Reklama

Reklama

V hrané adaptaci animované klasiky Kráska a zvíře společnosti Disney, jež je ohromující filmovou oslavou jednoho z nejpopulárnějších příběhů vůbec, velkolepým způsobem ožívají příběh a postavy, které diváci znají a zbožňují. Kráska a zvíře popisuje pozoruhodný příběh Krásky, bystré, krásné a nezávislé mladé dívky, kterou ve svém zámku uvězní děsivé zvíře. Navzdory strachu se spřátelí se zakletým zámeckým služebnictvem a uvědomí si, že se pod obludným zvířecím zevnějškem ukrývá vlídná duše skutečného prince. (Falcon)

(více)

Recenze (675)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Nechápu. Upřímně nechápu úspěch tohoto snímku. Nechápu jeho šílený zisky, nechápu veškeré ty pozitivní ohlasy, nechápu ten humbuk, co předurčil Krásku a zvíře k filmové události, který si ovšem z mého pohledu skutečně ani nezasloužil, prostě nechápu, kam spěje filmový svět, když se mezi nejúspěšnější snímky vůbec dostane právě něco takovéhoto. Dobrá, je to pohádka, a ty to mají v tomto průmyslu, s ohledem na bezelstnou a nenáročnou přízeň dětských diváků, vždy jednoduší, a navíc se jedná o počin dle námětu jedné s nejznámějších pohádkových klasiky vůbec, ale to přece neznamená všechno. Vždyť tato nová verze nepřináší prakticky nic nového, zvláštního, výrazného. Naopak, v tomto případě se totiž jedná snad až o doslovné převyprávění něčeho, co všichni stejně již znají, bez momentu překvapení, bez nápadu, originálního přístupu, bez jakéhokoliv inovačního prvku. Teď se stane tohle, teď tohle, ten udělá to, a ten ono, jasně nalinkovaný opis, to prostě neberu. Navíc ani způsob zpracování není nikterak ojedinělý, výrazný, či zábavný. A když už jsem u té zábavnosti, nechápu zde ani téměř absolutní absenci humoru, s tím už jsem se též dlouho v tomto odlehčeném žánru nesetkal. Spád má pak poměrně kolísavé tempo, dramatické momenty nepůsobivé, emoce nefunkční, vyvíjející se vztah mezi kráskou a zvířetem urychlený a odfláknutý, takže i v tomto ohledu na mě pohádka zapůsobila chladně a odtažitě. K tomu mě nechytl ani styl, či atmosféra a za obrovské negativum musím závěrem zmínit i neskutečně nudné a především naprosto nechytlavé songy, což je o to horší, že se jedná v podstatě o pohádku/muzikál. Ty písničky jsou tentokrát vážně o ničem a ani jedna jediná mě nebavila. Trikově pak Kráska a zvíře též na zadek neposadí, a tak jediným kladem filmu je pro mě nehorázně roztomiloučká Emma Watson, ovšem zbytek osazenstva také zrovna nezáří a snímku nepomáhá. Mě to zkrátka nebavilo, neoslovilo mě to, nudil jsem se a jen pohled na pěknou herečku mě vážně neuspokojí. Jasný palec dolů! ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Nebýt animovaná Kráska moje nejoblíbenější disneyovská pohádka, možná bych byl k tomuto remaku shovívavější. Nicméně paměť si při sledování filmu vymazat nedokážu, a tak nezbývá než konstatovat, že letošní remake je z větší části hezky natočený, ale krom toho, že je zbytečně dlouhý, tak je zbytečný i obecně. Nepřináší vůbec nic nového a kulisy prozrazují zelené plátno více než by bylo zdrávo. Emma Watson neurazila, ale ani nenadchla. Prostě průměr. (Blu-ray, orig.) ()

made1 

všechny recenze uživatele

Další příklad toho, jak dokáže český dabing - hlavně písničky zabít film. V originále je to úžasná podívaná, v češtině jedině za trest. ()

Metal Lord 

všechny recenze uživatele

Nemám slov.....v posledních letech se v kinematografii rojí čím dál více remaků, restartů, rebootů.....ale víceméně většina nestojí za prd....ale u Disneyho je vidět, že se snaží do hrané formy převést všechny své klasické animáky z doby, kdy byl Disney co se týče animace na vrcholu. A je vidět, že Disney tomu dává maximální péči, což je na výsledku znát ()

Koda 

všechny recenze uživatele

Jo, pamatuji si, jak jsem na tom byl v kině a provedení herců bylo naprosto unikátní. Písničky neztrácely kouzlo a čím více se člověk dostal do filmu, tím více mu ten film utíkal. Překvapivě i český dabing neztrácel kouzlo. Provedení zpěvu Kateřiny Jindrové Zítkové bylo procítěné, melodické a čisté. Takže já jedině učaruji krásné 4 hvězdičky a určitě doporučuji :) ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Rokokový domeček pro panenky, kde uspořádali muzikálové představení...Rozmáchlé, opulentní, kýčovité...Přesto dokonale pohádkové a trikově vymazlené...Někdy i poctivé řemeslo stačí... ()

SheenaStaley 

všechny recenze uživatele

Celá muzikálová časť bola naozaj vyslovene obťažujúca a strhla som za ňu hviezdičku, pretože inak to bolo naozaj krásne spracované, strašne sa mi to páčilo, aj to bolo miestami vtipné, aj The Beast bol supersexoš a dokonca jeho ľudský formát nebol až takým sklamaním ako ten animovaný... Keby sa neskôr vydala verzia s vystrihnutými pesničkami, tak si to rada budem púšťať dokola :) ()

Benedygtus 

všechny recenze uživatele

Skoda jen, ze "Beast" je hezci nez princ sam, ale jinak se mi to velmi libilo. Prijemny zazitek z tohoto legendarniho pribehu. Ja se bavil naramne a i pisnicky nebyly spatne, jen mozna uz az moc vyumelkovane misty. Kazdopadne poradnou porci lepsi zazitek nez La La Land, ktery byl z meho pohledu hooodne spatny muzikal. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Najbližšie spracovanie k animovanému predobrazu. Emma čarovná, Dan menej, piesne dobré ako v animáku, dokonca aj dcérka si chvíľami pospevovala a hltala to, Gaston najvernejší. Spracovanie naozaj rozprávkové, aj keď musím povedať, že francúzska verzia sa mi páčila trošku viac kvôli svojej určitej "potemnelosti" spracovania aj ohnutia predlohy k burtonovskému štýlu. Bolo to fajn. ()

Lisabellla 

všechny recenze uživatele

Ona je krásná a on je ... vlastně bych řekla, že jako zvíře je daleko hezčí, než jako princ. Roztomilá pohádka s prastarým příběhem. Funguje to, jako vždy. Emma Watson je hrozně pěkná ženská a ani tentokrát nezklame. Ale muzikál? Proč? Ty písně nejsou pěkné. Jsou nudné. Příběh zbytečně natahují, asi v polovině jsem je prostě začala přeskakovat a podle všeho jsem o nic nepřišla. Ani kousek děje mi neuteklo. To podivné drámo na konci bych asi vynechala. ()

Nassau 

všechny recenze uživatele

Picture it, LeFou. Rustic cabin, my latest kill roasting on the fire. Adorable children running around just as my love rubs my tired feet. And what does Belle say? 'I will never marry you, Gaston.' (7/10) ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Kráska a zvíře přesně tak jak si ji budete pamatovat, pokud jste někdy viděli Disney verzi z roku 1991. Natočené je to naprosto úžasně - vztah Belly a Zvířete se vyvíjí od zděšení a odpor k vězniteli, přes pochopení, okouzlení až po ultimátní oběť, kterou oba učiní - on když ji pustí za otcem, přestože ví že se nevrátí a ona když se vrátí, protože ho má ráda a nechce, aby ho zabili. Odpudivý chvastoun, zmetek a ke konci vrahoun Gaston. Zpívající a šaškující hodiny, svícen, konvička a šálek a obří almara. Úchvatné záběry malebné vesničky, hrozivého hradu, zimní krajiny. Pár geniálních akčních scén jako souboj Zvířete s vlky nebo závěrečný boj na střechách. Nadpozemská romantika. A samozřejmě písnička Beaty and the Beast. Všechno to ale bylo i v původní verzi a ta nová je jen takový hezký, poctivý upgrade, který mě ani na chvíli neměl čím překvapit. Jinak ale body nahoru za to, že po Popelce druhá pohádka, která je natočena víceméně tradičně. PS: A opět v evropské pohádce ze starých dob plno černochů. Jako proč? Nezdá se Vám tvůci, že to s tou korektností přeháníte? ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Totální barevný grafický orgasmus! Nádherné a krásné zpracování původní animované pohádky. E. Watson byla půvabná a zahrála to skvělé. Jen těch písniček bylo až moc a film spíš zpomalovaly a zbytečně natahovaly...u nich pak nejvíc vynikl špatný český dabing, kdy zpěv šel často zcela mimo pohyb úst herců...trošku to kazilo zážitek. ()

provitamin 

všechny recenze uživatele

Bavia ma rozprávkové svety typu alice in wonderland alebo aj slečna Peregrínová, prípadne niektoré aspekty HP. To je to pozitívum tohto filmu. Hovoriaci svietnik, hovoriaca garderóba alebo hovoriaca šálka čaju. Samozrejme aj romanťárnu ja rád. Ešte väčšie pozitívum je Emma Watson, ktorá nielen dobre vyzerá, ale je aj dobrá herečka a v tomto filme fakt dobre vyzerá. Vadil mi však slovenský dabing, ale nie tým že by bol zlý, ale skôr preto lebo muzikály by sa dabovať vôbec nemali. Úplne ináč vyznie spev v originále a v dabingu. Navyše pri muzikále ked herci spievajú, hlavne tie dlhé tóny, veľmi vidieť, že úplne inak otvárajú ústa, ako slovenskí dabéri. Tiež mi vadil záverečný fajt, kde hovoriace predmety v štýle rodinnej komédie zahnali na útek rozzúrený dav ľudí. Výsledok 70 percent ()

Speedy01 

všechny recenze uživatele

Oka, takže kráska (Watson) jde vysvobodit do obřího zámku svého otce, protože ho netvor uvěznil na doživotí za krádež jedné růže. Na zámku zůstane, postupně zjistí že konvice, hrneček, věšák apod., mluví. Mezitím několik slaboduchých písniček, nastane láska a je to... Celé představení mi v cinestáru obohacovalo spousty divných diváků. Pominu že si vždy musím vybrat místo, kde sedí adolescentní slečny, které se smějí každému ultratrapnému vtipu. Tentokrát vedle mě seděl i pán, který tak moc klepal nohou, že jeho šusťákové kalhoty dělaly zvuky přes půl kina. V přestávkách kdy neklepal nohou cvakal jakousi sponou a zvuky byly snad ještě horší, no musel jsem si v půlce filmu odsednout, a doufat že brzy bude konec. ()

Retik 

všechny recenze uživatele

Už dlouho se mi nestalo, že bych tak dlouho váhal nad tím, jaké udělím hodnocení. CGI se krásně mísí s reálnými kulisami a kdyby se na plátně občas neděli kouzelné věci, nepoznali by jste, že se jedná o něco nereálného. Co se týče obsazení tak se tvůrci nemohli trefit lépe. Okouzlující Emma Watson jako Belle po boku se Zvířetem v podání velmi charismatického Dana Stevense je kombinace snů. Příběh poměrně věrně kopíruje svou animovanou předlohu z roku 1991 a myslím si, že to je jedině dobře, protože vydat se jiným směrem by mohlo filmu celkem zavařit. Samozřejmě se zde objeví několik upravených scén, nebo scén zcela nových a některé z nich bohužel filmu lehce vráží nůž do zad. Kdyby tvůrci některé scény zbytečně nenatahovali, nebo by dokonce některé vynechali, určitě by udělali lépe. Stopáž je jednoduše přepálená. Když porovnáte animovanou verzi s hranou, zjistíte, že od minule přibylo 40 minut a bohužel je tvůrci nedokázali obrátit ve svůj prospěch. 7/10 ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Na krásku jsem byl docela zvědav. Předchozí francouzská verze z roku 2014 mě docela bavila, tak mě zajímalo jestli ji Disney trumfne. Vizuálně docela pěkná podívaná, bohužel příběh je zbytečně natahovaný písničkama, které mě ani moc nebavily až na jednu. Byl bych radši kdyby je vystříhali a film byl kratší u půl hodiny. Co se obsazení týče tak mi tam Emma moc neseděla, Dan (který teď válel v x-menovském Legion a předtím v Downton Abbey) se tam bohužel moc nepředvedl, Luke je výborný, ale nejlepší výkon tam podává duo Ewan (i když občas ztrácí svůj francouzský přízvuk) a Ian, škoda že tahle dvojka neměla víc prostoru. Trošku mi tam vadily i ty chyby jako třeba, že vlk pokouše koni nohu a kůň pak v pohodě odveze Zvíře nebo, že do hradu jedou docela dlouho na koni, ale starý nemocný pán se z hradu dostane do města pěšky daleko snadněji a ani ti vlci po něm nejdou. Celkově docela slušný počin, jen ty písničky. V porovnání s fr. verzí to je tak nějak nastejno, každá verze má něco do sebe. Léa mi přišla lepší než Emma, děj odsýpal rychleji ve fr. verzi, ale zase USA verze je hezčí na pohled. ()

adam9 

všechny recenze uživatele

Kráska a zvíře má v sobě jednoduše všechno potřebné, co od pohádky čekám. Kouzelný příběh s jedinečnou (leč dnes už profláklou) romantickou zápletkou od Disneyho... Hraná verze sice nedosahuje neotřesitelných výšin animovaného originálu, ale přesto si v pohodě doskočí na plné hodnocení. Emma Watson jako Belle úžasná, ale to asi víme všichni :) ()

Související novinky

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Lví král láme rekordy

Lví král láme rekordy

22.07.2019

Studio Disney má za sebou pohádkový víkend. Nejdřív se Avengers: Endgame vyhouplo před Avatara a stalo se tak oficiálně nejvýdělečnějším filmem všech dob, následně šéf Marvelu Kevin Feige oznámil… (více)

Mulan nabírá obsazení

Mulan nabírá obsazení

16.04.2018

Asi vám neuniklo, že jde do kin jedna hraná disneyovka za druhou. V posledních letech se slavil úspěch s Popelkou, Knihou džunglí nebo Kráskou a zvířetem a příští rok dostaneme Dumba, Aladina a Lvího… (více)

Reklama

Reklama