Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na planetě Zemi nastala nukleární zima díky válkám, které přežilo jen málo lidí. Je nedostatek pitné vody i jídla a není nouze ani o lidi, kteří chtějí ostatní ovládat. Takový samozvaný, krutý vládce je muž jménem Zeus a kdo mu zkříží cestu, nemá moc šancí na další život. Mladý Kid je samotář, žije v úkrytu dál od ostatních lidí a do města jezdí na svém kole, jen když má něco na výměnu za vodu, či jídlo. Kid se pohybuje v pustině jen v bezpečné zóně, kde se potká s dívkou Apple, která je velmi hravá a vypadá šťastně. Kid se jí vyleká, když zjistí, že mluví s mrtvolou, ale později se Apple objeví v Kidově úkrytu, neboť dala Kidovi na ruku elektronický náramek, díky němuž jej našla. Kid je z Apple zmatený, neví zda jí může věřit, ale nakonec s ním Apple jede do bezpečné zóny hledat věci k výměně . Ještě než stačí Kid Apple vybavit vším potřebným, jsou napadeni a muž s maskou Apple unese. Když Kid před mužem utíká, propadne se do podzemí, kde objeví vybavený úkryt s nahrávkou vojenského velitele, jak žádá turbo jezdce o pomoc. Turbo jezdec je mrtvý a Kid si oblékne jeho převlek, který z Kida udělá silného a ozbrojeného muže. Kid je rozhodnutý Apple osvobodit a je mu jasné, že ji najde u Dia. Zeus pořádá souboje v prázdném bazénu, kdy jeho stoupenci zajmou jakéhokoliv člověka, který musí v bazénu bojovat o život. Mrtvý člověk je pak vhozen do obří drtičky, jelikož Zeus získává z lidského těla pitnou vodu. Kid přijde právě před začátkem takového souboje a je vhozen do bazénu k Apple a ostatním zajatcům... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

kagemush 

všechny recenze uživatele

Si to představuji asi takhle: někde na Novým Zýlandu (nebo v Kanadě) posedávaj tvůrci, kterým je líto, že pan Kagemush už dlouho neviděl bejkárnu ve stylu Bad Taste, případně Braindead. A protože toho pan Kagemush vydrží mnohem více než před lety, tak k tomu rozvernému splatteru přidáme třeba ještě romanci (s naprosto dokonalou ňuňuňu robotkou) a všechno to nejlepší i nejhorší co nám vosumdesátky (a raný devadesátky) přinesly. Pak nějaký ten nadhled, bonbónek jménem Ironside a frky dosud neviděné. A co na to pan Kagemush,-co by , vrní. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pro tenhle film bohužel nejsem cílová skupina, takže musím ohodnotit níže, než by si Turbo Kid asi býval objektivně zasloužil. Vlastně i k těm třem hvězdám jsem se musel určitou dobu přemlouvat. Splatterový úlet z postapokalyptické alternativní minulosti, v níž se pustinou nahání kupa bizarních postaviček na kolech a různými zábavnými způsoby se vzájemně likvidují. Za hudbu velký palec nahoru, za styl velký palec nahoru, za výpravu a design postav také palec nahoru (nejlepší je ten záporák se železnou maskou a rotačními pilami na rukách). K čemu je to ale platné, když mě šíleně štvaly charaktery většiny postav (většina lidí si tu stěžuje na ústředního Turbo Kida, ten mně naopak přišel jako snad jediný snesitelný. Já nevydýchal tu jeho umělou blonďatou kamarádku) a daným způsobem naddimenzovaná brutalita mě nebaví. Kdo na osmdesátkách ujíždí, tak si tuhle stylovku užije, hádám, mnohem víc. ()

Reklama

animario 

všechny recenze uživatele

Teenager Mad Max: Retro Turbo Road. Nízkorozpočtovej sci-fi akčňák,vzpomínka na starý ultralaciný postapo filmy,s přestřelenýma a technicky parádníma gore efektama,popkulturníma odkazama a romantickou poetikou filmů pro teenagery. K tomu parádní disco-melancholickej zvukovejnosič. Tenhle malej brakovej mix kupodivu dobře fungoval a já se dobře bavil. Postavy byly taky f poho,zejména ujetá barbie Apple,ktorá je tak divná, žeby som ju,rovnako ako lacike,aj ja najradšej ojebal (klidně i cez helmu), její bojovej mód v bloodpoolu a nadšený skandování "Zeus" mě pobavilo nejvíc,béčkař a věčnej padouch M.Ironside jako Zeus a maskovanej BMX killer. Kultovka se z toho nestane,ale pár nadšenců do disca a cyklistiky, jako jsem já,se srdíčkem vyhřezlým na pravým místě si to najde. Ostatní motorizovaný hejtři můžou jít explodovat k šípku. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Snáď jediné čo mi na Turbo kide vadilo bol samotný Turbo kid a jeho vytreštená spoločníčka. Ale bohužiaľ týto dvaja boli na scéne 80 % trvania filmu. Neviem si pomôcť ale zaboha som sa nevedel stotožniť s hlavnými postavami a vžiť sa do ich rolí. Vo finále mi tak bolo maximálne ukradnuté, čo sa s nimi stane. A to veru nie je dobrá vizitka pre ktorýkoľvek film. Naopak jednoruký cowboy, záporák Zeus aj jeho vraždiaca pravá ruka (ktorá mi neviem prečo vzdialene pripomínala Leatherface z pôvodného TCHM), ma pomerne slušne bavili. Mordy boli v pohode, bolo ich veľa a boli nápadité. Scén kedy sa nič nedialo, ale hlavní hrdinovia kecali a putovali pustinou bolo však na môj vkus príliš veľa a boli príliš nudné. Ale ako pohodové post-apo retro s vynikajúcou elektronickou hudbou minulého tisícročia funguje Turbo kid vcelku svižne, nápadito a zábavne. Hlavne posledných 20 minút je nárez ako sa patrí. Krvi tu strieka na hektolitre, lietajú vnútornosti a postavičky sa masakrujú všetkými možnými spôsobmi. Bol by som za aby niekto natočil film s podobným námetom, ale na serióznej báze. Tá predstava kedy bola už v roku ´97 civilizácia v troskách sa mi pozdáva. 60 %!! ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Turbo Kid je postapokalypticka bizarna akcna sci-fi komedia,ktora je sice taka blbinka,ale zabavna,krvava s gore nadielkou,dobrou hudbou i atmosferou,obcas dobre padne si pozriet taketo absurdne zalezitosti na uvolnenie a este sa mi pacila Apple alias Laurence Leboeuf,fakt by som si dal od nej povedat...:-) ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Film se měl původně odehrávat v pouštním prostředí, což štábu zkomplikovalo deštivé počasí. Kvůli těmto komplikacím byla lokace změněna a do filmu byl zakomponován „kyselý déšt“. (Tomas_TM)
  • Film byl natočen v Kanadě u měst Quebec a Montreal. (Tomas_TM)
  • Vo filme si môžeme všimnúť viacero špeciálnych efektov plných odtrhnutých hláv či končatín, vypadnutých vnútorností či hektolitrov striekajúcej krvi. Ak sú niekomu tieto efekty veľmi povedomé, nemýli sa. Podobné efekty sme mohli vidieť v populárnej krátkometrážnej paródii na akčné horory Le bagman - Profession: Meurtrier (2004). V oboch filmoch sa o réžiu a scenár postarali François Simard a súrodenci Yoann-Karl WhissellAnouk Whissell, ktorí majú na svedomí aj špeciálne efekty. (AxelWers)

Související novinky

Future Gate Sci-fi Film Festival

Future Gate Sci-fi Film Festival

25.02.2016

Festival sci-fi filmů Future Gate vstupuje letos do třetího ročníku, v průběhu března navštíví postupně Prahu (3. – 6. března 2016, Kino Bio Oko) i Brno (17. – 20. března 2016, Kino Art). Na obou… (více)

Reklama

Reklama