné. Má to působit jako prijemna romantická komedie, žároven všechny postavy jednání dost nelogicky, nepřirozeně, jsou částo nesympaticke.... byl to boj dokoukat ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

...v tomhle případě teda naprosto jednoznačně nic. Já bych neřekl, že scénář je ohraný. On je debilní, a to hodně. Nemluvě o paskvilu jménem polodabing; takhle blbě jsem s jazyky nezacházel ani v prváku na střední. Rád bych aspoň něco pochválil, ale napadá mě jenom to, že dneska je venku pěkně. ()

Big Bear odpad!

všechny recenze uživatele

Už toho mám dost - tohohle typu českých komedií. Budu tedy nemilosrdný jak katova sekyra při dopadu. Jaké to bylo? Debilní, afektované, přeslazené, nevtipné, nedojemné, nelogické, nereálné, trapné ... výčet přídavných jmen může pokračovat dál, já však už skončím a dodám ještě - dabované. Ano. Tohle všechno tenhle film je. Ano asi nejsem Mařka, která sní o tom, že si vezme developera s meďourem, který ji letadlem odveze do Itošky, kde se jí konečně zmocní a jako správný samec jí to udělá ve sprše v kalhotách a košili... (předpokládám, že několikrát!). A kdyby snad developer nebyl to pravé, je tu doktor z hor, který netouží po něčem jiném, než po svobodné matce. Ten nemá meďoura, ale v kufříku Panadol ! No nevím, ale pohádkoví princové dříve měli mnohem větší charisma než tito syntetičtí panáci. Už dlouho se čas u filmu tak pomalu nevlekl jako zde. A už dlouho jsem od půlky neuvažoval rovnou o odpadu. Jenže film měl jedno plus. Táňu. Táňu já rád. Pro Táňu všechno a tak jsem se rozhodl pro jednu jedinou hvězdičku. Už naskočily závěrečné titule, když na scénu přišel Leoš... Aůůůůůúúúúúúíííí. Opět jsem zaúpěl a řekl jednoznačně , NE. Tohle je prostě na odpad... Hrůza, děs běs! ODPAD ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Evita Urbaníková objavia Ameriku... Takýchto príbehových romantických schém napr. taká D. Steelová chrlí celé tony jednu za druhou. Na začiatku je žienka, potom príde chlap s iskierkou v očiach, tá žienku poblázni, zaguľatí, potom príde druhý chlap a všetko sa komplikuje.... atď... atď. No uznajte, nič prevratné. Priznávam však, že som sa nenudil a že snímok zbehol ako voda. Z väčšej časti vďaka vôbec nie zlej technickej stránke filmu a mne pomerne sympatickému hereckému osadenstvu. Casting našťastie vyšiel tak, že pobral pre mňa to najzaujímavejšie zo súčasnej čs scény. Z tohto pohľadu by som ale možno privítal aj troška odvážnejšie scény ženského osadenstva a viac lechtivých scén, aby sa zlepšil aspoň ten prízemný a konzumný aspekt snímku. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době povedená a příjemná česká komedie. Film si určitě užije víc ženský pohlaví, ale já jsem se taky bavil. Ikdyž je tam na můj vkus moc romantiky. Ale jinak obrovský a nečekaný překvapení. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Zápory: 1) Děj je hodně předvídatelný. 2) Navíc je odtržený od reality podobně jako třeba filmy Jiřího Vejdělka. 3) Některé herecké výkony jsou dost hrozné a obsazení celkově vnímám dost rozpačitě (třeba ten Mareš na konci je vyloženě trapas). 4) Z herců mě tam asi nejvíc iritoval Ľuboš Kostelný, ten slovenský poděs je fakt něco příšernýho. A obecně už mám alergii na tenhle stereotyp homosexuálních kamarádů. 5) Celý film působí velice povrchně a emočně ploše, a jméno režisérky, která má za sebou nepříliš povedenou Řachandu, v člověku moc důvěry předem taky nevyvolává. 6) Je zřejmé, že film byl natočen pro nenáročné ženské publikum a se zřetelným komerčním aspektem. 7) Všechny sexuální scény do jedné tam jsou trapas. Klady: 1) Nezaregistroval jsem tam žádný product placement (i když tam skoro jistě byl, ale prostě tam byl asi zapracovaný tak rafinovaně, že mě nijak nerušil). 2) Táňa Pauhofová je tam skutečně úžasná a hlavně kvůli ní ta blbost stojí za vidění. (Byť mě strašně mrzelo, že jsem film zhlédl v jazykové verzi, kde mluví česky, resp. kde mi dokonce přišla předabovaná, protože mi její hlas zněl cize). 3) Hlavně zpočátku je to blbé až hrůza, ale ke konci to kupodivu začne být docela zajímavé, a jeví to náznaky o něco lepšího filmu, než jak se jevil na začátku. 4) A film má konečně velmi pěknou kameru a skvělou titulní píseň Ewy Farné, která mě k němu vlastně přivedla. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

České ženy českým ženám, polští muži polským mužům. Z filmu jsem se dozvěděl, že moderní, avšak fiktivní žena v kapitalistickém státě, vlastnící knihkupectví, může bez skrupulí být svobodnou matkou, mít za kamarády geje, sympatické a nerozlučné kamarádky, co nenechají padnout, souložit s polskými nápadníky, promlouvajícími hlasem Michala Dlouhého, otěhotnět s nimi a psát o tom paměti. Moderní a skutečné ženy můžou zažít také všechno výše uvedené, jen je malá pravděpodobnost, že o tom budou psát paměti. Po tomhle filmu si už budu pamatovat, že když to na Poláka přijde, přijde si udělat "dobře" v jakékoliv roční období, neptá se a rovnou znásilňuje. Určitě zapálím svíčku za Františka Filipovského, Mirka Moravce a Soběslava Sejka, aby nakopali do prdele dabéry, zvukaře a výrobce dabingu u tohoto filmu, neb nic strašnějšího jsem neslyšel, co se linulo z úst polských akvizic. Dále uspořádám napříště casting v Turecku, kdy do rolí bohatého developera, lékaře a profesora budu hledat patřičné herce, jinak se bez obsazení těchto stěžejních rolí cizinci, nikam nehneme. A dále mám za to, že film je snesitelným. Pro Otu Rákosníka mám doporučení, že je to trochu erotické, trochu cestopisné a mluví se tam sprostě, nicméně on má stejně sluchátka, takže v pohodě. Šest ženských na to určitě seženu, neb pro dámské osazenstvo je film primárně určen, mužský doprovod do kina, u televize u toho určitě nezdechne. Táňa Pauhofová s Klárou Issovou dokáží být vtipné životní glosátorky a ustály jak polské slizoně, tak i neustále měnící se roční období, kdy jsme za film měli pomalu třikrát léto a trojí Vánoce, a také řadu málo reálných situací. Kdo má zájem vidět dvě solidně hrající i vypadající československé herečky v akci, má možnost. Režisérka Marta Ferencová svůj v pořadí druhý filmový kousek pojala svérázně i poměrně neotřele. 6/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vážení slovenskí a českí muži, dávajte si pozor, aby po tejto reklame na čaro luxusu v partnerskom vzťahu nebrala vaša partnerka odmietnutie kúpy originálu Wuthering heights ako prejav vašej neschopnosti si zarobiť peniaze. Že sa veci vyvinú trochu inak, je skôr iba detail a na veci to až tak veľa nemení. Oceňujem, že film je nakrútený presne tak, aby svoj účel splnil a v tomto smere nedošlo vlastne k žiadnej chybe. Čo je možno na celej veci to najstrašidelnejšie. Dokonca jedna sekvencia, skladajúca sa z prestrihávania troch dejových línií, je veľmi šikovne zostrihaná. Dialógy sú bohužial peklo. Byť gay, asi podám do Bruselu žalobu za hanobenie menšiny. ()

Hedka 

všechny recenze uživatele

Úbohá napodobenina úbohého mravného i kultúrneho úpadku západnej kinematografie. Hodnoty poprekrúcané hore nohami....Jedna hviezdička za hľadanie istôt v rodine a niektoré dosť dobré herecké výkony. ()

Mia... 

všechny recenze uživatele

Za mně špičkový film. Celou dobu jsem se smála, šla z toho krásná nenásilná vtipná atmosféra .. byla jsem fakt hodně nadšená a je to něco, co budu určitě moct vidět víckrát než jednou. Pro mě to bylo velmi nad očekávání. Milé, nenásilné, vtipné, dotažené. :) ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Kýčovitá romantická hovadina, jako by ji napsal sám Viewegh. Bohužel to byla jiná kráva, která zřejmě potkala v životě podobného debila, jenž si ji omotal kolem prstíku, a když ji pak kopl do tlusté prdele, potřebovala tu ukrutně negativní zkušenost nutně sdělit světu. A jelikož takového tupého dobytka po naší zemičce kráčí obrovské stádo, stala se kniha jistě bestsellerem, neboť se v ní každá druhá našla, a jedna z nich ji potřebovala ihned zfilmovat. Tu se nám vyloupla další dehonestace české kinematografie a ani odpudivé hodnocení opravdu myslících diváků nepostrádajícím vkus nedokáže přesvědčit scénáristy a spisovatele, aby si ty své hořko sladké bonbónky, které zřejmě obdrželi od prababičky k svátku před sedmi lety, strčili do prdele a začali psát trochu jinou sortu smysluplných a uvěřitelných příběhů. Mnohdy to není ani tak těžké, když člověk koupí nějakého toho severského autora. Trochu opisujte, sakra! Tahle laciná červená knihovna je výsměch každému, kdo si odváží koupit lístek do kina. 10% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak to máme za sebou. A môžem otvorene povedať, absolútne ma to nesklamalo. Dostal som od filmu presne to, čo som si myslel, že to bude. Táňa Pauhofová má tento a rovnako aj minulý rok smolu. A končí v ďalšom zlom filme, ktorý si ale určite nájde veľa fanúšikov. A nebudem im to rozhovárať, lebo každý máme právo na svoj názor. Občas vtip funguje, ako napríklad zabalené knižky na povinnú literatúru, ale často to pôsobí maximálne divne a vôbec jednotlivé scénky ako idú za sebou, konanie postáv a rovnako aj vzťahy medzi hrdinami sú maximálne divné a človek väčšinou vôbec nevie, ako sa má cítiť. A na to nám to upresní hudba, ktorá ukáže, aká má byť vlastne vo filme nálada. Nefunguje to. Sú tu dokopy tri dobré postavy a to je Edo, mama a doktor. Inak neviem, koho by som pochválil. Linda je absolútne nefungujúca a jej rozhodnutia sú často absolútne nepochopiteľné, Vanda je neskutočne otravná a iritovala ma počas celého filmu, Leo je zase absolútne divný a jeho ponímanie nevery a spôsob, ako to povie ma vrchovato neberie a Jakub... čo mi má byť vlastne na ňom sympatické? "Všetko Alebo Nič" je presne to čo som si myslel, že bude. Film spracovaný podľa knižného slovenského bestselleru od Evity Urbaníkovej. Dokonca neviem či to vlasne nie je autobiografia z jej pohľadu. Postavy sú vykreslené čierno-bielo, ich konanie je často nepochopiteľné a ako celok to človeka absolútne nedokáže príjemne naladiť. Romantické momentky nefungujú, komédia je občas dobrá, občas mimo a ťažko nájsť niečo, čo by to dokázalo reálne zachrániť. Hodnotenie: D+ ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Fúha ... dlho to malo fíling nemeckých romantických filmov ... samozrejme tých novších .. ku koncu trochu lepšie. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Klára Issová jako kráska? No to mi poser hrábě. EDIT 18.5. 2017 po zhlédnutí díla: Hrozně by to chtělo být vtipné, a hodně to nejde. Asi jako v Románu pro ženy a Bestiáři. Proč se nemůžu zbavit pocitu, že cílovou skupinou měly být jenom ŽENY? Protože chudák ten doktor, aby se z toho posral, to mu ani za občasné chvíle vášně nestojí. Povedl se i Vaněk a Kostelný, hodně se ale nepovedl dabing, který ústy Jiřího Dvořáka a Jana Šťastného zní příšerně uměle, jako v německé telenovele na TV Barrandov. Na druhou stranu, jako svižná vztahová a netrapná (!) komedie to funguje výborně. Táňa je rozhodně nejpěknější, co jsem ji kdy viděl, a smekám i před Issovou. Hroznou roli měla Hřebíčková :) ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tupý a jednoduchý scenár, ako je samotná autorka tohto veľdiela. Hnusne vulgárne a všade samý sex, debata o ňom neustane ani pri rozbaľovaní vianočných darčekov a prítomnosti malých detí. Na dôvažok musíme pridať homosexuálov, aby sme boli politicky krásne korektní, a tak si Kostelný konečne mohol zahrať v životnej roli. Hral totiž samého seba a div sa pod ním sneh neroztopil. Paradoxne bol však on sám najlepším hercom. Následne prichádzajú romantické scény, pri ktorých nejednému vypadne slzička z oka. Nenápadné uviaznutie na lanovke, popraskané buzi pery, hromadná sauna. Čerešňou na torte je monštruózne prehrávanie Pauhofovej a Issovej. Keď prvá menovaná už nevie, ako to zachrániť a jej postava ju vlastne ani nepustí niečo hrať, siahne po svojej osvedčenej finte, ukáže kozy. Celkovo je na mieste porovnanie s Rosamunde Pilcher s tým, že je to ešte horšie. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Na české poměry (ačkoliv se jedná o koprodukci) překvapivě snesitelná kombinace bláznivé romantické komedie a vážnější romance. Postavy nejsou nijak zajímavé a občas i dost otravné, ale jako celek film funguje, jako nenáročná pohodovka na večer. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Matka samoživitelka s kamarádkou zamilovanou do jejího nešťastně ženatého bratra plus veselý gay hladovějící kvůli vegetariánskému partnerovi vedou společně malé knihkupectví, kam jednou vstoupí muž snů – bohužel také zrádný podnikatel, jenž má s krámkem jiné plány.Přehnaná mondénní stylizace ani sponzorské odkazy by tolik nevadily, kdyby Táňa Pauhofová a Klára Issová v hlavních rolích měly povolený třicátnický nadhled, nikoli seriálový režijní diktát uhihňaných puberťaček, které se neustále objímají a poplácávají.Snaha najít „pořádné chlapy“ mezi polskými herci se zase vymstí v dabingu, který z nich dělá duté panáky: „Jsem jiný, zničil bych tě.“ Hlavní zábavu tak vedle pár slovních přestřelek obstarává homosexuální dvojice, paradoxně nejpřirozenější, protože Ľuboš Kostelný a Petr Vaněk drží své postavy co nejdál od hysterické karikatury.Naopak nejstrašnější jsou okamžiky vážné, bolestínské, až melodramatické, včetně milostných scén provozovaných od luxusu po kumbály, kdy se zdání vášně navozuje bouráním nábytku. A okamžik, kdy se zlomená hrdinka vypláče na rameni neznámé chápavé stařenky, posouvá komedii k parodii. ()

Reklama

Reklama