Reklama

Reklama

Ash vs Evil Dead

(seriál)
Trailer
USA, (2015–2018), 15 h 13 min (Minutáž: 27–43 min)

Hudba:

Joseph LoDuca

Hrají:

Bruce Campbell, Ray Santiago, Dana DeLorenzo, Jill Marie Jones, Lucy Lawless, Samara Weaving, Hemky Madera, Peter Feeney, Damien Garvey, Indiana Evans (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(30)

Seriál Ash vs. Evil Dead je dlouho očekávaným pokračováním kultovní hororové série, kterou odstartoval film Lesní duch. Bruce Campbell se vrací v roli Ashe, doplňovače zboží, stárnoucího proutníka a lovce příšer, který má místo ruky motorovou pilu. Posledních třicet let se mu úspěšně dařilo vyhýbat se zodpovědnosti, dospělosti i hrůzám ze světa zla. Když se však rozšíří smrtící epidemie a lidstvu hrozí zánik, Ash je konečně donucen čelit démonům - svým vnitřním i těm skutečným. Jak se ale ukáže, osud rozhodně nemá v plánu propustit tohoto nevšedního hrdinu ze svých "ďábelských" spárů. Vedle Bruce Campbella se v seriálu představí i Lucy Lawlessová jako tajemná Ruby, která věří, že za propuknutím nákazy stojí Ash; Ray Santiago v roli přistěhovalce Pabla Simona Bolivara, idealisty, z něhož se stane Ashův věrný parťák; Dana DeLorenzová coby Kelly Maxwellová, náladová divoška, která se snaží utéct před svou minulostí; a Jill Marie Jonesová jako Amanda Fisherová, zneuznaná policistka státu Michigan, která se rozhodne vypátrat darebného Ashe a dokázat, že je zodpovědný za strašlivou vraždu jejího partnera. (Cinemax)

(více)

Videa (7)

Trailer

Recenze (358)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Vlhký sen každého fanouška Evil dead se stal skutečností, ne ale kinofilmem ale rovnou seriálem. Na tohle se čekalo hodně dlouho a výsledek stál za to. Když jsem viděl seriál poprvé nechtěl jsem ho hodnotit a tak jsem to dnes zkoukl na jeden zátah. Takže první co bych chtěl vytknout, a i přes to že toho bude docela hodně neznamená to že je to špatné nebo že by tu nepřesahovala více pozitivních věcí. Co mě trošku zklamalo bylo až moc humoru, hlavně v prvním díle mi tu přišlo až přehnaně moc, pak se to naštěstí lehce uklidní a je tu převážně hláškující Bruce, bohužel věc které mě nasrala ale nejvíc je důvod čtení z knihy, no tak scénáristi tohle byla hnusná podpásovka. Druhá věc co mě trošku zklamalo bylo až moc digitální krve masakr byl sice hodně slušnej ale zatímco v originále naprosto dokonale vévodila uvěřitelná krev tak tady je většinou digitál, sice taky po litrech, ale ztrácí to na uvěřitelnosti. No a poslední věc co mě zrovna hodně mrzela je ztracení příležitosti si pohrát s fanouškama, všechny odkazy k původnímu filmu byly povětšinou ukázany ve flashbacku takže pro fanouška tu není moc co najít a čím překvapit. Jo a kde je sakra cameo Teda Raimiho? Nicméně i přes tyhle menší mínusi si nemůžu pomoc byla to 5 hodinová jízda kterou jsem si užil, na druhou sérii se těším jak kráva, jen trošku pozor, nechat otevřený konec a říct že ve světě nastala apokalypsa vě mě budí strach, aby se z toho nestala nějaká válečná fantasy sračka, přeci jenom nechme Ashe a jeho dva parťáky osamotě (btw herci byly vybráni slušně a postavy jsou napsány solidně). ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Po třech sériích zatím zůstávám stále na pěti. Matematicky mi to sice vůbec nevychází, ale na to dneska vážně dlabu. Poslední série vytáhla laťku zase hodně vysoko a konec, ten mě jen utvrdil v pocitu, že přesně takový seriál jednou do roka, nebo do dvou nutně potřebuju. Asche, Pabla i Kelly jsem si fakt dost oblíbil a doufám, že další pokračování bude co možná nejdřív! ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Objevení seriálu mě nějak zvlášť nezasáhlo. Seriálový moc nejsem a jako milovník původních čtyř filmů jsem trochu nechápal, s čím novým by to mohlo přijít. Jak praví Obitus, úvodní hodinový díl je regulérním čtvrtým pokračováním úvodní trilogie. S tím bych souhlasil. Mrtváci jsou fajn, nájezdy kamerou jsou fajn, kombinace humoru a atmosféry funguje. Jen ten Ash mi zde přijde jako nejméně sympatická postava. Přišlo mi až trapné, jak se tu a tam snažil být hrozně komický a zábavný. Někde od pátého dílu se můj zájem začal vytrácet a závěr posledního dílu je prostě špatný. Do druhé série s největší pravděpodobností nepůjdu. Raději si místo toho osvěžím původní filmy. ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krvelační démoni už nějakých sedmatřicet let slibují Ashovi Williamsovi, že sežerou jeho duši. Za tu dobu se jim to sice nepovedlo, ale rozhodně pohltili duše tisíců hororových fanoušků po celém světě. Osmdesátková filmová série Evil Dead ve své době zdobila regály mnoha videopůjčoven, včetně těch českých. Takže když zlí mrtví po mnoha letech znovu zaklepali na dveře Ashova karavanu, byl to pro mnohé nadšence do excentricky krvavé zábavy splněný sen. Ash vs Evil Dead je v současnosti asi nejlepší příklad žánru splatstick – jedná se o označení vzniklé spojením slov slapstick, které se používá pro klasické němé grotesky, a splatter, pod nímž se zase skrývají explicitně brutální horory. Je to skutečná slast pro milovníky osmdesátkových gore hororů. Najdete zde totiž tolik krvavých efektů a jsou tak vynalézavé, jak si v osmé dekádě ještě nikdo nemohl pořádně dovolit. Tvář Ashe Williamse v každé epizodě alespoň jednou dostane pořádnou sprchu krvavými cákanci a tvůrci neváhají zapojit do své show i další tělesné tekutiny – ve třetí sezóně je v tomhle ohledu například hodně vydatná scéna, kde se Ash vypraví na návštěvu do spermabanky. Série také znamená triumfální comeback dvou osobností, které se zasloužily o slávu původní filmové trilogie Evil Dead. Režisér Sam Raimi se ke svým krvavým kořenům vrátil po kariéře v Hollywoodu, kde natočil třeba trilogii Spider-Man nebo baseballový film s Kevinem Costnerem Hra snů. Představitel Ashe, herec Bruce Campbell, naproti tomu celý život brázdil poctivě béčkový terén. Podařilo se mu ale vytvořit si tady hodně svérázný kult osobnosti. Ve svém filmu My Name Is Bruce nebo ve vlastních knihách jako Make Love! The Bruce Campbell Way si buduje hrubě sebeironickou image, na kterou navazuje i jeho alter ego ze série Evil Dead. Ash je buranský, šovinistický primitiv – asi nejméně pravděpodobný kandidát na legendami opředeného zachránce světa před pekelnými hordami. Ash vs Evil Dead ale není Campbellova one man show. Kromě dvou charismatických hispánských herců, Danyho DeLorenzo a Raye Santiaga, mu skvělého protihráče dělá Lucy Lawless. Představitelka hlavní role ve fantasy seriálu Xena (který mimochodem produkoval Sam Raimi) v roli Ashovy démonické nemesis Ruby ukazuje stejně intenzivní komediální talent jako sám Campbell. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Znám původní Evil Dead dost dobře, hrála jsem i hru. Vzhledem k tomu, že už filmy byly bizardnost, tady se můžu opravdu zasmát u každé hlášky jak Ashe, tak jeho sekundujících partáků, kteří jsou jako děti, které nikdy neměl. Šílenou zápletku střídá ještě šílenější zápletka a fakt si tu půlhodinu dokážu vždy náramně užít. Tento seriál je zdrcující jízda, která vesměs díky krátké stopáži nemá žádná hluchá místa. Děj se neustále posouvá dopředu, což viditelně Ashe hodně baví. Postavy Pabla a Kelly na mě zpočátku působily celkem nuceně, ale nakonec jsem jejich osobnosti pochopila a postupem času i oblíbila. Pablo je celkem komickou vložkou a vnáší do děje trochu toho optimistického a hrdinského duchu. Kelly zase ztvárňuje celkem silnou ženskou osobnost, vedenou touhou po pomstě. Ash je postava pro Bruce jako ušitá. Frajer ve svých letech, který klátí jednu za druhou stejně tak rychle jako odhazuje prázdné flašky od piva, kdy na jeho bedrech spočívá osud celého světa. Bruce si celou situaci a Ashe náramně užívá a jde to poznat i na jeho výkonu. Jedná se o skvělou komedii, se silně místy nechutnými chvilkami, zábavnými charaktery, hutnou atmosférou a vynikajícími herci. Efekty jsou na dobré úrovni, soundtrack je skvělý. - "Well, good news. I found a piece of pie with no blood on it. Anybody want a bite?" ()

Galerie (440)

Zajímavosti (14)

  • Bruce Campbell (Ashley 'Ash' J. Williams) je jediný herec, který se objevil ve všech dílech Evil Dead. (TomySCZ)

Související novinky

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

05.01.2020

Když zhruba před půl rokem připlaval do kin aligátoří horor Kořist, naznačoval jeho producent kultovní režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Spider-Man), že se od něj fanoušci možná brzy dočkají i… (více)

Brooklyn 99 se nakonec neruší

Brooklyn 99 se nakonec neruší

14.05.2018

V posledních dnech zažívali seriáloví fanoušci jednu ránu za druhou. Nedávný konec Ash vs Evil Dead totiž doprovodilo zrušení Exorcisty, The Expanse, Designated Survivora, Lucifera, Posledního chlapa… (více)

Sam Raimi a třetí světová válka

Sam Raimi a třetí světová válka

02.03.2016

Režisér kultovní "trilogie Evil Dead" momentálně tráví čas u návratu svého krvavého dítka, seriálu Ash vs Evil Dead. Fanoušci za něj Sama Raimiho opět milují a pomalu mu odpouštějí třetího Spider… (více)

Sam Raimi chystá remake Proroka

Sam Raimi chystá remake Proroka

26.01.2016

Režisér hned dvou slavných trilogií (s Ashem a se Spider-Manem) si už tři roky hledá svůj další filmový projekt. A teď to vypadá, že ho konečně našel. Sam Raimi jedná se studiem Sony o remakeu… (více)

Reklama

Reklama