Reklama

Reklama

Okupovaná kolonie

(seriál)
  • USA Colony
Trailer 2
USA, (2016–2018), 25 h 16 min (Minutáž: 40–50 min)

Hrají:

Josh Holloway, Sarah Wayne Callies, Tory Kittles, Amanda Righetti, Paul Guilfoyle, Peter Jacobson, Mary-Bonner Baker, Kathryn Morris, Kim Rhodes (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(36)

Obsahy(1)

Příběh dramatu Colony se odehrává v nedaleké budoucnosti v Los Angeles. Město se nyní nachází ve státě, který silou okupují vetřelci. Někteří lidé si zvolili, že budou spolupracovat s místními autoritami a budou těžit z nově nastoleného pořádku co nejvíce. Jiní se rozhodli přidat se k rebelům a tím pádem i pociťovat následky. (Zdroj: http://www.serialzone.cz/) (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (41)

Dharter 

všechny recenze uživatele

Píše se mi to nerado, ale obávám se, že seriál plní pouze objednávku sionistických struktur. Aby ovčanstvo (nejen americké) bylo připraveno na subliminální, exoterické úrovni, na plnou militarizaci policie, zrušení fyzické hotovosti, a vytvoření sběrných táborů pro lidi se „závadovým“ myšlením. A zejména, aby ovčanstvo akceptovalo fiktivní příčinu „z vesmíru“ (viz hrozba z „afghánských jeskyní“). Seriál nás tedy připravuje na život v dokončeném NWO. ✔ ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

S1: Fajn. Holloway je za ultra spravnaka, ale po x serialoch kde bol hlavny hrdina za polozaporaka na presdrzku je to paradoxne prijemne osviezenie. Ostatni su vo svojich rolach vyborni. Aj ked scenaristi barlickuju kde sa da aby sa dej mohol tak rychlo niekam uberat, pri sledovani to nevadi. Vyroky Snydera vratane verejneho vysielania su krasnou i ked extremnou ukazkou politikarcenia. S2 pozriem. ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Silnejšie tri hviezdy. Mať to seriózne zakončenie, tak to zdvihnem aj na štyri. Postavy maximálne sympatické, Josh Holloway bol vždy sympaťák. Žiadna postava nie je čiernobiela, každý má svoje tajomstvá, svoje pohnútky, svedomie či náznaky svedomia, každý robí chyby. Je to vlastne taký ešte viac light Falling Skies. Je to sci-fi, ale sci-fi tam toho moc nie je, v podstate ide o survival či už v mestskom prostredí, tak v divočine, príprava na veľkú udalosť, ktorej sme sa kvôli predčasnému utnutiu nedočkali. Nechcem tvrdiť, že je to veľká škoda, pretože boli seriály, ktoré mali omnoho lepšie cliffhangery, ktorých ukončenie zabolelo nezrovnateľne viac (Flash Forward, The Event, Surface, Invasion, Wayward Pines, atď.), ale vedel by som si predstaviť ešte zo dve série, pretože svet, ktorý nám bol predstavený a nie jednoduchý konflikt, čo sme zistili až v ďalších sériách, to všetko by bolo fajn preskúmať viac. Škoda. Josh jednoducho má v seriáloch smolu. Uťali mu aj Intelligence, uťali mu aj Colony. Tak snáď nabudúce. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

1. série Nový seriál od stanice USA Network padnul do mého hledáčku hned od úvodních fází vývoje. Upřímně, koho by nelákalo sci-fi u kterého znovu spojí síly Josh Holloway a tvůrce Lost, Carlton Cuse? Ono vlastně obsazení je dost silnou stránkou, kromě Hollowaye se tam v dalších rolích představí Sarah Wayne Callies (Prison Break), Amanda Righetti (Mentalist) nebo Peter Jacobson (House MD). Jestli bych měl něco vytknout, tak je to právě Sarah Wayne Callies, protože ta celou dobu vypadá, že se rozbrečí. Má jen jeden výraz v obličeji (jako všude jinde), ale jak se hned na konci pilotu ukáže, tak bude mít co hrát a nebude jen na ozdobu. Navíc má s Hollowayem skvělou chemii. Příběh je zasazen do nepříliš vzdálené budoucnosti, kdy Zemi okupují „vetřelci“. Nikdo neví, jak vypadají a co chtějí. Celý pilot v sobě nese příjemné tajemno a vážně dobře buduje napětí a zbytek série v tom pěkně pokračuje. Závěr pilotu navíc přináší zajímavý (i když ne úplně nečekaný) twist. Postupně seriál sice trošku šlápnul na brzdu, ale líbí se mi, že se nebojí obětovat vedlejší postavy v případě, že to bude mít dopad na hrdiny a líbí se mi, jak se příběh vyvíjí. Trošku jsem však čekal více devastující finále, třeba příště. První série mě tak bavila od začátku až do konce a vážně se těším na pokračování. Za mě je to letos jedna z nejlepších novinek a to minimálně ve svém žánru. Co mě však zaujalo nejvíce, jsou otázky, které seriál nabízí a ty se netýkají vetřelců. Jak daleko zajdete, abyste ochránili vlastní rodinu? Upřednostníte svou rodinu před přítelem? Budete spolupracovat nebo se přidáte k odporu? A hlavně - co byste na jejich místě dělali vy? 2. série Ani druhá série neztrácí nic na zajímavosti a baví podobně jako seriál první. I když se samozřejmě vzhledem k událostem pravidla hry trochu mění. Docela jsem zvědav, co se bude dít dál, protože vygradování téhle série stálo za to. 3. série Během třetí řady, hlavně její první poloviny, jsem se nemohl zbavit dojmu, že znovu sleduju Falling Skies akorát s jiným obsazením. Ale musím uznat, že to mělo vcelku spád. Toho pocitu jsem se zbavil, když se Bowmanovi dostali do Seattlua děj se vrátil k životu v kolonii. Je jedině škoda, že Colony se do historie zapíše jako další seriál, který není pořádně zakončen, protože ukončení by tomu slušelo. ()

Jirkason 

všechny recenze uživatele

Po dvou epizodách hodnotím velmi kladně. Druhý díl o poznání lepší jak pilot. Pokuď seriál bude dál vstoupat na kvalitě, tak jedině dobře. Story a zápletka se mi moc líbí, i když to může někomu připadat jako klišé. Ale mohu očekávat, že vyvrcholení bude velmi dobré, až výjde vše najevo, rozjeto na to má. Také jsem dost zvědavý na ty emzáky. ()

Galerie (598)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se ve městě Los Angeles a ve studiu - CBS Studio Center v USA. (willy1)
  • Názov baru Bowman´s sa podobá na názov baru z diel klasika americkej literatúry Williama Faulknera. Tento bar sa nachádzal v okrese Yoknapatawpha, fiktívnom dejisku jeho poviedok a románov. (mivr)
  • V 7. díle 1. série Broussard objeví Will Bowman (Josh Holloway) knihu, jejímž prostřednictvím se povstalci dorozumívají, její název je "Nostromo" (1904), též jako "Věrný Nostromo" od spisovatele Josepha Conrada. Román zobrazuje kromě psychologických a dobrodružných zápletek sociální a politické poměry provázené válkami a kapitálovými machinacemi, s podobnými situacemi se můžeme setkat i v seriálu. (willy1)

Reklama

Reklama