Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bůh existuje. Žije v Bruselu. A je to pěkně nesnesitelný morous, který nosí ponožky do pantoflí a celé dny tráví vymýšlením absurdních zákonů a znepříjemňuje lidem život. Je to trochu jiný příběh, protože tenhle Bůh má kromě syna Ježíše ještě manželku a malou dceru, která ho nemůže vystát a jednoho dne pošle na truc všem lidem na světě SMS s datem jejich smrti. Co se asi stane, když se někdo dozví, že mu do konce života zbývá měsíc, nebo naopak 62 let? (Aerofilms)

(více)

Videa (9)

Trailer 5

Recenze (389)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Vražedná stopáž, nuda a zoufalý humor, jehož vrcholem je gorilí samec jako životní partner. Přesně tohle jsou důvody, pro které nemám rád (až na výjimky) francouzskou kinematografii. Navíc je celý snímek prvoplánově vystavěn tak, aby se líbil pokud možno všem, naštěstí jsem cynik a hbitě jsem to prohlédl! ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Z fantastických žánrů mám nejraději sci-fi, nejméně naopak fantasy. Určitě mě občas dokážou oslovit i fantasy filmy, pokud mě daný svět či ústřední nápad dostatečně zaujme nebo jde o propracovanou komedii nebo film má podmanivou atmosféru. V případě Zbrusu Nového zákonu to v nejedné scéně mohlo vypadat, že půjde v rámci žánru přesně film pro mě. Byla zde příjemná lahodivá atmosféra doprovázena krásnými záběry, byla to komedie, byl zde zajímavý alternativní svět vedený nevšedním božským vládcem s počítačem a záporáckými rysy a z rodinných neshod rozpoután pomyslný boj dobra proti zlu. Prostě hezká moderní pohádka. A nemůžu říct, že by se mi nelíbila, ale jak jsem se díval, najednou mi připadalo, že vtipu je zde buď málo nebo jsou vtipné nápady podané s minimem nadhledu pro podobnou komedii nezbytným. Některé fantaskní nápady tu tvůrci použijí bez objasnění: holka, která je sice dcerou Boha, ale sama říká, že jí moc nejdou kouzla, najednou dokáže v nezbytnou chvíli projít po hladině přístavu, na závěr z ničeho nic (bez indice, jak k tomu došlo?) otěhotní muž... Kdyby to byla čistá komedie, budiž, ale tenhle snímek si na můj vkus vedle všech surrealistických nápadů zachovává často zbytečně vážnou tvář a často se i rozplývá ve formě, která místy převládá nad obsahem. Přesto můžu říct, že šlo v nejedné scéně o milou podívanou, z těch šesti drobných příběhů se mi obzvlášť líbil ten poslední mezi dívkou a klukem a hodně mě bavila i pořád božská Catherine Deneuve v bizarním milostním vztahu s gorilou! Oceňuji v rámci žánru více nápadů (svět řízený počítačem, potrubí pračky jako dopravní prostředek mezi dvěma světy či zásahy do původního náboženského světa sháněním nových apoštolů a další...), ale přes všechny klady mi film připadal nevyrovnaný, ne vším mi sedl a vidím ho max. jako mírný nadprůměr. [70%] ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Prazvláštní bizár, který je tedy především něčím úplně jiným než se prezentuje a místo propagované cynicky černé nekorektní komedie dodává laskavou člověčinku tak nějak o univerzu, životě a všem, která hodně užírá z misky Wese/Roye Andersona a především Jeana-Pierre Jenueta. V tom překvapivě není zas tak úplně její hlavní problém (zejména díky zdařilé kameře). Ten se skrývá v nastavených pravidlech zdánlivě surreálné sladkosti, jejíž veškeré výchozí body vystupují z technických a neskutečně vágních pravidel hry, jak nám jsou představeny na začátku (Deus a jeho machina, jejíž funkce a technické zázemí není nikterak vysvětleno, takže to automaticky umožňuje, aby se skrze tento vynález všehomíra inicioval jakýkoli děj je zrovna zapotřebí). Když už si to tvůrci takhle ochčijí, aby si mohli dělat co chtějí, tak chci víc než jen ukázku toho, jak bychom měli každý žít po svém. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Tak dobrý základ a napokon dosť premrhaný potenciál. Malo to rozhodne na viac! Počiatočná fáza vynikajúca, ale čím ďalej, tým to viac a viac upadalo. Neviem, akosi sa mi to celé prestalo pozdávať pri tom hľadaní nových apoštolov. Síce sa sem tam ešte objavila nejaká dobrá scénka alebo vtipná hláška, no po scenáristickej stránke to išlo dole vodou (a to nie je kompliment ohľadom kvalitného spádu). Nuž, ďalší z mnohých filmov, kde bol potenciál oveľa vyšší. Tá absurdnosť mnohých scén v pokročilejšej fáze filmu (gorila, transsexuál, atď) to všetko zničila... ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Zbrusu Nový zákon je v dobrém slova smyslu pořádně divný. Kladné body ale u mě získává spíše za příběhy šestice nových apoštolů, než za hlavní děj. Základní premisa je samozřejmě skvělý nápad. Bůh žijící v Bruselu (ne s EU to nemá vážné nic společného), co jedním prstem ťuká do počítače a komplikuje tak lidem život? Dobrý. Bohužel trochu nevytěžený. Daleko lepší jsou už zmiňované bokovky vedlejších šesti postav. Na těch se tvůrci vyřádili a dali dohromady švihlou, ale zároveň milou skupinku. Dohromady za tři, odbočky a humor za pět, průměrem jsem na čtyřech. Moc zajímavé překvapení. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (6)

  • Film obsahuje ještě jednu scénu po závěrečných titulcích. (Fary)
  • Když Ea (Pili Groyne) píše na otcově počítači, slova na obrazovce neodpovídají tomu, jak rychle píše. Také můžeme vidět, že píše slova jako kdyby zadávala příkazy, ve chvíli, kdy se na obrazovce zobrazují jen obrázky. (Fary)

Související novinky

Zlaté glóby 2016 - nominace

Zlaté glóby 2016 - nominace

10.12.2015

Pokud nesledujete zahraniční filmové dění, o lesbickém dramatu Carol zřejmě slyšíte poprvé. Právě tenhle film ale vévodí letošním nominacím na Zlaté glóby, a to s pěti důležitými zářezy. Carol bude… (více)

18. Festival francouzského filmu

18. Festival francouzského filmu

10.11.2015

18. ročník Festivalu francouzského filmu proběhne v Praze (18.-25.11.), Brně, Českých Budějovicích a Ostravě (19.-25.11.) a Hradci Králové (23.-29.11.). Festival uvede dvanáct předpremiérových titulů… (více)

Bitva cizojazyčných filmů začíná

Bitva cizojazyčných filmů začíná

25.10.2015

Poslední měsíce filmového roku vždy patří hlavně oscarové líhni. Americké snímky se předhání v tom, kdo urve nejvíc pozornosti, to samé ale dělají i celovečeráky ze zbytku světa, které touží po… (více)

Reklama

Reklama