Reklama

Reklama

VOD (1)

Studentka čtvrtého ročníku střední školy zcela propadla online hře vadí – nevadí, ve které anonymní společenství „pozorovatelů" začíná manipulovat každý její tah. (Freeman Ent.)

Recenze (450)

verbal 

všechny recenze uživatele

„Vadí, nevadí?“ „Nevadí.“ „Tak ukaž na Assbukách kundu, dostaneš litr!“ „Tak jo!“ Začíná to relativně nevinně, prostě nic, co by vypatlaná, avšak morálně uvědomělá nezletilá kravka nezvládla levou zadní. Pokud tedy zrovna není zaneprázdněná zaháněním masařek ocasem. Pak se to ale krutě přiostří a je nutno poslat onlajn do piče svou úpa nejlepčí kámošku evr. A to je vskutku smrtící a téměř nezvládnutelný úkol! Ještěže je tu ten dystopicky zbuznělý metrouš a jeho ramínko k vyplakání, který naší pipku provede všemi úskalími této nekompromisně zabijácké hry až k čisté nesobecké lásce, nepokryteckým bíefefkám, rodinnému štěstí a kráčení k zapadajícímu slunci vstříc světlým zítřkům v Mumulendu, aby společně ukázali té lhostejně anonymní internetové degeneraci konzumních nedonošenců správný směr virtuální socializace a sdílení retardovaných tytrubkových kravin za neutuchajícího dohledu a podpory Velkého bratra. I ten nosný nápad je dost originální. Něco jako jak apgrejdovat kultovní film s Árnym pro 21. století a uplácat bárbinkovský “Běžící poštěvák“ s nádechem Hangrgejs. Ale má to silné esteticko – kulturní poselství, tak holky zbystřete!: „Když si kysličníkem odbarvíš bobra, NIKDY nezapomeň i na obočí, pičo! Můžeš totiž pak vypadat úplně jako vkusná more krasavice Džesyka Mižigarová, co se hustě vyparádila na Romále!“ ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

A já nebudu zbytečně prudit, Nerve je v pohodě. Nadstandardně blbé to na poměry hollywoodské produkce není, zato co se týče napětí a zábavnosti ano. Ústřední koncept, osekaný na kost, bych si dokonce dovolil nazvat celkem chytrým a podnětným, že pak haprují konkrétní jednotlivosti, když se v tom člověk začne vrtat, je věc druhá. Vsadil bych se nicméně, že přesně ti lidé, kteří tu s nízkým hodnocením kritizují scénář, by úplně přesně stejně napsaný film hodnotili smířlivěji, jen kdyby se změnil styl a postavy se tvářily zádumčivěji. Spíš v tom čuchám vymezování se proti tomu líbivému kabátku. Pózeři zapšklí :D Vlastně je mi docela líto, že jsem si Nerve nechal ujít v kině. Emma Roberts je zlatá a s tím hošanem má i celkem funkční chemii. 7/10 ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ještě že jsem nedal na hodnocení zdejších pacientů a už vůbec ne na kecy "nemá to logiku", tady je to občas jak na sjezdů akademiků moudrosti s chorobnou potřebou "všimněte si mě jak jsem chytrej ". Nic z toho se mě nedotklo a můžu si gratulovat, protože jsem za odměnu dostal FILM ROKU ! Jasně fimaři mají ještě tři měsíce na to, aby Nerve překonali, ale budou to mít kurva těžký. Protože tohle je totálně vizuálně hypnotickej film s výborným námětem. Režisér vychází vstříc mladýmu publiku a film je tak plný všech komunikačních vychytávek, který ztěží znám, ale mrdám to, protože mě se líbila podstata filmu o našem absolutním sociálním vykořenění a čeho jsme schopni za honbou pro prachy, chvilkou slávy a jakou moc nám dává virtuální anonymita a kam až jsem schopni zajít a to všechny je natočeno v neskutečným vizuálu a doprovázeno vynikající hudbou. Filmu vysloveně prosbívá plátno a kvalitní zvuk, ale říkat to v mece filmových fanoušků na csfd, kde stovky lidí ani neví co to kino je úplně zbytečný, hlavně že maj kecy jak nositelé nobelovy ceny. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nerve je hodně slušným thrillerem dnešní doby, který těží z dnešního chování mladých, sociálních sítí, internetů a především jeho anonymitě. No a samozřejmě zachází do absolutního extrému. Osobně musím říct, že až na pár detailů, kdy bych dal mladejm pár facek a zbytečně nahypované muzice, jsem byl dost spokojený. To, co se ze začátku tváří jako další blbina pro mladé, je nakonec hodně chytrý a napínavý thriller, který donutí přemýšlet každého, kdo se narodil v internetové době a není nutně hackerem, který tyto věci bezesporu už dávno zná a když chce, tak je i ovládá. Jeden z nejnápaditějších filmů roku 2016. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

6/10. Nápad už není v dnešní době tak svěží, jak by si tvůrci představovali, ale jednotlivé hry a na ně nabalující se zvraty a následky dokáží bavit až do závěrečných titulků. Mladší Franco a výjimečně sympatická Roberts to v pohodě zvládají a za mě fakt příjemná oddechovka. Nečekal jsem to. A mimochodem - krásná práce s barvami! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $38,583,626 Tržby Celosvetovo $85,251,425Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,115,425Tržby za predaj DVD v USA $3,629,973 ║ Šikovný nápad ušitý na dnešnú dobu, obsadenie fajn, fungovalo, Emma ako vždy skromne sympatická. /80%/ ()

larelay 

všechny recenze uživatele

jedna hviezda a aj to iba za paradnu hudbu. inak to bola strasna, donebavolajuca kravina. kazdou minutou mi to zralo nervy. doslova. este doteraz ma bolia oci z tych debilnych hereckych vykonov a komedialnych nelogicnosti. este znesiem, ked je film kravina, ale ked je to kravina, ktora ma doslova serie, tak to uz nezvladam. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VÝZVA SPLNĚNA“… /// Hrajete vadí-nevadí? Vy starší snad, ale ti mladší přešli na Nerve (a taky na Modrou velrybu - teda jestli jim ji PČR už našla…). Vee je mladá holka, takže „paří“ Nerve. A dokuď má věci pod kontrolou, sledujeme optimistickou jízdu, u který všichni stalkeři šáhnou do spoďárů (možná i víckrát). Pak to začne měnit status z „bláznivý“ na „dramatický“, v přímým přenosu (takže LIVE) se řešej vztahy a hudrovat nad neracionálním uvažováním, je mimo (nejen) teenegerskou mísu. Emoce má vybudit „hra vo život“, páč (jak říká starý moudro) dokuď nejde vo kejhák, jde vo hovno. Jenže tahle fejsbůková generace už zapomněla, jak se vo něj hororově hraje. Takže tady máme mládežnickou voddechovku s finanční inspirací pro Anonymous. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu „Nerve“, kterou v roce 2012 napsala Jeanne Ryan, neznám. 2.) Hororově už jsem hrál (a dopadlo to podobně). 3.) Zjistím, jak se obehrává hra. 4.) Thx za titule „.bac.“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distributor: Lionsgate // Počet premietajúcich kín v USA: 2,538 // Otvárací Víkend v USA: $9,445,456 // ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Kdyby Anonymous byli vážně tak kwůl, jak si o sobě myslej. Nepochybuju, že stárnout to bude ještě hůř než původní Tron. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Příjemně moderní thrill jízda, která je děsivá tím, jak moc je reálná a poukazuje na chyby dnešní doby. Nerve má příjemný spád, atraktivní Emmu Roberts, hravý vizuál, daří se filmu dolovat i slušně napětí (Motorka,Vlak). Jeden z filmů, který se dá doporučit všem jak z poučného tak zábavného hlediska. 80% ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Film začne jako celkem slušná sonda do života dnešních teenagerů, pak se ale stane něco naprosto nečekaného! ...promění se v hromádku klišé. Wow. Já vím, mind = blown. Ať už jste to ale čekali nebo ne, Emma Roberts je prostě až příliš hezká na pohled, na to abych ji kompletně mohl ignorovat. A taky víceméně jediný důvod, proč je film nakonec přece jen lehký nadprůměr (drží pohromadě, dává celkem smysl, snaží se o nějakej komentář a vypadá celou dobu dobře). Berte, nebo nechte bejt. 6/10 ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tohle byla bezvadná ujetina, ale co já vím, dneska je všechno možné a s těma mobilkama už vůbec nepochybuji o tom, že se někde něco podobného v menším měřítku může dít, tak co. Neměla jsem tendence odskakovat od monitoru uvařit si kafe a podobně, zkrátka to byl nervák od začátku do konce. Bylo to spíš pro mladší publikum než jsem já, ale to mně vůbec netankovalo, já se bavila, bála a smála a dokonce si myslím, že si nějaké to moudro mohou někteří z Nerve odnést. Kam až zajít při používání takových věciček jako je mobil, tablet atd. A jo, klidně se šikovný hacker dostane k vám domů. mně se to stalo jednou a můžu vám říct, že to byla černá můra a stačilo. A ta hlavní dvojka byla výborná, moc hezky se na ně dívalo a těch pár kiksů házím za hlavu, u takových filmů je nejde brát přece vážně. 80% ()

Wade Wright

všechny recenze uživatele

V průběhu filmu jsem si dával dohromady tenhle komentář. Někde do 3/4 jsem si řekl: Hele, charaktery jsou tupý jako velevrub, ale co už. Že celá ta hra je tak trochu nedomyšlená má to spoustu logických nesrovnalostí? Co už. Já se bavil a bavil jsem se celou tu dobu. Režie je suprová a je strašně cool jak je tenhle film moderně zpracovanej, celý to působí jako vlog od Caseyho Neistata(což je trochu funny protože se tam i objeví) má to drive, úžasný tempo který vás prostě vtáhne a zařeže do sedačky. Říkal jsem si za normálních okolností bych tomu dal mnohem horší hodnocení ale s tímhle prostě nemůžu míň než za 4*.No a zrovna v tom nejlepším se to na pěti posledních minutách naprosto rozesere. Postava mámy je jednoduše k smíchu, buď ji tam neměli dávat vůbec a nebo z ní alespoň neměli dělat takovýho tupce. Celý finální zvrat nefunguje jako zvrat protože némá absolutně žádný teasing a přijde doslova "out of nowhere". Nevím jak vám ale mě to najednou strašně zkazilo zážitek. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"To vážně chcete, abysme se pozabíjeli? - Joooo!" Lidi si zaplatili, tak mají právo vidět krev. Jenže oni to nejsou lidi. Sice tak vypadají, ale ten mobil přirostlej k horní končetině dává tušit, že došlo k nějaký mutaci. Já tedy neukazuju svůj život na žádným sociálním Chlubílkovi, neztrácím se na ulici v případě výpadku internetu a až mě nějaká chytrá lednička vyzve, abych skočil z okna, protože za svou smrt budu mít miliardu zhlédnutí, tak poletí první. Přesto mě celkem zaujal snímek, kterej ukazuje, že tuhle hru zatím ještě lze vyhrát. Na jak dlouho? ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z filmů, u něhož nechápu, proč je tak hrozně podhodnocený. Vždyť jak jinak by měl vypadat thriller dnešní doby? Má to neskutečný spád, větší napětí než deset dobrých hororů dohromady, sympatickou hlavní hrdinku a pěknýho hlavního hrdinu, tak co víc si přát? Už jsem trošku zchladla, ale dalo mi práci, abych si Nerve hned po příchodu z kina nevrazila do topky. Věřím, že po příštím zhlédnutí se stejně neudržím, protože je to pecka! ()

Morien 

všechny recenze uživatele

V rukou dospělých tvůrců by mohlo jít o film mrazivý jak nula kelvinů, ale tenhle výtvor je bohužel přesně tak povrchní jako kultura z jejíž patologičnosti těží svůj námět. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Miluju filmy o dvou cizincích opačného pohlaví, kteří se sbližují na útěku během jedné dlouhé a divoké noci. Miluju paranoidní thrillery. Miluju filmy o hrách. A v neposlední řadě miluju neónové vizuály. Takže NERVE natočili přímo pro mě. Samozřejmě kdo se téhle sympatické a efektní teen variaci na Fincherovu HRU (které by se to nemuselo podobat až tak moc - odsátí peněz z konta, únos a probuzení se v kontejneru, nafejkovaná závěrečná střelba) bude chtít vysmát, dostane k tomu od ní x příležítostí, počínaje obsazením Emmy Roberts do role uťáplé Vee, a závěrečnou hackerskou megaakcí konče. Mě osobně tam ale chybělo jen víc paranoie a zamotanější konec. Takže co? Jste hráč/exhibicionista, nebo divák/voyeur? ()

Reklama

Reklama