Reklama

Reklama

Šrí Lanka, zářivý ostrov

(TV film)
  • Francie Sri Lanka, larme de perle
Francie, 2013, 52 min

Obsahy(1)

Pestrobarevná mozaika země obklopené Indickým oceánem. „Slza Indie" nebo „Zářivý ostrov" – Šrí Lanka, bývalý Cejlon, má mnoho přezdívek. Obyvatelé, kteří hovoří dvěma oficiálními jazyky, sinhálsky a tamilsky, prožily v nedávné historii bouřlivé a často tragické válečné časy. Přesto jejich nádherná země stále oplývá netušeným kulturním a přírodním bohatstvím. Na své pouti napříč ostrovem navštívíme řadu nádherných památek, podíváme se na pláže i na proslulé čajové plantáže a staneme se také svědky velkolepého asijského náboženského procesí, které doprovází tisíce tanečníků a osmdesát slonů. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Autenticita 

všechny recenze uživatele

Na tomto dokumentu oceňuji jeho nepřikrášlenost (na rozdíl od uživatele lubospoti), která mi ušetří zklamání v případě cesty do této destinace :-) ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Sloni, čaj, rýže, kari, monzuny a krásná příroda. Památek poskrovnu, či téměř žádné. Výjimkou jsou jen sem tam nějaké ty buddhistické chrámy se zlatými Buddhy. Země moc bohatá není, což je téměř všude vidět. Pěkný dokument, ale žít bych tam nechtěl. [52. hodnocení, 3. komentář, 73%] ()

Reklama

Master19 

všechny recenze uživatele

Sri Lanka je opravdu perlou indického oceánu a jelikož prožívá bouřlivý rozvoj není od věci zachytit ty prchavé okamžiky přerodu v moderní stát. Otázkou je, jestli to není škoda jak se mění, ale tamní lidé si to zaslouží. Jestli si to zaslouží i příroda či společnost je otázka druhá... ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama