Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vše je připraveno a svatbě mladého páru nestojí nic v cestě. V den svatby však přijde nevěsta i její spolujezdkyně při hrozivé havárii na dálnici o život. Motor automobilu, který nehodu způsobil, jednoduše explodoval. Majitel autodílny, která je zodpovědná za takto provedenou opravu, se snaží "uklidit" vrak do ústraní. To však není jediná věc, jež dělá policistům z Kobry 11 starosti. Bernd, přítel mrtvé, totiž přísahá pomstu. Tom a Semir se zoufale snaží zabránit další zbytečné smrti. (TV Nova)

(více)

Recenze (5)

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zase jeden díl, který objektivně asi není na 5 hvězdiček, ale já to tak cítím, protože ho mám rád. Mé hodnocení jednotlivých dílů nereflektuje ani tak vlastní kvalitu epizod jako spíš to, jak moc se u nich bavím. A u "Smrti z motoru" se bavím královsky. Příběh je jednoduchý a celých 50 minut by sám o sobě neutáhl, a tak se skládá ze tří podzápletek (zločinná autodílna, pomsta zblázněného ženicha a komická linie Semira s bolavými zády). Tyto jednotlivé mikropříběhy jsou spolu více či méně provázány a děj mezi nimi neustále přeskakuje. Proto se jedná o díl, který je zase v něčem trochu jiný než ostatní epizody. Zatím ještě seriál nejede podle jedné šablony a to se mi na něm líbí. Netradiční je to také v tom, že je tu Semir odsunut do pozadí, má jen několik scén, které slouží jako humorná vložka. Takže se jedná o sólo pro Toma Kranicha, jehož charakter se neustále vyvíjí a mění k lepšímu. V komentáři ke 4. řadě jsem si trochu postěžoval, že je Tom jako postava takový mdlý. V 5. sérii už to neplatí a mohou za to díly, jako je tento. Tady je Tom vážně super. Je zajímavé, že do role ženicha, který se po tragické ztrátě snoubenky zblázní, obsadili Uwe Bohma, jenž si ve 3. řadě v epizodě "Na mušce" zahrál Semirovu nemesis Wiegalskiho. To je jeden z nejlepších psychopatů seriálu a natolik výrazná postava, že v něm vidím Wiegalskiho v každé jeho roli. Proto je pro mě trochu těžké ho v tomto dílu litovat a cítit k němu nějaké sympatie. Ale když se jeho postava zblázní, je to opět radost sledovat. Magory umí dobře. Škoda že jeho dějová linie postrádá výraznější pointu, konec je takový odfláknutý. Jedna otázka k zamyšlení: může za Atalayovu absenci v tomto dílu právě obsazení Bohma? Mohlo to být záměrné, že tvůrci nechtěli, aby se na obrazovce tito dva herci po relativně krátké době znovu potkali, jelikož fanoušci seriálu mají Wiegalskiho v dobré paměti? No, to se asi nikdy nedozvíme... Epizoda má také výborný humor a solidní akční scény. Největší její slabinou je hlavní záporák (šéf autodílny). Mohl to být jen šejdíř a fušař, který se snaží ututlat svou chybu, nemuseli z něj hned udělat dalšího malého mafiána, co se neštítí ničeho. To je přesně ten typ padouchů, kteří mě v Kobře 11 nebaví. Ale to je jen drobnost, jak jsem říkal, tento díl mám hodně rád. ()

Reklama

johnsnow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opäť podarená epizóda kde síce semír je zase mimo hru ale tentokrát má ešte vtipnejšiu linku ako predtým a záverečná akčná pasáž, to je ako dnešný zápas švajčiarska s lotyšskom. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama