Reklama

Reklama

V hrané adaptaci animované klasiky Kráska a zvíře společnosti Disney, jež je ohromující filmovou oslavou jednoho z nejpopulárnějších příběhů vůbec, velkolepým způsobem ožívají příběh a postavy, které diváci znají a zbožňují. Kráska a zvíře popisuje pozoruhodný příběh Krásky, bystré, krásné a nezávislé mladé dívky, kterou ve svém zámku uvězní děsivé zvíře. Navzdory strachu se spřátelí se zakletým zámeckým služebnictvem a uvědomí si, že se pod obludným zvířecím zevnějškem ukrývá vlídná duše skutečného prince. (Falcon)

(více)

Recenze (675)

hygienik 

všechny recenze uživatele

Myslím, že toto je maximum, čo možno dnes od disney remaku očakávať. Výprava vyzerala ako vo veľkofilme. Emma Watson hrala excelentne. SK dabing považujem za pridanú hodnotu filmu. Alžbeta Bartošová ako Emmina dabérka je dôstojnou náhradou za prekrásny Pauhofovej hlas. Počuť Nogu a Martina Madeja ma veľmi potešilo. 130 minút som sa nepozrel na hodinky, dej bol celý čas konštantne pútavý, hoci príbeh už každý pozná. Čas dobre vypĺňali pesničky, pri ktorých trošku zamrzeli málo prepracované texty a občas zbytočne divoké "tanečné kreácie", keď sa to na plátne príliš rýchlo mihalo. Inak všetko super. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

"Tale as old as time..." Mé okouzlení trvalo od prvního záběru po doběhnutí závěrečných titulků (které byly tuze vyvedené). Zdařilá pocta původní disneyovce, dojemná, zábavná, vizuálně působivá (asi jsem ještě nikdy nezírala na zámecké lustry s takovým zaujetím). P. S. Emma báječná, Dan jako Zvíře taky, ale největší bouráci byli stejně Evans s Gadem. Doufám, že se jednou dočkám podobné předělávky "Malé mořské víly". ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Tady mi vadí přesně to, co v animované Krásce, protože jde o přesný přepis animáku a to je přílišná rozjuchanost, která nesvědčí krásnému příběhu. A to má zvíře mohutný romantický potenciál a překrásný hlas, což v příběhu příliš nebylo využité. Jinak obrazově i hudebně se opravdu bylo na co dívat a co poslouchat. ()

Patw 

všechny recenze uživatele

Já ani nevím, co bych mohl napsat kromě faktu, že jde o kouzelnou podívanou, kterou prostě u Disneyho umí. Tohle bylo perfektní, trochu kýčovité, saldší než cukr, ale perfektní podívaná, která hned vtáhne do děje a naservíruje, co slibuje - velkou romantickou pohádku. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Vizuálně hezké, možná vlastně takový líbivý kýč. Emma Watson byla fajn, písničky už ani ne. Mnohem raději vzpomínám na Herzovu Pannu a netvora, ta mi svým provedením sedla daleko více. Z tohoto filmu se asi nic zapamatování hodného nestane. Ale coby jednohubka dobrý. ()

applause 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že hodnocení je opravdu nadsazené. Čekala jsem od tohoto filmu opravdu víc. Emma byla skvělá i Luke Evans byl dobrý, ale všichni se mi líbili víc, když byli věcmi, hlavně, když byl princ zvířetem, nějak mi tam neseděl. Začátek byl opravdu táhlý, děj zpomalovaly dlouhé hudební pasáže. Potom to bylo zajímavé, už se konečně něco začalo dít, ale konec to zase pokazil. Doporučuji, ale i tak, každý má jiný vkus a něco si v tom najde. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-2* Tak mám za sebou tuhle novou disneyovku a těžký úkol před sebou ji zrecenzovat. Na jednu stranu je to krásně zpracované, úchvatná animace, spousta barviček a usměvavých lidiček či živých věciček. Na tu druhou však je infantilní příběh, který má k pohádce dost daleko. Spíš mi to přijde jako muzikálová fraška, v které je nuceně zakomponován multikulturalismus, emancipace žen, boj za práva menšin a bůhví co ještě. Dlouho jsem přemítal jestli si zaslouží dvě nebo jen jednu hvězdičku, ale věřím že i vyšší hodnocení odradí případné pokušitele, kteří patří do okruhu mých spřízněných duší ;-) [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 3 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, jak člověka může bavit příběh, který dobře zná a už ho několikrát viděl. Pro mě je Kráska a zvíře z 1991 prostě klasika, kterou nic nepřekoná. Ta pohádka mě jako malého fascinovala a nehorázně bavila. Od té doby jsem několik adaptací viděl, ale žádná nebyla tak skvělá jako letošní zpracování. Chytlavé písně (některé stejné jako minule), příběh známý, ale i tak opojný, a zpracování dokonalé. Určitě bych zkrátil délku, jelikož to zbytečně natahovali, ale jinak nemám co vytknout ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

pure essence of fairytale...mám problém s přehnaně kýčovitými disneyovskými zpívánkami a to je nejspíš důvod proč sem neviděl animovanou verzi.Nebo proč sem vlastně neviděl skoro žádnou s Disneyho klasik.Navíc po standardní,leč pro mě průměrné Popelce jsem ani tady nic nečekal.Asi sem se nemohl splést víc,protože Kráska a Zvíře mě ve vší své jednoduchosti naprosto dostala a bavila mě celé ty víc jak dvě hodiny.Písničky tu jsou zábavné,obsazení fajn a zpracování vynikající do posledního detailu.Takhle nějak si představuju moderní pohádku se vším všudy...85% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Disney sa zhostil úlohy nového prevedenia slávnej klasiky naozaj znamenito. Vizuálne prevedenie bolo fantastické, hoci niektoré akčné scény boli zas dosť za hranicou môjho vkusu. Ďalšia vec, čo mi prekážala, bolo to muzikálové poňatie tejto rozprávky, ktoré mi tam akosi vôbec nepasovalo, ale našťastie to bolo len zopár songov, a niektoré dokonca boli aj vcelku obstojné. Čo sa týka hereckého obsadenia a stvárnenia postáv, tak tu je na mieste veľká pochvala. Dokonca aj scenár sa dočkal kvalitnej dramatizácie, ktorá tomu dodala patričný spád. Takže celkovo viacmenej spokojnosť, teda so spomínanými výhradami. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Pro mě známý příběh v novém kabátu. Prostě nezáleží na vzhledu, sečtělá dívka se musí zamilovat do muže, jenž prodělal nákladné vzdělání. Byť viděno ve 2D, utekly mi dvě hodiny trvání filmu jako nic a i děti, jež byly s námi, sledovaly film pozorně. Několikrát jsem se od srdce zasmál, několikrát zamáčkl slzu dojetí. Trochu jsem se zalekl muzikálu, navíc mi přišlo, že písně někdy zbytečně natahovaly děj a jejich předabování určitě snížilo jejich kvalitu, ale přece jen sem patřily. Emma Watson a její pohledy učarovaly nejen "zvířeti". Škoda jen, že do kina v Domoušicích se přišla většina diváků nažrat ze šustivých pytlíků, ale díky stopáži jim zásoby vydržely asi jen do poloviny filmu. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Krásná hraná pohádka od Disneyho, od kterýho doufám, že jich bude víc a víc. Emma Watson citlivě zvolená, jelikož ona je přesně ten typ něžné dívky pro tu roli. Zvíře brutálně věrohodný v animaci. Všechno to bylo pěkně barevný skoro jako jejich animáky (krom těch temnejch scén - logicky). No, každej, kdo to kdysi dávno četl, tak si přišel na svý, aniž by musel koukat na animovanou pohádku pro děti. Dostal jsem přesně to, co jsem čekal. Teda kromě těch písniček. To mě překvapilo, zpočátku i nebavilo, ale dá se to přečkat. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Dokonale natočená pohádka a tím dokonale myslím, dokonalé efekty, obsazení, nazpívané písně. Už od začátku mě film vtáhl do pohádkové atmosféry a jsem vážně moc ráda, že se tvůrci drželi původního příběhu a jen nám malinko odhalili Bellinu minulost a co se stalo s její matkou. Zvíře v tomhle filmu dostalo více prostoru, což nebylo na škodu, ale na druhou stranu by to tam ani nemuselo být. Emma Watson mě překvapila, jak krásně umí zpívat. Bylo to dojemné, kouzelné a prostě dokonalé, jen by to mohlo být o malinko kratší. ()

DA_NO 

všechny recenze uživatele

Tento film měl těžký úkol - věrně převést do hrané podoby starou Krásku a Zvíře z roku 1991 a zároveň do tohoto již klasického příběhu vnést něco nového. A povedlo se to. Po vizuální stránce je tento film dokonalý - jak malebná vesnička, tak i kouzelný hrad, perfektní výběr herců - Emma Watson se do této role neskutečně vžila a ani si nechci v roli Belle představit někoho jiného, snad jen mohli scénáristé příběh trochu upravit, aby se v tomto vážnějším pojetí nechovaly všechny postavy až tak moc "pohádkově", ale to co mi vadí nejvíc a za co jsem taky strhnul tu hvězdičku je práce českých dabérů. Takhle příšernej dabing jsem snad nikdy neslyšel a všem doporučuju - jděte radši s titulkama. 75% ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Říkejte si co chcete, ale bylo to perfektní!!! Kritické hlasy typu, že nejde o žádnou inovaci, že jde o animák kopírovaný do hraný podoby a že z herců vyčnívá jen Luke Evans vzkazuji toto: jděte k čertu! Nenávidím ty moderní pohádky, kde je co nejvíce zvířátek, jen aby se to líbilo dětem. Nebo žvatlajících stvoření, aby to bylo roztomilé. Naopak jsem šťasten, že jde o pohádku, která bere tu klasiku kterou tak miluji a klasicky jí ztvárňuje pro současnou generaci i dospělé, kteří z nostalgie zamačkávají slzu (nemají-li vyoperované slzné kanálky). Příběh, to je to primární o co tady jde a žádná vata okolo. Postavy byly napsané tak dobře, že jejich charaktery a motivace plně chápete. A jako koření okolo postav to rozehrál svět jenž je krutý, nespravedlivý, ale někdy přesto vtipný a půvabný (a to právě hraje na emoce hlavních postav a tedy i na emoce vás jako diváků). Tohle je přesně ta pohádka, kterou chci vidět na vánoce. Příběh, který nemůže dopadnout špatně. Silné postavy, charaktery a vše ostatní až na druhém místě. Chrochtám blahem ještě teď. 85% ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Klasika zde zůstane klasikou. Vše, co se film snaží reprodukovat, je průser na n-tou a vlastních invencí je po skrovnu. Když se zpívá, je to sračka ze všech sraček ta nejsračkovatější. Film se přitom dál nerozvíjí - zastaví se a táhne se stejně jako 50 odstínů nemrdu. Když se nekráká, je to trochu lepší - hlavně díky vizuálu a Luku Evansovi. Zbytek je opět průser, protože Watsonové by člověk za to její cukrlíčkování dal dělo na budku, Dan Stevens je herecké netáhlo a z ostatních jsou celou dobu budíky a kandelábry. Paradoxně ale i v této své pohádkové formě obstarávají největší zábavu filmu, pro mě byli chvíle se zakletým služebnictvem tím nejzábavnějším. Když to shrnu, jedná se o naprosto zbytečný počin. Dětem (i sobě) pusťte raději animovaný originál a od tohoto ruce pryč. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Taky balzam na dusu a o to krajsi zazitok v kine...Film som videla so slovenskym dabingom a hlavne tie pesnicky v slovencine to nie je ono, no original soundtrack super! Emma Watson ma urcite talent a je aj sympaticka, ale asi do ulohy Belle by som si vedela predstavit mozno trosku vacsiu "belle", ale spokojnost na mojej strane, ani voci Emme nemam namietky, len konstatujem. :) ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Oceňuji, že se film snažil být místy pokrokový, a také akceptuji, že se v jádru stále jedná o pohádku. Ale to neznamená, že změnu v chování postav, která proběhla lusknutím prstu a je zde základním prvkem, přejdu bez pozastavení. A to i přesto že tu září Emma Watson a zápornou úlohu si užívá Luke Evans. Jeho postava je však stejná jako samotné zvíře, jen nedostal šanci se napravit. Vizuální stránka je vypiplaná, ale v animovaných sekvencích se to nebezpečně blíží přeplácanosti. A ke konci jsem si přál, aby už nezazněla další písnička, jenže se objevovala další a další, a to i tam, kde to podle mě nebylo nutné. (Netflix) ()

Joges 

všechny recenze uživatele

Škoda, že Američané lpí tolik na muzikálech, ale budiž. V rámci žánru je film velmi povedený. Je vidět, že si dali tvůrci záležet (spíš dělali, co mohli). Animovanou předlohu jsem neviděl, takže nemusím oba filmy naštěstí srovnávat. A pokud náhodou některý z místních uživatelů Krásku a zvíře přece jen odsoudí, měl by si uvědomit, pro kterou věkovou kategorii byl film natočen. Jo, a Emmě Watson jsem držel palce. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Nuda. To zaprvé. Trapné vystupování postav. Zadruhé. Multikulti občas nevadí, ale pokud to není vyložená parodie (Artuš), tak v novověké Francii prostě negři, arabáči a Indové nemají místo. Prostě kurva ne. To zatřetí. Začalo to fajn, ale pak to šlo akorát dolů a dolů a nakonec to zachránil leda tak excelentní vizuál. 30% ()

Související novinky

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Lví král láme rekordy

Lví král láme rekordy

22.07.2019

Studio Disney má za sebou pohádkový víkend. Nejdřív se Avengers: Endgame vyhouplo před Avatara a stalo se tak oficiálně nejvýdělečnějším filmem všech dob, následně šéf Marvelu Kevin Feige oznámil… (více)

Mulan nabírá obsazení

Mulan nabírá obsazení

16.04.2018

Asi vám neuniklo, že jde do kin jedna hraná disneyovka za druhou. V posledních letech se slavil úspěch s Popelkou, Knihou džunglí nebo Kráskou a zvířetem a příští rok dostaneme Dumba, Aladina a Lvího… (více)

Reklama

Reklama