Reklama

Reklama

Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství

  • USA Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore (více)
Trailer 3

Profesor Albus Brumbál ví, že mocný temný kouzelník Gellert Grindelwald je na cestě převzít moc nad kouzelnickým světem. Protože není schopen ho zastavit sám, pověří magizoologa Mloka Scamandera, aby vedl neohrožený tým kouzelníků, čarodějek a jednoho chrabrého mudlovského pekaře na nebezpečné misi, kde potkají stará i nová fantastická zvířata a střetnou se s rostoucí armádou Grindelwaldových následovníků. Ale jak dlouho bude moci Brumbál zůstat stranou, když jsou sázky tak vysoko? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (515)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

S Fantastickými zvířaty to šlo po prvním filmu od desíti k pěti. U dvojky to pro mě bylo zklamání, teď už jsem s tím byla smířená. Kouzlo Bradavic se vytratilo, ve zmateném a ne příliš nápaditém příběhu skupiny nesourodých postav jsem se ztrácela pěknou dobu zase já. Pro Madse to byla naprosto nešťastná role. Je sice moc hezký, že ho obsadili, ale co takhle mu napsat roli tak, aby taky něco mohl zahrát? Nejsvětlejší scénou filmu pro mě tak zůstává Eddiho taneček s kraby a zvířata. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Bylo to nutné? Toto pokračování mi přišlo naprosto zbytečné. Dost lidí proti fantastickým zvířatům brojilo a já je hájil. Ale tady už to prostě nejde. Sága je pro mě mrtvá a skoro nic tu nedává smysl. Pár známých postav, hezké efekty a prostředí to prostě nezachrání. Mads Mikkelsen mi jako Grindewald přišel docela v pohodě, ale zbytek už moc ne. Celá zápletka je dost na hlavu a divácky to není moc zajímavé. Grindewald si stejně dělá co chce a nějaké kouzelnické volby, WTF? Celá závěrečná část v Bhútánu je prostě uhozená. Jestli potřebovali nějakou netradiční lokaci pro finále budiž, ale jinak to nemá žádný význam. Postavy typu Credence mi přišly naprosto zbytečné, a to nemluvím o Millerově divném "hraní." No prostě už stačilo. Snad se nebudou pokoušet to dál ždímat a točit další díl... "Nejsi čisté krve!" ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Výstavbou se třetí část od předchozích příliš neliší. Jako kdybyste sledovali nějakou minisérii poskládanou z krátkých příběhů. V předehře sledujeme Mloka, co se vypravil pro bájného čchi-lina (proč zrovna čínské stvoření...hm...nejspíše jde o peníze, jak jinak), a je to fajn. Nejvíce se mi ale líbil příběh z vězení, jelikož měl spád, vtip a hodně obětí - v podstatě čistokrevný horor. Možná bych dal 3*, jenže konec mě prostě potěšil. Vizuál je výborný, nejkrásnější jsou hrady. Po trikové stránce je film bohužel notně nevyvážený. Vedle skvělých efektů jsou mizerné - souboj v ulicích, na hostině v Berlíně je o trochu lepší, pod palácovou horou zase slabší. Nejhorší souboj je ale ten poslední u chrámu, co vypadá, jako by došly peníze. Laciné rozmazané pixely mne znechutily. Není zde také jedna hlavní klíčová postava, což vzhledem k roztříštěnosti příběhu vůbec nevadí. Jako celek se mi film líbil. Snad jen herecké výkony průměrné a absolutně nejhorší předvedl Mikkelsen. To měl být padouch, kterého se všichni bojí? Vždyť jen postával jako cimbál a nepřítomným skelným zrakem připomínal narkomana před kolapsem. 3,5* ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Tento díl je jako prkýnko bez hajzlu. Potřebu vykonáte, ale očividně tam chybí to důležité. Jediné tajemství, které se tak za dvě a půl hodiny dozvíme, je to, že Brumbál je buzna. Skutečnost, že Redmayne je slizký neherec, na kterého se nedá koukat, a vypadá, jako když má zaražené koště v prdeli, známe již z dřívějších filmů. Tedy to shrnu. Film k hovnu. Zvěře tam zas tolik nebylo, zato sraček až moc. Paní Rohlíková už by se na to měla vysrat. 35% ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Jelikož patřím do generace, která vyrůstala na sérii Harry Potter, tak jsem vždy natěšený na každý další návrat do světa čar a kouzel (nejen) v Bradavicích. Z Fantastických zvířat mám však i po třetím díle rozpačité pocity - na jednu stranu jsem rád, že se rozrůstá mytologie čarodějnického světa, na druhou stranu je však z této série cítit ždímání slavné značky za účelem výdělku. Brumbálova tajemství obsahují nejednu pozoruhodnou (a nostalgickou) scénu, zároveň jsem měl však pocit, že nejedna dobře načatá či nápaditá scéna se ztratila ve spleti rozpačitého scénáře. Linie s čchi-linem byla super, i když jsem si při každé zmínce o jeho nejryzejší čistotě nemohl nevzpomenout na chudáka jednorožce z Kamene mudrců. Zobrazení a dovysvětlení vztahu mezi Brumbálem a Grindelwaldem bylo místy možná až moc doslovné, nicméně jsem celkem uvítal obsazení Madse Mikkelsena (Depp je sice můj oblíbený herec, ale do FZ se prostě nehodil). U kouzelnických soubojů se mi zdálo, jako by se tvůrci nechali inspirovat MCU, zejména Dr. Strangem, a vlastně ani nevím, jestli je to dobře, nebo špatně. Postava Queenie byla pro mě konečně snesitelná, zatímco Credence mi tentokrát poprvé nesedl. Díky situování děje mj. i do Berlína se ve filmu mihlo hned několik německých herců, což jsem uvítal, a zejména bych vypíchnul Olivera Masucciho (známého ze série Dark). Jsem samozřejmě zvědavý na další (a snad už i závěrečné) pokračování a lhal bych, pokud bych řekl, že jsem si třetí FZ v kině neužil, přesto jsem jako divák měl v ústech jakousi pachuť z očividné dějové překombinovanosti a roztěkanosti. Lepší tři hvězdičky! ()

Galerie (78)

Zajímavosti (16)

  • Po scéně, kdy byla Vicência Santos (Maria Fernanda Cândido) zvolena vůdcem kouzelnického světa, lze spatřit sochu Krista Spasitele v Riu de Janeiru. (Grindelwald)
  • V Bhútánu lze zpozorovat různě vyobrazené ornamenty čchi-linů. (Grindelwald)
  • Ve scéně, kdy se Brumbál (Jude Law) potká poprvé s Credencem (Ezra Miller), si ve výloze můžeme všimnout modelu Titanicu. (KGBelik)

Související novinky

Oživí Hogwarts Legacy zájem o Harryho Pottera?

Oživí Hogwarts Legacy zájem o Harryho Pottera?

23.02.2023

Pakliže jste posledních pár týdnů netrávili na opuštěném ostrově, nejspíš jste slyšeli o nové videohře Hogwarts Legacy ze světa Harryho Pottera, odehrávající se v Bradavicích a na blízkých pozemcích… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Dvojice z Hannibala opět spolu

Dvojice z Hannibala opět spolu

02.11.2022

Celovečerní režijní debut Bryana Fullera je konečně na spadnutí. Tvůrce Hannibala nebo Amerických bohů si za svůj projekt zvolil snímek Dust Bunny, a jako hlavní hvězdu do něj pak obsadil svého… (více)

Nový film režiséra Harry Potterů má obsazení

Nový film režiséra Harry Potterů má obsazení

07.07.2022

Sérii Fantastická zvířata, spin-offu populární potterovské franšízy, se nedaří ani trochu tak dobře, jak asi studio i tvůrci doufali. Na nové díly tudíž nikdo nespěchá, což naopak uvolnilo ruce… (více)

Reklama

Reklama