Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Linda a Vanda jsou pohledné třicítky, nerozlučné kamarádky a taky spolumajitelky malého knihkupectví v centru města. Linda je rozvedená, vzdělaná, praktická, má malou dceru a pocit zodpovědnosti. Ten naopak chybí Vandě, svobodné, veselé, nezávislé krásce, která sice muže přitahuje jako magnet, ale její živelnosti žádný nestačí. A tak hledá toho pravého. Aktivně. V obchodě s nimi pracuje Edo, který taky touží po lásce na věky věků, ale jako plachý, citlivý a introvertní gay to má těžké. Životy téhle trojice nakonec stejně zamotá několik mužů. Lindě charismatický developer Jakub, který není tím, kým se zdá být. Vandě bývalý profesor z vysoké školy Aladar, jehož je ochotná si vzít, "protože ji má rád". A Edo se už zase přizpůsobuje dalšímu příteli, Leovi... Nakonec ale všechno dopadne úplně jinak, než všichni čekali... (Bioscop)

(více)

Recenze (449)

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Napsala bych, že to byla bejkárna, ale nemělo to rohy ani koule. Hlavní gro filmu je jeho komediální stránka, nasmějete se opravdu moc, ale nad dějem nelze přemýšlet.. (opakuji, nelze!) Něco tak nekonzistentního (v porovnání s knihou, se kterou to má společné jen název a jména představitelů) se hned tak nevidí, zachraňují to herci (skvělá Klára Issová) a výše zmíněný humor. ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tupý a jednoduchý scenár, ako je samotná autorka tohto veľdiela. Hnusne vulgárne a všade samý sex, debata o ňom neustane ani pri rozbaľovaní vianočných darčekov a prítomnosti malých detí. Na dôvažok musíme pridať homosexuálov, aby sme boli politicky krásne korektní, a tak si Kostelný konečne mohol zahrať v životnej roli. Hral totiž samého seba a div sa pod ním sneh neroztopil. Paradoxne bol však on sám najlepším hercom. Následne prichádzajú romantické scény, pri ktorých nejednému vypadne slzička z oka. Nenápadné uviaznutie na lanovke, popraskané buzi pery, hromadná sauna. Čerešňou na torte je monštruózne prehrávanie Pauhofovej a Issovej. Keď prvá menovaná už nevie, ako to zachrániť a jej postava ju vlastne ani nepustí niečo hrať, siahne po svojej osvedčenej finte, ukáže kozy. Celkovo je na mieste porovnanie s Rosamunde Pilcher s tým, že je to ešte horšie. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Chyba v názvu, kam by v češtině patřila čárka, kupodivu není jen opomenutím, ale vychází ze slovenštiny, kde stejnojmenný román Evy Urbaníkové (jenž se stal předlohou filmu) vyšel poprvé. Jsem proto mimořádně ochoten česko-slovenskému štábu toto zaváhání odpustit, protože si nedělám iluze, že by ji někdo zaregistroval. Tahle pitominka se nejvíc podobá sérii o Bridget Jonesové. Hrdinky nejsou jako obvykle unylé a nudné, jsou to spíše ženy aktivně se snažící mít osud ve vlastních rukou. I když se jim to dost často nedaří, je vidět snaha daleko více zapojovat humor, přičemž nejvíce "hláškují" právě ony. A rozhodně nejsou bez chyb - je velice sympatické, že v současnosti, kdy si ve filmech nedovolí zapálit cigaretu už skoro nikdo (a když už, tak jen v retro snímcích), se tady připaluje pomalu jedno cigárko od druhého. Jako každý film, který je vyprávěn z ženského pohledu, i Všechno nebo nic sklouzává do schématu "normální ženy (včetně gaye) vs. více či méně divní chlapi". K tomu i režisérkou je žena, příběh napsala také žena - je jasné, že mužské pokolení se tu opravdu nešetří. Kromě druhého Mirka Dušína lékaře jsou všechny mužské figury idioti. Nejvíc to samozřejmě schytá Jakub, chladný suverén a padouch, postava jako vystřižená z jakéhokoli jiného romantického filmu. Film je zkrátka genderově hodně ženský. Z toho vychází i humor, založený jen na tom, že ženy stírají nebo alespoň komentují muže. Na tom by nebylo nic špatného, jen se to ne vždy podaří. Postavy ke všemu často sklouzávají k sebeparodii, ať už to je Edo, jehož špičkování s Leem sklouzne k schematickým stereotypům "gay jako komická figura", nebo Vanda. Ta by měla být krásná, uhrančivá, sexuálně poživačná, hraje ji aleKlára Issová, jež spíše než femme fatale působí jako pubertální diblík. Ještěže je ve filmu Táňa Pauhofová, která prakticky nesleze z placu, což je dobře, protože se na ni kouká opravdu krásně. Průser je scénář. Je na něm až příliš vidět, že ho psala autorka předlohy - chtěla obsáhnout všechny motivy z knihy, jak se spisovatelům občas stává. A přitom škrty by filmu jenom prospěly. V zásadě úplně zbytečná je celá Lindina "spisovatelská" linie odkazující na Urbaníkovou samotnou, nebo fakt, že děj se snaží obsáhnout dva roky v životech hrdinů, takže nutně sklouzává k¨roztříštěnosti: některé postavy vstoupí, představí se a bez vysvětlení zmizí. A mimochodem, opravdu v Česku nemáme jiné hlasy než Michala Dlouhého a Jiřího Dvořáka? Jasně, patří k nejlepším a nejcharismatičtějším, zároveň jsou snadno rozpoznatelné a přiřaditelné skutečným tvářím. U televizního dabingu zahraničního filmu v pohodě, ale v českém snímku to strašně ruší. Navíc Dvořák i Dlouhý ve studiu četli své repliky napsané dokonale spisovnou češtinou, která pocit nerealistické rušivosti zvyšovala... ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Na Všechno nebo nic musí mít divák náladu a nijak přehnané nároky, protože jde o vcelku tuctový snímek se zvláštním (čti: multislovanským), ale veskrze sympatickým hereckým obsazením - snad jen Klára Issová sem tam přehrávala. Onu tuctovou předvídatelnost vynahrazují nádherné scenérie ze zasněžených Tater. Slabší tři hvězdičky! ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Radšej nič ako toto všetko. Zdanlivo dobre rozbehnutý snímok sa po pol hodiny začne rozpadať, aby dokríval do šťastného happy endu za utrpenia znechuteného diváka. Ženský tvorivý tím Evita Urbaníková a Marta Ferencová poskladali príbeh, ktorý sa snaží byť všemožným spôsobom vtipný a moderný. Vtip sa občas objaví, je ho však ako šafránu a modernosť je azda len v päťdesiatich odtieňov submisívnosti na slovenský spôsob, ktorý hraničí skôr s hlúposťou. Je to rýdzo ženský film pre menej bystré romantické duše, nielen pre veľký priestor ženského osadenstva, homosexuálny pár, ale hlavne pre veľmi zjednodušený a plochý pohľad na mužov. S partnerkou sme v druhej polovici filmu len nechápavo krútili hlavou a neverili vlastným očiam... Čo je však na úrovni je casting, herci sú dobre vybraní. Hudba je fajn, pesnička tiež. Všetko alebo nič je zmes všetkého možného, len to nie je romantická komédia na slušnej úrovni. ()

Ivoshek odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle.uz je moc hloupý i na mne. Celá ta lacinost herců i postav je už přes. Trapný hry na milionáře v knihkupectví a vůbec... Opravdu musím tenhle odpad dotovat z daní? Proč? ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Červená knihovna podle jakéhokoliv povrchního a bulvárního časopisu pro ženy. Své publikum si to asi najde, ale nejsem žena, které je v podstatě jedno, s kým spí, přijde někdo jiný. Postavy se podle mne chovají tak strašně přehnaně vtipně, až to vtipné není, spíše trapné a afektované. O postavě, kterou hraje Issová, vlastně nic nevíme, to, že Martin je do ní zamilovaný a ona do něho, není z ničeho znát, prostě se o tom mluví, a on pak po rozchodu s panovačnou ženou přinese jednou kytky a hned je z toho sex... Kde si uhnala Linda malou dcerku, to vlastně taky nevíme a myslím, že tam nikde není řečeno, co se stalo s tím pravým otcem. Doktor je takový vysněný fantasy muž - příjemně šedovlasý, starostlivý, pečlivý, na nic se neptá, nic ho nezajímá, nemá vlastní osobnost, je zde cele jen pro ženu a její děti. V reálu by byl maximálně "dobrý přítel", protože takoví hodní manžové ženy brzy znudí. A Vanda je nám prezentovaná jako trochu naivní vamp, ale přitom po ní chlapi nejdou, jen obstarožní profesor? Samé stereotypy, ve všem, včetně toho homosexuálního vztahu. Ale jinak super, reklama do filmu se prodala, tvůrci si udělali výlety do Tater a do Itálie, všichni žijí ve značkových kuchyních a velkých bytech (fakt bych chtěl vidět, jak si na to vyděláte v knihkupectví, fakt), prostě pohádka, rozvlekle podaná a vlastně v mnoha ohledech nedovysvětlená. Jo, a proč jsou tu angažovaní a velmi podivně předabovaní polští herci? ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Film, který by Bechdelovým testem neprošel ani náhodou. Kupodivu, i když ho natočily a napsaly ženy, z nich dělá jen hloupé karikatury, jejichž celý život se točí kolem toho pravého muže. Komediálně to není vůbec vtipné, překvapivě jsou tragické i výkony od slušných hereček, za jaké Pauhofovou a Issovou mám a romantika je tu jeden velký klišoidní sterotyp stejně jako všechny postavy. Sledovat film mě vyloženě neuráželo a lehce kýčovitý vizuál taky ušel, tak tomu tu jednu hvězdu nechám. ()

Necrotongue odpad!

všechny recenze uživatele

Nevím, kdo přesně přišel na nápad, že nefunkční scénář divákovi vynahradí mezinárodní účastí, ale u mě to tedy žádné kladné body nenahnalo. Poslouchat dialogy, které se těžce míjely s realitou, a sledovat další opravdu nepovedený příběh, to bylo téměř nad mé síly. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Hodně naivní příběh ... Ale čekala jsem ten film celkově horší než ve skutečnosti byl, takže je to pro mě takový průměr. Ale myslím, že víckrát na to už asi koukat nebudu. Hlavní herec mi moc sympatický nebyl a to mi dost kazilo dojem z celého filmu. Nejvíc mě potěšil výhled na zasněžené Tatry. 55%. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Zápletka je docela banální a vypráví o partnerských vztazích tří přátel, kteří to mají trošku smůlu ve výběru protějšků. Určitě mě překvapilo, že se film nevydává typickou cestou podobných komedií s přehnaným scénářem, ale naopak vystihuje vtipnou formou dnešní realitu vztahů, občasnou naivitu žen a typický charakter chlapů. Ano, občas jsou tu vyloženě céčkové scény odpadu, ale ve většině případů je to zábava, tvrdší vtipné hlášky fungují a nikdy mi nepřišlo, že je to přes čáru na hranici těch nejstupidnějších českých komedií. Co mě nejvíce iritovalo, byli nadabovaní herci v mužských rolích, kteří figurovali v životě hlavní hrdinky, neboť působili jako herečtí amatéři. Většina postav v určitých momentech lezla na nervy i díky tomu, jak se v některých situacích chovala. Rozhodně jsem čekal velký provar, ale když to celkově vezmu, tak to dopadlo nad očekávání......6/10 ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Romantická klišoidní komedie s humorem, který mi nejednou připadal skoro až trapně z donucení s berličkami z "cool" používání vulgárnější konverzace. Na druhou stranu se vtipem nešetřilo, takže se našlo ještě dost prostoru k pobavení a děj taky solidně odsýpal. Nejvíc mne však zamrzel dabing polských herců, který působil mezi českými herci tak nějak divně "naroubovaný" až to za uši tahalo. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Myslím, že Menšík už pojede na těch saních.." ;) Chtělo by se říct, že spíš nic, než kopírovat skvostnou Bridget Jones, ovšem slušné řemeslo, nikoli však zoufalé Ferencové, a povětšinou neskutečně vtipné dialogy, ovšem absolutně buddy movies a tudíž mimo mísu, kupodivu dělají tuhle naivní vykrádačku překvapivě snesitelnou.. ()

Lacike odpad!

všechny recenze uživatele

Film kvalitativne na urovni tych nasich nekonecnych dennych TV serialov na ktore ak nahodou narazim, tak ich vydrzim sledovat maximalne par sekund. Na tento skvost som tiez narazil nahodou a videl som ho cely. Cely cas som bol fascinovany az ohureny tym jak mizerny môze byt nejaky film. Kamenaci oproti tomu vyzeraju jak oscarove veldielo. Mizerna rezia, otrasne vedenie hercov z ktorych vyrazov som miestami nechapal ake emocie momentalne predstieraju, katastrofalny dabing nejakych ukraincov z Polska, otrasna kamera, megatrapne dialogy. Proste film rovnako vtipny ako vsetko v com ma prsty Eva Urbaníková a neschopni filmovi tvorcovia to uz pri prevode na filmove medium nezachranili. Cisty odpad. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Znal jsem dva knihkupce, oba byli nedbalého vzhledu a bylo jim úplně buřt, jak působí na okolí. A protože knihkupectví není zlatej důl, musí se to dělat s láskou. A kdo má lásku ke knihám, má jich doma hromady, ale fakt hromady. To jenom poznámka k autorům, až budou zas příště psát hlavní postavu jako majitelku knihkupectví. A taky mi strašně vadí, že ještě v dnešní době je nutný dělat z homosexuálů tak debilní směšný karikatury. Jo, a taky mě od Lídy Baarové sere Pauhofová. ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Pár pěkných filmových záběrů z hor, vše ostatní už je jen česko-slovenská místy až parodická telenovela. Produkce: Mojo Films ()

Lyli 

všechny recenze uživatele

Tak takhle vypadá nezdravý vztah s mužem. Vždycky jsem o tom jen četla v Cosmu, a teď konečně vím, vo co go. Už dlouho se mi nestalo, že bych u filmu vyloženě křičela na hlavní hrdinku: ,,Nééé, to né! S tímhle si to přece nerozdáš!,,. Těch varovných signálů, že Jakub je debil, bylo mnoho, ale evidentně v módu frnda, nevidíte a neslyšíte. Celkem se mi ulevilo, když byl konečně ze hry. Bohužel, mám takový nepříjemný pocit, že doktůrek byl skutečně tou náplastí. Možná jsem jen skeptik. Každopádně, na naše poměry jde o příjemné překvapení. Bavila jsem se. ()

Reklama

Reklama