Reklama

Reklama

45 let

  • Velká Británie 45 Years (více)
Trailer

Kate plánuje oslavu pětačtyřicátého výročí svatby. Týden před ní ale dostane její manžel Geoff dopis, který obsahuje zdrcující zprávu, jež vynese na povrch pohřbené pocity a odkryje pochybnosti v základech zdánlivě ideálního vztahu. Dlouholetí manželé Geoff (Tom Courtenay) a Kate (Charlotte Ramplingová) Mercerovi si užívají poklidného důchodu na svém venkovském sídle nedaleko norfolkské vesničky. Jednoho dne Geoff dostane dopis s oznámením, že se ve Švýcarských Alpách našlo dokonale zachované tělo jeho dávné lásky Katiy, která se tam téměř před padesáti lety zřítila během jejich společného výšlapu. Tato zpráva dá do pohybu emoční domino i pohřbené pocity a vynese na povrch pochybnosti v základech zdánlivě ideálního vztahu. Přestože Geoff není vůči pocitům své ženy netečný, nemůže si pomoci a pohrouží se do minulosti, zatímco Kate sžírá žárlivost a nejistota. Při plánování oslavy jejich nadcházejícího pětačtyřicátého výročí svatby se sice Kate snaží působit klidným a vyrovnaným dojmem, uvnitř však začne přemítat o všemožných scénářích svého dosavadního života. Díky těmto myšlenkám si záhy uvědomí, že je to možná ona, kdo před všemi těmi lety udělal osudovou chybu. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (59)

Freemind 

všechny recenze uživatele

Slušné vztahové drama lehce bergmanovského rázu. Ústřední motiv iracionální žárlivosti a bezmocnosti v souboji s dávno mrtvou sokyní je naprosto perfektní nápad, takže jsem se ani trochu nenudil; naopak - užil bych si to víc, kdy byl děj ještě o něco pomalejší a protkaný jemnějšími nuancemi. Celkem ale spokojenost, spravil to chmurný, otevřený konec (prý "happy end" - svatá prostoto!). ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Malé velké rodinné drama! V předvečer pětačtyřicátého výročí svatby zjišťuje Kate (precizní herecký výkon Charlotte Rampling), že vlastně není co oslovovat, že za dlouhotrvající svazek ze svým manželem Geoffem vděčí jen a pouze dávné náhodě/nehodě. Jelikož zřejmě nebyla pro svého milované chotě "volbou number one" vyjeví se jí život, tak jak si jej odžila (nezastírejme si, že člověk na prahu sedmdesátky nemá mnoho možnosti začít žít jinak), jakožto investice na pytel a tak říkajíc na dluh. A dluhy se musí splácet. Čím že bude Kate platit poslední roky svého manželství? Nevykořenitelnými pochybnostmi a spekulacemi "co by kdyby!! 75 % ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Komorná dráma v pomalšom tempe o ľuďoch, ktorí na jeseň svojho života začínajú bilancovať a pochybovať... Nesporne tento snímok stojí na hereckých výkonoch, predovšetkým Charlotte Rampling, ktorá bola jednoducho úžasná, to ako dokázala mnohé vyjadriť aj bez slov, len prostredníctvom emócií a mimiky svojho tela bolo skrátka úžasné. Len škoda, že sa tu mnohé témy a udalosti okolo hlavnej dvojice len načrtli a pomerne povrchným spôsobom predostreli divákovi. Chcelo to hlbší ponor do oboch postáv a aj do situácií vyplývajúcich z onoho problému. No i tak spokojnosť. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

ambron 

všechny recenze uživatele

Ako sa tešiť z výročia, keď sa ukáže, že celý ten čas ste boli pre toho druhého tá druhá a váš doterajší život bol tak trochu klamstvom? Citlivý prístup Charlotte Ramplingovej, jej emocionálne nuansy dávajú jeden z najpozoruhodnejších hereckých výkonov na obrazovke. Cítite všetko, čo cíti jej Kate... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Krásný film o tom, že stáří není jednoduché, ale přesto může být dojemné a hezké. Silou tohoto filmu je hlavně skutečnost, že je podán s dokonalou lehkostí a citem pro to, aby se nejednalo jen o dojemnou žumpu. Naopak, herecké výkony a vedení režiséra jsou obdobou jinak celkem obyčejného příběhu, který ukazuje, že lidský život prostě obyčejný není. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (1)

  • Představitel Geoffa, Tom Courtenay, pije v mnoha scénách čaj z hrnečku s logem fotbalového týmu Hull City A.F.C, herec je prezidentem fanklubu tohoto týmu. (hansel97)

Související novinky

Kdo vyhrál první filmové ceny za rok 2015?

Kdo vyhrál první filmové ceny za rok 2015?

02.12.2015

Oscarová sezóna pomalu začíná a jako tradičně se o první důležitá ocenění postarali pánové z National Board of Review. Tohle recenzentské sdružení potvrdilo, že nový Šílený Max nezasáhne jen do… (více)

Reklama

Reklama