Reklama

Reklama

Tajný život pana Ávily

(seriál)
  • Mexiko Sr. Ávila
Mexiko, (2013–2018), 38 h 9 min (Minutáž: 45–66 min)

Scénář:

Fernando Rovzar

Kamera:

Daniel Jacobs

Hrají:

Tony Dalton, Nailea Norvind, Carlos Aragón, Adrian Alonso, Emilio Guerrero, Fernando Becerril, Paulina Gaitan, Hector Kotsifakis, Hernán Mendoza (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(43)

Obsahy(1)

Roberto Ávila je ženatý muž ze střední třídy, který balancuje mezi svými dvěma zaměstnáními - pracuje coby pojišťovací agent a zároveň jako nájemný vrah. Jeho žena María a syn Emiliano o jeho dvojím životě samozřejmě nemají ani potuchy. Kriminální seriál, jehož hlavní postavou je Roberto Ávila, vypráví příběh muže ze střední třídy, pojišťovacího agenta, manžela a otce, který vede dvojí život - tajně si přivydělává jako nájemný vrah ve zločinecké organizaci. Na první pohled se Ávila od ostatních obyvatel velkoměsta téměř neliší, vytvořit tohle zdání normálnosti však nebylo vůbec snadné a udržet si ho bude ještě těžší. Ávila má být totiž povýšen na pozici šéfa organizace. Tato funkce mu ale přinese řadu nových problémů i povinností a celý domek z karet se hroutí. Když si pak minulost přijde vybrat svou daň, život Ávily, jeho ženy Maríy i syna Emiliana se mění v noční můru, z níž nelze procitnout.

Čtyři měsíce po smrti jeho syna Emiliana se život Roberta Ávily - placeného zabijáka, který vede byznys s vraždami na zakázku - proměnil v jedno velké utrpení. Trpí paranoiou a čelí výhružkám smrti. Vzhledem k tomu, že je jeho žena María v psychiatrické léčebně a detektiv Sánchez kope za jeho tým, skoro to vypadá, že má Ávila své podnikání konečně pod kontrolou. Sánchezova nová parťačka, detektivka Erika Duarteová, se však chystá pořádně zamíchat kartami. Druhá řada mexického seriálu odhalí podrobnosti o Ivánově minulosti - tajemství, která byla pohřbena společně s Emilianem - i Ávilovo odhodlání dělat si věci po svém a utéct při tom hrobníkovi z lopaty.

V akcí nabité třetí řadě tohoto mexického seriálového thrilleru se z nájemného vraha Ávily stává "šéf šéfů" – přední člen rady, nejvyššího orgánu, v němž jsou sdruženi všichni nájemní bossové v zemi. Záhy však zjistí, že udržet si novou funkci je mnohem těžší než ji získat. Ávila má stále po boku svého poradce Ivána, stejně jako zaměstnankyni pohřebního ústavu Anu a detektiva Sáncheze. Po příjezdu Linarese, asistenta předchozího šéfa šéfů, který má nyní sloužit tomu novému, je Iván nucen soupeřit o Ávilovu pozornost. Na scéně se objeví také doktor Duarte, otec detektivky Eriky Duarteové (zavražděné ve druhé sérii), který se dožaduje Ávilovy pomoci s pomstou dceřiny smrti. V této sérii dojde k řadě zdánlivě nesouvisejících událostí, které odhalí síť korupce a zločineckou organizaci zodpovědnou za bezpočet lidských životů. Ávilu mezitím tvrdošíjně pronásleduje jeho minulost a připomíná mu všechny neodpustitelné vraždy, které spáchal. (Cinemax)

(více)

Recenze (6)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Tajný život seňora Ávily je ideální volbou pro ty, co to chtějí podat zábavně a cool. A už jim tak dalece nezáleží na ukotvení v realitě. Nájemný vrah s policejní minulostí je nejlepším zabijákem v týmu majitele pohřebního ústavu, který svou živnost šikovně rozšířil tak, aby si zajistil stálý přísun klientů. V dodržování pravidel stanovených svým manažerem je pan Ávila nejdůslednější, a tak není divu, že si ho šéf vybral za svého nástupce. Seňor Ávila se ani nenaděje a je šéfem týmu, který se řídí pozoruhodným mottem Zabíjet, abychom lépe žili. Jenže s čím člověk zachází... Seriál se vyznačuje estetizací násilí, tam, kde kamera může spočinout na brutálním detailu, spolehlivě tak učiní. Krev je ještě červenější než ve skutečnosti a o morbidní záběry věru není nouze. Zároveň platí, že tam, kde může scénárista zvolit efektní zkratku, nikdy nezaváhá. S logikou fungování okolního světa a zametáním stop si až příliš často seriálové postavy nelámou hlavu a často budete mít pocit, že spoustu závažných informací získavají postavy někde mimo záběr kamery. Černohumorné vstupy, jako je přehlídka kandidátů na Darwinovu cenu v areálu pohřebního ústavu naštěstí fungují a seriálu nelze upřít kvalitní řemeslné zpracování ani slušné herecké obsazení. Různá pravidla, rituály a kodexy, o které se námět opírá, na mě ale nikdy nefungovaly. Vždycky jsem byl zastáncem praktičnosti a efektivity před ritualizovaným světem prazvláštního chodu firmy odstraňující potíže a potížisty. Navíc cool styl, který tvůrčí tým zvolil, na mě opravdu nezabírá. Zjišťuji, že s každým dalším dílem ve mě klesá zájem o umělý svět, kde postavy mají prazvláštní duševní pochody a příliš mnoho energie věnují dodržování nesmyslných kodexů vycucaných z prstu scénáristy. Po deseti dílech končím se seriálech na dvou hvězdičkách a s celkovým dojmem 45 %. ()

Antaeus 

všechny recenze uživatele

Keď máte s niekým problém na SR, žalujete ho. Keď majú s niekým problém Mexikánci, "vyriešia" ho. Za týmto účelom navštívia miestni podnik, ktorý sa špecializuje na riešenia inak neriešiteĺných problémov. Je to zároveň aj vysvetlenie, prečo sa Mexičanom stáva toĺko "nehôd". No a jedným z týchto riešiteĺov je aj pán Ávila, poisťovací agent, ktorého náhle povýšenie na riaditeĺa pohrebného ústavu neznamená iba krajšiu kanceláriu, vyšší plat a oddaného asistenta. Ale tiež manželku prekvapenú kariérnym twistom svojho manžela, hafo nových (ne)priateĺov a večerné správy plné pracovných úspechov señora Ávili a jeho (nie vždy) oddaného tímu a nových kolegov.. Seriál je temný, ponurý, často chladný. Ako svet, v ktorom sa odohráva. Rešpektuj pravidlá, nerob chyby a prežiješ v ňom. Ale urob chybu a prežiješ iba ak všetci ostatní zomrú. A ak si navyše Señor, je chyba každého Tvojho zamestnanca aj Tvojou osobnou chybou, ktorú je potrebné vyriešiť. Ak nie, staneš sa sám chybou na vyriešenie. Výborný prierez organizovaným zločinom siahajúcim tak vysoko, ako je to prakticky len možné. Seriál graduje s každou sériou a prerod účtovníka Ávili v Pána pánov je ako fascinujúci, tak bolestivý.. ()

Reklama

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

Ono by to i šlo, ale všechny ty úděsné tanečky kolem - debilní manželka, uťáplý syn, milenky, vypatlaný učeň, jeho ještě víc vypatlaná matka, ta kupa keců kolem... Sorry, to nejde koukat. Končím ve 4. díle 1. série. (8%) ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Překvapení. Povedený seriál se zajímavým prostředím a spoustou originálních nápadů. Promyšlený scénář vyprávěný neznámými dobrými herci. Humor, napětí, překvapení, všeho se tu člověk dočká. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Seňor Avila je zaujímavým a opomenutým počinom pre našu divácku oblasť, o čom svedčí aj fakt, že seriál nemá zatiaľ ani 100 hodnotení. Pritom všetky 4 série sú predabované v češtine. Seriál ma prekvapil a navnadil už úvodnou znelkou, ktorá mi pripomenula Donnieho Darka. Téma pohrebného ústavu a nájomných vrážd sa nejako zaujímavo snúbila s výnimočnými charaktermi postáv. Prvé dve série sú naozaj nadmieru dobré, v tretej prichádza mierny pokles do priemeru, ale posledná všetko opäť zdvihne a uspokojivo uzavrie. Nečakajte emócie, naopak je to o chlade a brutalite. Ale dejovo zaujímavé. ()

Galerie (237)

Reklama

Reklama