Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neznámému útočníkovi padne na dálnici za oběť mladý chlapec. Krátce poté zabíjí vrah i jeho matku Olivii Bergerovou. Semir a André si slibují, že zločinec neunikne spravedlnosti. Stopa vede na Mallorcu za gangsterským bossem Carlosem Bergerem. Ten na ostrově vybudoval síť prostitutek pro luxusní zákazníky a nyní se cítí být ohrožen zvláštní kriminální komisí pod vedením policisty Kesslera, která se rozhodla prozkoumat jeho nekalé obchody. Nejlepší obrana je útok a mafián unáší milionáře Michaelse a topmodelku Stellu. S tučným výkupným se pak hodlá usadit kdesi v ústraní. V případě obtíží má v kapse ještě jednu pojistku - na ostrově umístil několik odpalovacích ramp pro dálkově řízené rakety. (TV Nova)

(více)

Recenze (6)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl snad jediného samostatného dvojdílu, který není rozdělen z pilotního filmu. Postava Bergera jako záporáka je asi nejlepší z celé Kobry, také tu dostává oproti jiným velké množství prostoru, a do popředí se dostávají i jeho motivy a charakter. Děj už je zde patřičně přestřelený, jak se na Kobru patří, ale převelení do jiné jednotky zas na druhou stranu není v rámci TV produkcí nic raritního. Kobří hudba hraje v labutí písni Reinharda Scheureggera na 100%, a jelikož jsme to už všichni viděli nejméně 10x, tak jsme v očekávání nevyhnutelného... ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když se nějaký televizní seriál vydá do pro něj netypického (zpravidla exotického) prostředí, většinou se jedná pouze o záminku pro dovolenou herců a členů štábu, při níž narychlo spíchnou nějaký zbytečný a nudný dvojdíl (takhle z hlavy mě napadá Krok za Krokem, Scrubs nebo JAG). V případě Kobry 11 to naštěstí neplatí. Je to sice dvojdíl z exotické Mallorky, ale nikdo se tu nefláká, příběh jede naplno a i herci si mákli. Navíc se jedná o dva hodně zapamatovatelné díly (jistě všichni víme proč). Už prvních pár minut nám dá najevo, že rukavice jsou dole - Semirovo BMW je sešrotováno, umírá dítě a za chvíli i jeho matka. Na něco takového nejsme v Kobře 11 zvyklí (teda až na to auto :-) ). Dílu nechybí napětí, humor a kvalitní akce...prostě vše, co má stará dobrá Kobra mít. Důvody přeložení Andrého a Semira na Mallorcu sice nepatří k tomu scenáristicky nejvytříbenějšímu, ale člověk to musí brát s nadhledem. Jinak by vlastně žádný díl ani nebyl. Velkou star tohoto dvoudílu je Christian Kohlund a jeho Carlos Berger. To je jeden z nejlepších záporáků, kteří se v Kobře 11 objevili. Je to hajzl, ale poměrně charismatický. Jedná se o natolik zapamatovatelného padoucha (zase všichni víme proč), že Kohlund pro mě už navždy zůstane Carlosem Bergerem, ať hraje kdekoliv a cokoliv. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama