Reklama

Reklama

The 87th Annual Academy Awards

(pořad)
Publicistický
USA, 2015, 176 min

Režie:

Hamish Hamilton

Scénář:

Liz Feldman, Dave Boone

Účinkují:

Neil Patrick Harris (moderátor), Rosamund Pike, Bradley Cooper, Emma Stone, Benedict Cumberbatch, Eddie Redmayne, Keira Knightley, Felicity Jones (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Sledujte naživo 87. ročník odovzdávania najprestížnejších filmových cien z Hollywoodu. (TV Doma)

Recenze (66)

Matty 

všechny recenze uživatele

Na vlně nostalgie s bojovníky za sociální spravedlnost. Hlavní cena pro filmy tesknící za časy, kdy Hollywood nedefinovali superhrdinové, 4 Oscaři pro skrz naskrz nostalgický Grandhotel Budapešť, muzikálové číslo připomínající slavné filmy ze zlatých časů americké kinematografie, vzpomínka na jeden z posledních velkých muzikálů Za zvuků hudby, důstojná a přímočará prezentace bez hlášek, které by se za každou cenu snažily jít s dobou, sympatický a vtipný moderátor, kterému vyšla většina vtipů, včetně těch, které důstojnost večera snižovaly (I pooped in a hat). Jestliže byl ceremoniál pojat jako oslava filmů coby kvalitní zábavy, kterou netřeba brát moc vážně (do čehož zapadají i ceny pro eskapistického Birdmana), vítězové jej obohatili o společensky angažované komentáře, tematicky se rozpínající od práv žen, Afroameričanů, homosexuálů a přistěhovalců až k upozorňování na nelehkou situaci osob trpících ALS a Alzheimerem. Inu, každý si přišel na své. Highlights: muzikálový úvod, Everything is Awesome, NPH ve slipech, děkovačka Patricie Arquette, sranda z Travolty, čtení pečlivě střežených tipů. Radost mi udělali zejména Oscaři pro: J. K. Simmons, Patricia Arquette, střih Whiplash, Citizenfour, adaptovaný scénář Kódu Enigmy. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tak po několikaleté pauze jsem se opět rozhodl sledovat předávání Oscarů živě. Sice jsem díky tomu zaspal do nové práce, ale i tak toho (zas tak moc) nelituji. Neil se jako moderátor snažil, většina vtípků mu vyšla, některé méně (vtípek se jménem Witherspoon) ale zpěv jako vždy za jedna, show po většinu času nenudila a hlavně tohle je snad jeden z mála ročníků, kde ceny byly rozděleny "spravedlivě" (prakticky žádný film neodešel z prázdnou). 80 %. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Oscary som nesledoval už dlhé roky. Nie žeby som nechcel, ale nebolo kde. Neviem akým zázrakom niekoho v TV DOMA napadlo, že urobia priamy prenos, ale chcem poslať veľké dík. Slávnostný večer som si užil, v hľadisku som počítal známe tváre a v duchu som si predstavoval ako si to brázdim medzi sedačkami a všetkých zdravím: "Nazdar Clint!, Travolta serus jak žiješ?, Ethan Hawke nazdar, zlepšuješ sa..." Všetci by čumeli kto som a ja by som sa cítil ako Bohuš z filmu Kurva hoši..."Kájo, já ťa znám, já ťa znám z televize, ty mňa neznáš?..." Nablýskaný filmový večer bol zvládnutý na výbornú ako vždy, vadila mi tam len tá otravná p..a Lady Gaga. Moderátor celkom fajn, občas zavtipkoval, ale mohol viac, Ocenenie filmov zatiaľ nehodnotím, pretože som väčšinu nevidel. Som však rád, že oscara za naj zahraničný film získali Poliaci, ktorí natáčajú fakt úžasné filmy a už sa jednoducho žiadalo odmeniť ich pracovitosť a profesionalitu. Dúfam, že o rok to Tv Doma zopakuje, bol by som rád. 80%. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Letošním filmový rok zakončený, tak nějak symbolicky předáváním slavného plešouna jde hodnotit veskrze pozitivně pokud odhlédneme od celkem rutinní a ničím nepřekvapujícím ceremoniálem, a bude nás zajímat především kvalita nominovaných filmů, jelikož v tomto aspektu letos akademie výrazně potěšila a i většina filmů z oskarového období překonala kvalitou díla posledních let z tohoto období. Nejvíce cen si rozdělili Grand Hotel Budapest a Birdman a můžeme říci, že celkem zaslouženě, stejně jako ostatní výherci jednotlivých oceněních. Bez větších překvapení, ale o to zaslouženější ocenění. Co se týče ceremoniálu, tak Neil Patrick Harris je výborná volba, bohužel po výborném nástupu jde kvalita a atraktivnost show výrazně dolů. Objevilo se sice pár zajímavých momentů ( ukecaný tvůrce Idy, Travolta vs Idina Menzel nebo Iňarritovo poselství), ale celkově monumentální 3 hodinová podívaná docela nudila. ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Neila Patricka jsem se jako moderátora celkem bál, protože v poslední době se mi už nějak přejedl, navíc když uváděl Emmy, byla to docela hrůza. Ale tentokrát se mu to povedlo. Vůbec mi nevadil a bavil mě. Navíc spoustu výborných momentů - John Travolta s Idinou Menzel, hudební vystoupení, výhra Eddieho Redmayna a jeho řeč, Julianne Moore atd. Další dobrý ročník. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Ceremoniál byl kritizován za nízkou etnickou rozmanitost nominovaných umělců. Na to presidentka Akademie Cheryl Boone Isaacs odpověděla: "V posledních dvou letech jsme učinili největší kroky v historii, abychom se stali více diverzifikovanou a otevřenou organizací přijímáním nových členů a zakládáním nových členských kategorií. A osobně bych velmi ráda viděla a těším se až uvidím větší kulturní diverzitu mezi všemi nominovanými ve všech kategoriích." (Gypaetus)
  • Ve Spojených státech se na přenos dívalo pouze okolo 37,2 milionu diváků, což činí tento ceremoniál nejméně sledovaným od 81. ročníku v roce 2009. (Gypaetus)

Reklama

Reklama