Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Danny DeVito prokázal mistrovství v žánru černé komedie již před patnácti lety snímkem Válka Roseových. Rozvádějící se manželský pár (Michael Douglas a Kathleen Turnerová) v něm svedl nelítostný zápas o to, komu po rozvodu připadne jejich společný dům. Také v jeho novém filmu Baba na zabití je předmětem sporu vytoužená nemovitost. Tentokrát se jedná o starobylý dům v Brooklynu se třemi krby, vitrážovými okny a majestátní knihovnou. Mladí manželé Alex a Nancy se do něj nastěhují v domnění, že našli svůj vysněný domov. Splněný sen má ovšem malý háček: první poschodí obývá za regulované nájemné na první pohled roztomilá stará dáma, paní Connellyová, která, jak je ujišťuje realitní agent, se netěší dobrému zdraví, takže dům bude novým majitelům brzy patřit celý. Jak záhy vyjde najevo, opak je pravdou. Paní Connellyová se rozhodně zemřít nechystá a svou ďábelskou vitalitu vynakládá zejména na vynalézání nových a nových způsobů, jak novým sousedům znepříjemnit život. Od televize puštěné na plné pecky, přes permanentní žádosti o drobnou pomoc až po pozorování jejich milostných hrátek. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (384)

ripo 

všechny recenze uživatele

Jedná sa o ten typ komédie, kde platí zásada : "Na chudobného aj kadibudka spadne.... " Je to zobrazená záplava absurdných situácií, pri ktorých si myslíte, že VY by sto to riešili úúúúúúúúplne inak .... Chyba lávky !!! Pani Connellyová v tom nie je žiadny začiatočník, ale tvrdý profík, ktorý dokáže dohnať k šialenstvu i iné charaktery, ako ste vy ..... Komédia, ktorá si zakladá len na tom, aby ukazovala tie absurdné situácie a nič viac .... Jediným zaujímavým momentom filmu bol jeho záver s kvalitnou pointou ..... ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Tak koukání na tuhle komedii jsem odkládala hodně dlouho... Vůbec se mi do toho nechtělo. No sice pod pojmem komedie si představuju trochu něco jiného, ale i tak se mi tenhle film docela líbil. Zprvu nesympatičtí manželé mi pak připadali sympatičtí, jejich herečtí představitelé taky. Babka to zahrála skvěle, ale jako sousedka je fakt na zabití. Srovnávat s Válkou Roseových nemůžu, to jsem neviděla. No jinak to mělo hustý konec a bylo to pro mě docela příjemné zpestření po tom, co jsem se dívala na filmy se závažnějšími tématy. Taková příjemná oddechovka... ()

Reklama

kocik1 

všechny recenze uživatele

Ty vole, to jsem netušila, že v Bronxu mají jen jednoho policajta! Ono vůbec v téhle komedii je takových špeků víc než komických momentů. Třeba že Alex ani Nancy nevědí, že když někomu pronajmou bydlení, tak mu tam nemají co lézt a když už to teda udělají, tak se aspoň nemají co cítit ukřivděně, když se octnou na policii v roli vyšetřovaného. Nebo to umělé dýchání? Z něj se mi málem zvedl kufr, ale asi se čekalo, že se budu smát. Chachacha. Ve finále jsem netušila, jestli je na zabití spíš baba, Nancy s Alexem nebo ten jejich realitní agent. Ale asi bych to vzala jedním vrzem.:-)) Však není nad veselé a šťastné konce. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Je třeba si přiznat, že tento počin je trotlovské nic. Na druhou stranu je tu něco co ho zachranuje, něco jako Drew, ale ani ta nedokázala vytáhnout tento film, klesající ke dnu hromady sraček a udělat z něj důstojnou komedii, bohužel. Kdyby za nic, tak tu třetí hvězničku jsem musel zabít za to, že to s tou hnusnou babkou neskoncovali hned, i kdyby měl být snímek třeba o hodinu kratší, a ještě jí posluhovali jak smyslů zbaveni. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Keď ste už pri tých porovnaniach s Vojnou Roseovcov, tak podľa mňa jej Duplex nesiaha ani po členky. Pobavila som sa aj zasmiala, ale stačilo vidieť raz. A trúfam si povedať, že zamilovaný párik Stiller-Barrymore nemá šancu sa dvojke Douglas-Turner ani len priblížiť. Ale inak je to normálna švacnutá komédia, občas zachádzajúca do nechutností, ktoré neboli nutné (a svedčia o tom, že scenáristi nevedeli inteligentnejšie vyplniť ani tých 88 minút) a keď vypnete mozog, môžete si ju na tejto úrovni aj vychutnať. (Iste, aj vo Vojne Roseovcov bolo pár nechutností, ale myslím, že netreba diskutovať o tom, že tam mali predsa len iné poslanie.) ()

Galerie (221)

Zajímavosti (13)

  • Duo Ben Stiller (Alex) a Drew Barrymore (Nancy) příliš diváků nenadchlo, a tak se film během prvního víkendu (26.-28. 9. 2003) v severoamerických kinech vyšplhal pouze na sedmé místo s výdělkem 4,6 milionu dolarů. V pokladnách severoamerických kin nakonec diváci nechali jen 9,6 milionu dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 19,3 mil. (imro)

Reklama

Reklama