Reklama

Reklama

Hiroin šikkaku

  • Japonsko ヒロイン失格 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Macuzaki Hatori je středoškolačka zamilovaná do svého kamaráda z dětství Terasaki Rity. Hatori stále věří a sní o tom, jak si ji Rita vybere za „hrdinku", jenomže ten začne randit s Adači Miho. Ale aby příběh nebyl jen o utrápené jednostranné lásce Hatori, nejoblíbenější chlapec na škole, Hiromicu Kósuke, se začne zajímat právě o ni. (Zíza)

(více)

Recenze (5)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Přiznávám se, že jsem byla dost překvapená, jak mě to bavilo, hlavně na začátku. Bylo to celé „přehrávané“, ale zábavné. Co na tom nejvíce oceňuji, je, že hlavní hrdinka se nenechala zastrašit, prostě se snažila získat, co chtěla, nebylo to žádné „ano-ne“, holka se snažila hezky přímě všechno tomu svému objektu říct, i když jí to trvalo dost let, než se k tomu odvážila - ale co se dá dělat, do té doby nikdo její teritorium neohrožoval. Poměrně svěží komediální romantika ze střední. Konečně. Nemluvě o tom, že to mělo poměrně dobře propracovanou psychologii postav. Hlavně ke konci to jde velmi dobře zpozorovat. Palec nahoru. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

V záplavě středoškolských romancí je opravdu těžké dodržet některá významná žánrová pravidla a prvky (ohňstroj, milostný trojúhelník atd.) a přitom stvořit výrazný film, který je svůj. Heroine Disqualified je však velká výjimka, která umí podat věci neotřele a vtipně, první polovina filmu má skvělé vtípky a nápady, navíc tady v hlavní roli řádí Mirei Kiritani, která má skutečně energii a elán podat svoji praštěnou hrdinku velice sympaticky. Pak nám film trochu zpomalí, zvážní, ale nakonec i romantický závěr je podán dostatečně úderně, aby zanechal dojem a nebyl příliš klišovitý a uplakaný (v rámci Japonska a tohoto žánru filmů). Kento Jamazaki odvede svoji roli tím, že tady je, nemá moc hrát. Naštěstí herectví provozuje Kentaro Sakaguchi jako křen Kosuke Hiromitsu a hodně mě baví. Moc povedené fajn nápady, vtip, perfektní Mirei Kiritani, takže z 3,5 hvězdy zaokrouhluji na 4, tohle se vyplatí vidět. Jak se člověk vzdaluje střední škole a tomuto žánru obecně, říkám si, že mě Japonci nemají čím překvapit, ale naštěstí mají. A Vy se můžete přidat, rozhodně to patří do toho nejlepšího z roku 2015. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Námět sice originalitou zrovna neoplýval, ale Japonci do toho přidali své nápady, které to odlišily. Líbilo se mi i herecké obsazení, ale jinak jsem čekala trochu víc, protože tyhle romantiky ze střední mě většinou baví. Prostřední část filmu mi přišla trochu zdlouhavá, zbytečně natahovaná, ale koncem to zas vytáhli. Nejvíc mi vadila uřvanost a přehrávání hlavní hrdinky. Na to jsem si za celý film nezvykla, i když nemůžu říct, že u toho neházela vtipný ksichtíky. ()

Martyska 

všechny recenze uživatele

Typický tínedžerský príbeh, ktorý je ale spracovaný po japonsky. Ázia má iné preferencie a je to aj vidieť. Humor podaný správne, presne podľa toho, ako sa to tvorcovia snažili zachytiť. Bol to môj prvý japonský film, ktorý som videla a k tomu ešte aj s manga štýlom. Najprv som mu nevedela prísť na chuť, prehnané reagovanie hrdinky naživo a afektované reakcie...pridalo to však filmu odľahčenosť a pomaly sa tieto motívy vytrácali. Obsadenie fájn a neodpustím si poznámku, že takých chlapcov ako Rita a Kósuke by tu malo byť viac! Btw Japonci sú zlatí. ^^ ()

Vardara 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mi opravdu nesedlo, chvílemi jsem se bála i o své zažívání. Hlavní hrdinka je sice roztomilá, ale strašně uřvaná a to opravdu nestačí k tomu, aby mě to všechno zaujalo, nebýt té psychoholky a vyčáhlého hezounka, tak bych šla s hodnocením ještě níž. Tvůrci nacpali do necelých dvou hodin až příliš mnoho informací a zvratů a někdy to působilo hekticky. ()

Reklama

Reklama