Reklama

Reklama

V hrané adaptaci animované klasiky Kráska a zvíře společnosti Disney, jež je ohromující filmovou oslavou jednoho z nejpopulárnějších příběhů vůbec, velkolepým způsobem ožívají příběh a postavy, které diváci znají a zbožňují. Kráska a zvíře popisuje pozoruhodný příběh Krásky, bystré, krásné a nezávislé mladé dívky, kterou ve svém zámku uvězní děsivé zvíře. Navzdory strachu se spřátelí se zakletým zámeckým služebnictvem a uvědomí si, že se pod obludným zvířecím zevnějškem ukrývá vlídná duše skutečného prince. (Falcon)

(více)

Recenze (675)

David.Darco 

všechny recenze uživatele

Váhal som, či dať filmu veľmi silné 4* alebo 5*. Ponúka sa mi tu samozrejme na porovnanie rovnako nádherne farebný, len omnoho menej GreenScreen La La Land. Beauty and the Beast sa ale podaril vrámci žánru tak veľmi, že by mi bolo ľúto mu dať 4*. Samozrejme, má svoje chyby. Ibaže Beast je tak neskutočný sympaťák, že ho asi nejde mať nerád. Tu naozaj tvorcovia dokázali ukázať, ako sa mohla rozprávkovo krásna Bell (Emma Watson) zamilovať do netvora. Nádherne spracované, postavy sú veľmi dobre napísané, motív obohraný a svet do ktorého je zasadený je naivný ako duša malého dieťaťa, ale to je predsa to, čo na rozprávkach milujeme. Či už deti alebo dospelí, rozprávkovo-utopistický svet jednoducho milujeme čas od času všetci :) ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Pohádka na úrovni. Osobně jsem toho názoru, že Ema Watson se hodí do role jen a pouze Hermiony, v ostatních rolích hoří jako velbloudí trus. Naopak Luke Evans dostal méně prostoru, než by si byl býval zasloužil. Vizuál je na špičkové úrovni, naopak s castingem si produkce rozhodně mohla dát větší práci. 79% ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Toto zpracování klasické a dobře známé pohádky jako muzikálu mne příliš nezaujalo. Výprava, krásné kostýmy a v současnosti dostupné počítačové animace přispěly k zajímavému vizuálu, ale příběh nijak neobohatily. Docela mne to nudilo a v polovině jsem sledování přerušila. Na druhou půlku, která je dramatičtější, jsem se dodívala ráno. Rovněž hudebně mne to až tak nenadchlo a zbytečně to příběh prodlužovalo, obzvláště pro dětského diváka. Tím, že podobu zvířete známe už od počátku, ztrácí pohádka jakési tajemno. Závěrem hodnotím tento film jako lehce nadprůměrný. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Výprava je nádherna, piesne mi ale liezli na nervy. Príbeh poznáme ale až tak to nevadí. Z filmu srší dobrá nálada, herci sú tiež fajn, no asi ide o jednorázovú záležitosť. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(6,5/10). Musím se přiznat, že nejsem úplně fanoušek hraných předělávek známých pohádek. Avšak ne vždycky to musí být velký propadák jako třeba Dumbo. Beauty and the Beast patří k tomu lepšímu, co nám studio Disney nadělilo. Možná, že jsem nebyl ovlivněn původním animovaným filmem, protože jsem barbar a animovanou verzi této pohádky jsem neměl možnost vidět. Tím pádem jsem dal přednost této hrané verzi, protože v době svého uvedení zažila obrovskou vlnu popularity. Tím, že to pro mě není srdcová záležitost, jako třeba Lví král, tak jsem dal hrané verzi šanci a nebyl na ni natolik přísný, jako bych byl třeba u ostatních předělávek. Nyní už k samotnému filmu, který byl opravdu kouzelný. Tvůrcům se podařilo přenést pohádkovou atmosféru do tohoto snímku na výbornou. Přispívá k tomu magická hudba, která se stala už pomalu ikonickou. Příběh je nám všem dobře známý a já osobně znám asi nejvíce českou verzi tohoto příběhu Panna a netvor, která je zase úplně jiný šálek kávy. Zde se mi dostalo v úvodu překvapení, když jsme se dozvěděli, proč je zvíře zvířetem. Tato skutečnost mi nikdy známá nebyla a jsem rád, že mě snímek dokázala obohatit alespoň o nějakou novou informaci. Jinak se však postavy na šachovnici hýbou přesně tak, jak byste přepokládali. Co mě však nemile překvapilo bylo to, že to byl opravdu pravý a nefalšovaný muzikál. Písniček tady bylo na můj vkus až příliš a bez některých bych se dokázal obejít. Vhledem k tomu, že jsem nedávno viděl podobně laděného Wonku, tak můj pohár muzikálnosti už přesáhl únosnou hladinku. Co však musím alespoň ocenit, tak to byla pěvecká vystoupení jednotlivých herců. Nejvíc z nich vyčníval bezesporu Luke Evans, díky kterému nepůsobila vesnická linka zbytečně. Emma Watson byla sázka na jistotu, která nikdy nezklame. Myslím si, že sen každé herečky je být princeznou a jsem rád, že se to podařilo právě této britské krásce. Kolem a kolem to byl film s příběhem, který vlastně dobře znám, akorát to bylo zpracováno více velkolepě a kouzelně. Pokud bych měl snímek porovnat s podobně laděnou Popelkou, tak by umouněná děvečka z vesnice porazila tuto francouzskou vesničanku. I tak se jedná o důstojnou předělávku této známé klasiky, která pohladí po srdci a zažene všechny chmury i Gastony. "Can anybody be happy if they aren’t free?" ()

Faramir 

všechny recenze uživatele

Váhám mezi 4 a 5* - pro 5* tomu chybí takový ten wow efekt (to je těžké, když jsem v předevčírem viděl původní animák), na druho stranu, už jsem dal 5 i slabším filmům a nechce se mi vše "přeceňovat". Viděl jsem dabovanou verzi a chystám se na titulkovou - tak nechám rozhodnutí na pak. Ale jinak - má romantická duše byla několikrát pěkně pohlazena... ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Chytlo mi to více než jsem čekal.... místy natahované, ale zas chápu, že chtěli použít co nejvíce záběrů, prostože na filmu je ten rozpočet vidět neustále... a uvítal bych kdyby tam byli delší dobu místo věcí herci, jejichž obsazení k tomu přímo vybízí... princ hezčí jako zvíře než reálný chlapec... ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Upřímně, očekával jsem nejméně čtyřhvězdičkový film, ale nakonec mě totálně posadil na zadek. Hlavní role, Emma Wattson. Ta mě vždy nechávala chladnou a zde to nebylo jinak - stále nevím, co tak úchvatného na ní ostatní zástupci stejného pohlaví vidí. Na druhou stranu, jsem nakonec rád, že role Belle nakonec připadla jí, jelikož to mohlo dopadnout katastrofálně (nemusím si připomínat případ syrské Sněhurky). V ději jako takovém se děly menší, leč spíše kosmetické úpravy. V první řadě původně malá vesnička působí dojmem menšího města, dost zásadní úpravy designu prošly i postavy ve formách předmětů (stále nechápu, proč neponechali nos paní Konvičkové jako ucho), vzhled prince alias zvířete byl poněkud zbytečně zjemněný, případně i v chronologii událostí a toho, jak se vyvíjely, došlo k maličkatým změnám. Do toho všeho je zde hromada obohacujících prvků, jako třeba důvod, proč se princ chová tak, jak se chová (výchova), či pozadí smrti Belliny matky. To, co tedy chybělo už tak výtečné animované předloze, je zde dotažené do dokonalosti, bez uspěchaného schématu a s hromadou, opravdu hromadou emocí. Přičtěme si k tomu staré známé písničky, přepracované téměř do detailu identicky, plus i nějaké nové a máme tu prakticky dokonalou hranou adaptaci. A i když jsem věděl, jak vše dopadne, stejně mě ke konci dohnal pocit knedlíku v krku a nechybělo málo, abych nezačal řvát. To už se mi dlouho v kině nestalo a jsem docela rád, že byl sál poloprázdný a já stihl mokré oči do konce titulků dokonale vysušit. Prostě paráda, výtečné dílo a troufnu si říct, že možná dosud ta nejlepší hraná adaptace známé Disneyovské pohádky a pro mě osobně velké překvapení roku. 95% ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Rozpravkove,uspievane,vizualne podmanive. Nic ine sme od disneyho ani necakali, ale na par rokov dajte pokoj s kraskami a zviratami. 2 z 5 ( cinema city eurodiera ) ()

Dado 

všechny recenze uživatele

Príliš rutinérska jazda spod taktovky prinajlepšom priemerného režiséra, ktorá až na maličké výnimky neťaží z vlastných nápadov, ale iba tvrdohlavo kráča cestou istoty, ktorá bola vyšliapaná pred takmer 30 rokmi. Najmä to je asi dôvodom toho, že podmanivé čaro pôvodného animovaného filmu akosi chýba, hoci sa samo osebe nejedná o vyslovene nepodarený počin a niektoré chvíle či pôsobivé scenérie dokážu vyvolať u diváka vyššie uvedený pocit. Snímke príliš nepomáhajú ani nesmierne otravná snaha o všadeprítomnú politickú korektnosť a nové piesne, ktoré (možno až na How Does a Moment Last Forever) nedosahujú kvalít pôvodných kúskov a samotný dej skôr zbytočne naťahujú. Navyše, niečo zrejme nie je v poriadku ani vtedy, ak antagonista zatieni dvojicu hlavných hrdinov celého príbehu. To je, mimochodom, z môjho pohľadu trochu paradoxné, keďže Gastona som v prípade animovanej predlohy vnímal ako jednu z mála jej slabín. (60%) ()

Samuel7 

všechny recenze uživatele

Původní animák je jednou z mých nejoblíbenějších disneyovek, takže jsem se na tento remake velice těšil. Vzhledem k tomu, že originál je takřka dokonalé dílo, určitě se vyplatilo moc věcí oproti němu neměnit. Nový film je obohacen asi o třetinu více materiálu, takže skvěle doplňuje příběh Belle. Celkové vyznění je daleko více realistické a méně naivní, než u pohádek bývalo donedávna zvykem (Češi se bohužel z přežitých schémat pořád nevyprostili). A mohou za to Condonovy invence jako méně stereotypní vykreslení postav, větší důraz na pomíjivost života, zahrnutí sexuálních menšin (u Disneyho poprvé, což považuji za skvělý krok, neboť nejvíce předsudků se rodí už v dětství) nebo takové detaily jako malá knihovnička přítele místo regulérní knihovny (jak by se knihovník uživil, když je Belle podle všeho jediná čtenářka ve vsi). Vizuálně podmanivé, hudebně vydařené (i když autotune u "Belle" se mi nelíbil a "Beauty and the Beast" bylo zbytečně experimentální) a ještě dojímavější než původní film. A jako bonus v tom hrají moje oblíbené Emmy a Sir Ian McKellen. Opravdová filmová magie! ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Nejsem a nikdy nebudu příznivcem muzikálů. Ale ten příběh byl před 26 lety tak krásně zpracován a letos tak detailně předělán do povedené vizuálně excelentní podoby, že mu snad jinak nelze nic vytknout. To, že se tvůrci snažili jít ruku v ruce s původním animákem, zde bylo jedině k dobru. Nejsem z toho odvařený, ale jsem spokojený. Takové rebooty nejen u klasických pohádek ocením i do budoucna! ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Ná pohádky já nejsem. Jakože fakt ne. Ale tohle byla krása. Nádhera. Úchvatná fantasy s parádníma songama, která se sice ve své druhé polovině lehce vleče, ale ani trošičku mi to nevadilo - mimochodem, závěrečné titulky jsou neskutečné veledílo a jsou fakt úžasné. A teď k filmu - po vizuální stránce tomu není co vytknout. Atmosféra úžasná, prostředí a hrad naprosto luxusní, všechno vypadá naprosto (ne)skutečně a pohltí vás to úplně na maximum. Emmička je tradičně skvělá a taktéž tradičně nesmírně kouzelná (opět hezčí, než kdy dřív), Luke Evans je jako Gaston neskutečnej frajer (ta postava je fakt božská) a i ostatní herci jsou skvělí. Režie, hudba, všechno bylo strašně fajn... i dabing, mimochodem. Tohle je přesně jeden z těch filmů, ke kterým se budu v budoucnu vracet. Nejen kvůli Emče, ale protože mi to vždycky udělá neskutečnou radost a vím, že mě to vždycky okouzlí už jen tím, jak skvěle to vypadá. Kráska a zvíře je film veselý, vtipný, místy i celkem temný (nejen v obraze), od začátku do konce to krásně (a správně) graduje a celou dobu tam je nějaký nezajímavý chodící a mluvící lev, kterému naštěstí veškerou pozornost krade hlavní záporák. Navíc to má úplně jasně nakročeno na ceny - minimálně za kostýmy a výpravu stoprocentně. A i ten LeFou je dobrej. Objektivně (i kvůli lehoučce přepálené délce) jen za 90%, ale shrab to zvíře, pro mě za sto. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Klasické, pohádkové, barevné, písničkové, lahodné, statečné, žluté, pěkné. Klasickou animovanou verzi neznám, českou klasiku Panna a Netvor jsem co by dítě odsoudila jako něco neskutečně depresivního a nikdy jsem se již neodvážila na to podívat (ale Hapkovu melodii si vybavím okamžitě). Letošní verze uzpívané pohádky byla tedy tou jedinou verzí, kterou jsem měla možnost vidět. Bylo to velké, melodické, barevné. Písničky muzikálové ve stylu "teď roztančím celý kinosál". Herecké výkony bohužel pokulhávaly, Emma pořád musí někam utíkat, klucí byli příliš hysteričtí. Dost mě překvapila ta nevraživost vůči rodině hlavní hrdinky. Celkově hodnotím jako slušnou podívanou, na kterou jsem si ráda zašla do kina. Ráda bych se podívala ještě na verzi v originálním znění. Což mě dost překvapilo byl fakt, že večer se i tento film pro starší děti, promítal s dabingem. ..a ještě jedna poznámka pro tvůrce. Nejsem rasista, skoro, ale poslední dobou vidím v jakémkoli, i historickém filmu, snědou tvář. Ne, nelíbí se mi to, opravdu se mi to nelíbí.. ..jo a jako Zvíře vypadal dost dobře. Hlavně s tou obří knihovnou, na to by mě taky mohli utáhnout. Proč na to ještě žádný chlap nepřišel.. ()

sallyann 

všechny recenze uživatele

Vizuální nádhera (zámek, vesnička a okolí). Závěrečné titulky jsou snad tím nejlepším, co jsem kdy na konci filmu viděla (a ano, je vidět, že Condon použil stejnou formu jako u TS). Velice mě potěšilo rozšíření původního příběhu o matce Belle a taky o ,,Agátu". Parádní písničky. Hlavní duo super, byť teda na konci nemuseli dělat Danovi ty šílené kudrny. :) A Luke jako slizoun Gaston dokonalý! ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Já nejsem typ na pohádky, ale chtěla jsem tohle prostě vidět, jak Emma Thompson zvládne tuto roli. Bylo to rozhodně zajímavé. Bavila mě technika, kterou k tomu všemu použili a mám v hlavě nejvíce jednu ze závěrečných scén a nejstěžejnějších - když upadne poslední lístek růže (ups) - kdo to neví :D :D a postavy se mění....Myslím si, že tohle nikdo nečekal a je to udělané tak - no prostě ne kýčovitě. Je to podle mě tedy až moc zpívané a bavila mě role Luke Evanse, který byl tak krásný slizák :D :D :D Ok - stojí to za shlédnutí - není to žádná super extra úžasná věc, ale myslím si, že to nějak moc nepokazili :) ()

venison 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem se rozhoupala a vyrazila na pohádku do kina.. Ztvárnění animované klasické disneyovky do hrané verze z dílny stejné společnosti, která si jako hlavní tahák vybere nádhernou a herecky schopnou Emmu Watson, nemohlo dopadnout špatně.. Sázka na jistotu se mi vyplatila a můj odhad se nemýlil.. Vybrala jsem si pro jistotu původní znění s titulky, protože přezpívané zprznění pěkných písniček do českého jazyka neúspěšnými muzikálovými herci není právě můj šálek kávy.. "Kráska a zvíře" je téměř totožná s původním scénářem, pár změn nastane, ale ty nejsou nijak nelogické, ani drastické.. Emma Watson se s rolí popasovala velmi pěkně, zvíře bylo na můj vkus "moc pěkné a málo hrozivé", u začarovaných předmětů bych ocenila větší podobnost s jejich herci (takhle se dal identifikovat pouze hlas).. Výprava a kostýmy byly fenomenální a to byl důvod, který mne do kina přilákal.. Na muzikály moc nejsem, ale tenhle se přežít (a poměrně příjemně) dal.. ()

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Friday: The Musical. Jako vážně. Z lehce nedokonalého, avšak osobitého zpěvu nebolí uši zdaleka tolik jako z autotune. Proč. V kombinaci s nerealistickým CGI je to papundeklová nádivka roku. Když jsem byla malá, pocťovala jsem sekundární trapnost už kvůli čiré skutečnosti, že zpívali. Teď, když jsem dospěla k tomu, že se mi Disney písničky líbí, mi je kazí takhle. Další zdroj mé nelibosti je ideologický podtext, který se zas POHÁDCE snaží někdo narvat. A plýtvání hereckými talenty. Jestli se na to někdo podíval proto, že tam hráli Ian McKellen, Emma Thompson a spol., taky to moc nevypovídá o kvalitě filmu samotného. Jako poslední kapku bych ráda zmínila svou rozhořčenost nad tím, jak Belle, toliko oslavovaná emancipovaná, samostatná žena, více zkazí než napraví, a to téměř pokaždé, když ve filmu otevře pusu. ()

Související novinky

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Lví král láme rekordy

Lví král láme rekordy

22.07.2019

Studio Disney má za sebou pohádkový víkend. Nejdřív se Avengers: Endgame vyhouplo před Avatara a stalo se tak oficiálně nejvýdělečnějším filmem všech dob, následně šéf Marvelu Kevin Feige oznámil… (více)

Mulan nabírá obsazení

Mulan nabírá obsazení

16.04.2018

Asi vám neuniklo, že jde do kin jedna hraná disneyovka za druhou. V posledních letech se slavil úspěch s Popelkou, Knihou džunglí nebo Kráskou a zvířetem a příští rok dostaneme Dumba, Aladina a Lvího… (více)

Reklama

Reklama