Reklama

Reklama

Mythica: Hledání hrdinů

  • USA Mythica: A Quest for Heroes (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Dívka jménem Marek je otrokyní, která se potají učí kouzelnickému umění. Jednoho dne jí osud nabídne šanci, která se jen tak neodmítá. Marek utíká z otroctví a dává dohromady družinu hrdinů. Ta vyráží na pomoc kněžkám uneseným krvežíznivými Orky... Marek je otrokyně, která se potají učí kouzelnicí. Jednoho dne ji pán pošle do města, kde jí skutečný kouzelník poradí, kam se má vydat, aby se kouzelnicí stala. Toho večera se vrací pozdě domů a poprvé se setká s Thanem, který pracuje u hlídky a zastane se jí. Marek se setká i s Dagenem, který je zloděj a okrade ji o peníze. Marek je při návratu chycena hlídkou a její pán ji pak zbije. Marek ho ale kouzlem zabije a musí z vesnice utéct. Marek pána zabila pomocí černé magie, jen o tom nic moc neví. Hledá v hostinci, kam ji poslal kouzelník, nějaké dobrodružství, ale nikdo ji nechce. Pak se objeví Teela, která nabízí za záchranu své sestry 200 stříbrných. Marek na nabídku kývne a vezme k sobě Thanea i Dagena...
Skupina vystopuje Orky, kteří by měli držet Teelinu sestru, ale Caeryn v jejich táboře není. I tak dojde k bitvě a skupina jen tak tak uteče. Dagen skupinu opustí, protože se naštve na Teelu, že nezmínila, že by Caeryn mohl držet obr. Trojice pokračuje v pátrání bez Dagena, ale Thane a Teela jsou nakonec obrem zajati. Marek se podaří osvobodit Dagena, kterého zajali Orkové. Dvojice pak vypátrá doupě obra a tam najdou Thanea, Teelu a Caeryn. Skupina musí bojovat s obrem i obřími pavouky... (TV Prima)

(více)

Recenze (56)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Omezení levné ("kickstarterové") amatérské produkce jsou na vzhledu, rozsáhlosti i filmovém řemeslu jasně patrná, ovšem nedá se jimi omluvit vše, například klišovitý a plytký fantasy příběh (postavy, svět). Na druhou stranu se zúčastnění "cosplayeři" snaží a hlavní čtveřice, zejména tedy její ženská polovice, dobře vypadá, celý fandovský projekt tak působí přinejmenším nadšeně a sympaticky – objektivně na hezké 2 hvězdičky. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání s obdobnými výplody z pera mistra Bolla si Mythica vede docela dobře. I když film trpí tradičními neduhy nízkorozpočtových výpravných fantasy a často se člověk neubrání smíchu, najde se tu pár dobrých věcí, jako jsou třeba hezké herečky, ne úplně dřevění herci, pěkné reálie, kostýmy a dokonce i vcelku povedená CGI pavlčí potvora. Jen je škoda, že místo peněz na několik málo štěků Kevina Sorba si madam Black nenajala někoho, kdo by dokázal nasnímat těch pár bitek, které tu byly. Každopádně když jsem si prolétl režisérčinu filmografii, čekal jsem megaprůšvih, ale nakonec to dopadlo k mé relativní spokojenosti a snad se podívám i na druhý díl. 50% ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tak dalo se čekat, že tohle nebude nic moc a také to nic moc není, ale tvůrci se celkem nadšeně snažili splnit nároky fantasy, jsou zde nějaké hrozné triky, je zde cesta, je zde skupina, které se možná dá i celkem fandit. Jo, já jsem nečekal nic velkého a to jsem nedostal, takže alespoň tě 40 %, to mi k tomu docela sedí. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

S podobnými poloamatérskými projekty se to má tak. Parta slušných herců si velice pravděpodobně jako svůj žánr nevybere fantasy a parta fantasy nadšenců pravděpodobně nebude vynikat v herectví. I Mythica se potýká s tímhle handicapem. Dlužno dodat, že zdaleka největší superstar filmu, Kevin Sorbo, svým výkone bez problémů zapadl do průměru. Dojem nezachránila a výprava, ani scénář. Především na příběh jsem se spoléhal, protože ze zúčastněných čiší nadšení pro věc a nejspíš toho mají dost načteného. ()

pilarius 

všechny recenze uživatele

Sice to má prachbídné triky, příšerné masky a příběh z propisky nudícího se středoškoláka hrajícího počítačové hry, ale krásná a slušně hrající Melanie Stone společně s příjemným hudebním podkresem z toho dělají vcelku koukatelné Béčko. Těšil jsem se na Kevina Sorba, ale měl tam jen jednu krátkou scénku. Musím říct, že je to škoda, protože jeho postava mohla dostat více prostoru. Možná v pokračování, které by snad mělo být? ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama