Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Novinář Dahlen vyfotografoval zaměstnance firmy na likvidaci toxických odpadů, jak jedovaté látky vypouštějí do řek. Majitel firmy Lambert a jeho pochopové se chtějí zmocnit fotoaparátu, novinář ale při honičce vběhne pod kola auta šéfky týmu Engelhardtové. Když ho veze do nemocnice, někdo ho skrz okno zastřelí. Dahlen ještě před smrtí stačil ukrýt svůj fotoaparát do tašky nic netušící Engelhardtové. (TV Nova)

(více)

Recenze (5)

oldrixs 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Není to zas tak špatná epizoda, zajímavé je, jak se za jízdy podařilo padouchovi střelit chlapa skrz zadní sklo do hlavy jen z pistole, jinak námět není zas tak nový, ale příběh i tak zaujme. Pobaví příběh kolem Bonratha a Herzbergra a Bonrathův finální běh :D ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z těch slabších dílů 6. série. Je to taková recyklace motivů z jiných epizod. Engelhardtová se nevědomky připlete do cesty zločincům ("Taxi 541"). Někdo má v rukou něco, po čem touží gauneři (naposledy třeba "Otec a syn" z této řady). Šéf nějaké firmy dělá špinavé kšefty a snaží se to za každou cenu ututlat ("Smrt z motoru"). Tady konkrétně je to majitel společnosti, která ilegálně převáží a likviduje toxický odpad ("Smrtící náklad"). S tím souvisí obligátní akční scéna s cisternou (opět "Smrtící náklad" nebo pilotní film "Štvanice"). Samozřejmě to není úplně stejné jako v uvedených příkladech, ale originalitu tato epizoda opravdu postrádá. Proto je to takové nezáživné a nezapamatovatelné. Záporák je slabý (není to generický mafián ve smyslu hlavy organizované skupiny, ale také jen rozdává příkazy svým pochopům a neštítí se ničeho, takže to vlastně malý generický mafiánek je). Akce průměrná. Tedy kromě finálové honičky. Sice jsme tu už akční scény s cisternou měli, ale ta v této epizodě je hodně povedená. Vlastně je to nejlepší moment celého dílu. A druhým nejlepším je scéna, v níž Bonrath za znění "Eye of the Tiger" běží za padouchem. To je tak blbý, až je to geniální. Když už jsme u toho - na 6. sérii mě kolikrát víc než vlastní případ baví ta vedlejší komediální linie s Bonrathem a Herzbergerem. Když je díl slabý, táhnou ho alespoň staré dobré postavy. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama