Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Linda a Vanda jsou pohledné třicítky, nerozlučné kamarádky a taky spolumajitelky malého knihkupectví v centru města. Linda je rozvedená, vzdělaná, praktická, má malou dceru a pocit zodpovědnosti. Ten naopak chybí Vandě, svobodné, veselé, nezávislé krásce, která sice muže přitahuje jako magnet, ale její živelnosti žádný nestačí. A tak hledá toho pravého. Aktivně. V obchodě s nimi pracuje Edo, který taky touží po lásce na věky věků, ale jako plachý, citlivý a introvertní gay to má těžké. Životy téhle trojice nakonec stejně zamotá několik mužů. Lindě charismatický developer Jakub, který není tím, kým se zdá být. Vandě bývalý profesor z vysoké školy Aladar, jehož je ochotná si vzít, "protože ji má rád". A Edo se už zase přizpůsobuje dalšímu příteli, Leovi... Nakonec ale všechno dopadne úplně jinak, než všichni čekali... (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (449)

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Největší problém téhle komedie je ta otřesná milostná linka. Hlavní hrdinka si totiž najde ultimátního kokota, který se k ní chová jako k onuci a vytře s ní podlahu. Tolik k romantice, nehledě na to, že sexuální scény jsou v tomhle filmu opravdu pro otrlé (au). Jediné, co na tomhle stojí za to je přátelství mezi Lindou a Vandou, protože taková dvě třeštiprdla po třicítce aby pohledal. Jinak nechybí klasické přísady české komedie, pár povedených vtipů, karikatura homosexuálů, prakticky hned dvě znásilnění na stříbrném plátně (u té studentky fakt nejde o nic jiného - a jako vtipn je to obzvlášť ohavné) a interupce jako zákrok, který existuje pouze v alternativním vesmíru. Čím déle to trvalo, tím znechucenější jsem byla. A to to vypadalo jako docela příjemná oddechovka. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MŮŽU NĚJAK POMOCI?“ ... „MŮŽETE SI MĚ VZÍT...“ /// Regulérní koprodukční romantická komedie. No, s tou „komedií“ bych byl vopatrnější, ale směsice obsazení filmu sekne. Ve filmu vo tělesnejch potřebách, který zatemněj mozek (ne, jídlo to není…) si svoje si přihřejvaj Tatry (Vysoký) a homo kluci (to jako že ti chlapi jsou na rozdíl vod smíšenejch furt v pohodě). Ale hlavně - holky po třicítce (aspoň některý) prej chtěj všechno! Nebo nic! Takže vo životě. Ne vo tom mým, ale chápu, že někdo se tady pozná. Nakonec vítězí to votřepaný – že na každýho někde čeká (nějaký) štěstí. Patos? Asi. Ale vodsejpá to, navíc holčičí vobsazení je fajn. Šuká se tady (často), mluví se vo tom, nechybí pravá láska a pravej chlap. Asi víc pro holky… (co já vím…). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2010 napsala Eva Urbaníková, neznám. 2.) Bylo mně 30 (a je to poznat). 3.) Mám dva parchanty na krku a nevím, kde najít chlapa. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Typicky česká romantika. Muž vašich snů je developer, knihkupectví funguje bez větších ekonomických problémů (jako všechno) a napsat a vydat úspěšný román je bez předchozích zkušeností tak snadné! O stereotypním zobrazení určitých lidských typů ani nemluvě. Snímek lehce zachraňuje fakt, že jsem se hodně často smál. Upřímně. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Klára Issová jako kráska? No to mi poser hrábě. EDIT 18.5. 2017 po zhlédnutí díla: Hrozně by to chtělo být vtipné, a hodně to nejde. Asi jako v Románu pro ženy a Bestiáři. Proč se nemůžu zbavit pocitu, že cílovou skupinou měly být jenom ŽENY? Protože chudák ten doktor, aby se z toho posral, to mu ani za občasné chvíle vášně nestojí. Povedl se i Vaněk a Kostelný, hodně se ale nepovedl dabing, který ústy Jiřího Dvořáka a Jana Šťastného zní příšerně uměle, jako v německé telenovele na TV Barrandov. Na druhou stranu, jako svižná vztahová a netrapná (!) komedie to funguje výborně. Táňa je rozhodně nejpěknější, co jsem ji kdy viděl, a smekám i před Issovou. Hroznou roli měla Hřebíčková :) ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Červená knihovna podle jakéhokoliv povrchního a bulvárního časopisu pro ženy. Své publikum si to asi najde, ale nejsem žena, které je v podstatě jedno, s kým spí, přijde někdo jiný. Postavy se podle mne chovají tak strašně přehnaně vtipně, až to vtipné není, spíše trapné a afektované. O postavě, kterou hraje Issová, vlastně nic nevíme, to, že Martin je do ní zamilovaný a ona do něho, není z ničeho znát, prostě se o tom mluví, a on pak po rozchodu s panovačnou ženou přinese jednou kytky a hned je z toho sex... Kde si uhnala Linda malou dcerku, to vlastně taky nevíme a myslím, že tam nikde není řečeno, co se stalo s tím pravým otcem. Doktor je takový vysněný fantasy muž - příjemně šedovlasý, starostlivý, pečlivý, na nic se neptá, nic ho nezajímá, nemá vlastní osobnost, je zde cele jen pro ženu a její děti. V reálu by byl maximálně "dobrý přítel", protože takoví hodní manžové ženy brzy znudí. A Vanda je nám prezentovaná jako trochu naivní vamp, ale přitom po ní chlapi nejdou, jen obstarožní profesor? Samé stereotypy, ve všem, včetně toho homosexuálního vztahu. Ale jinak super, reklama do filmu se prodala, tvůrci si udělali výlety do Tater a do Itálie, všichni žijí ve značkových kuchyních a velkých bytech (fakt bych chtěl vidět, jak si na to vyděláte v knihkupectví, fakt), prostě pohádka, rozvlekle podaná a vlastně v mnoha ohledech nedovysvětlená. Jo, a proč jsou tu angažovaní a velmi podivně předabovaní polští herci? ()

Galerie (99)

Zajímavosti (31)

  • Rolu vo filme si "strihla" aj ružová kabelka, ktorú preň špeciálne navrhol slovenský módny návrhár Fero Mikloško. (Sufferer)
  • Na zariadenie kníhkupectva Lindy (Tatiana Pauhofová) a Vandy (Klára Issová) sa použilo viac ako 1000 kusov kníh. Mnohí členovia štábu v prestávkach nedebatovali pri kávičke, ale sediac vo filmovej kaviarni, čítali. (monalisa69)

Reklama

Reklama