Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Danny DeVito prokázal mistrovství v žánru černé komedie již před patnácti lety snímkem Válka Roseových. Rozvádějící se manželský pár (Michael Douglas a Kathleen Turnerová) v něm svedl nelítostný zápas o to, komu po rozvodu připadne jejich společný dům. Také v jeho novém filmu Baba na zabití je předmětem sporu vytoužená nemovitost. Tentokrát se jedná o starobylý dům v Brooklynu se třemi krby, vitrážovými okny a majestátní knihovnou. Mladí manželé Alex a Nancy se do něj nastěhují v domnění, že našli svůj vysněný domov. Splněný sen má ovšem malý háček: první poschodí obývá za regulované nájemné na první pohled roztomilá stará dáma, paní Connellyová, která, jak je ujišťuje realitní agent, se netěší dobrému zdraví, takže dům bude novým majitelům brzy patřit celý. Jak záhy vyjde najevo, opak je pravdou. Paní Connellyová se rozhodně zemřít nechystá a svou ďábelskou vitalitu vynakládá zejména na vynalézání nových a nových způsobů, jak novým sousedům znepříjemnit život. Od televize puštěné na plné pecky, přes permanentní žádosti o drobnou pomoc až po pozorování jejich milostných hrátek. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (384)

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Veľmi vydarená oddychovka obsahujúca pár super scén(napr. keď chce Ben Stiller chytiť chrípku, rozpredajú všetko aby mohli vyplatiť nájomného vraha). Tá stará bola fakt protivná, a aj keď nemám rád Drew Barrymoreovú, v kombinácii s Benom Stillerom mi až tak nevadila. Nie je to, ako tu veľa ľudí spomína Vojna Roseovcov, ale je to sranda. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem doufal, že když v tom hraje Ben Stiller, tak to bude stát za to. Jenže jsem byl zklamán a to tak, že docela dost. Ben za to rozhodně nemůže, hlavní problém je ve zpracování, které Danny DeVito prostě neudělal podle mých představ. Přišlo mi to hektické, občas dost hrozně sestříhané a celé tak nějak praštěně nenormální, že jsem měl každou chvíli chuť to vypnout. Baba na zabití sice není zas tak špatný film, ale tak jak je zpracován mi rozhodně nesedl. Škoda. Stiller s Barrymorovou jsou vcelku pohledný pár, který funguje. Ale to je ta jediná věc, která v tomto filmu asi funguje a za což dostává dvě hvězdičky. --- Co to se mnou děláte? - Zaskočila vám čokoláda. - Zaskočil bonbónek ()

Reklama

Nancy 

všechny recenze uživatele

Naprosto průměrná komedie, která je ale pořád o trochu lepší, než jiný Stillerův počin - Riskni to s Polly. Tahle komedie má aspoň nějaký ten děj, člověk se u toho tolik nenudí a občas se i zasměje, ale očekávala jsem od toho poměrně víc. Navíc mě ta babka fakt hodně s*ala i když mně osobně vlastně nic neudělala. Chvílema mi to přišlo trochu jako Sám doma pro starší publikum - rozházený a rozbouraný barák a výsledek žádný. Navíc si mohli tvůrci odpustit "vtípky" založené na zvracení a podobných nechutnostech. Drew byla vcelku dobrá a Ben (jako vždy) průměrný, celý film ale byl takový až moc obyčejný. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Neskutečně zábavná černá komedie s podle mě velmi vydařeným scénářem a ještě lepším obsazením. Drew a Ben jsou jako manželský pár skvělá dvojka a ta babka je prostě výborná.... Viděk jsem to už několikrát a ani jednou mě to nezklamalo. Spousta vtipných situací, které opravdu stojí za to. Skoro vždy se u toho MÁLEM válím smíchy... Jedna z nejlepších amerických komedií. 100%. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoci, ale tahle „černá“ komedie se mi moc pod kůži tedy nevryla. Netvrdím, že jde o vyloženě špatný film, nebo že by se u něj snad někdo unudil k smrti, ale prostě mi to nesedlo. Ústřední dvojka je v pohodě a jako herce (herečku) je jakžtakž beru, ale ta babka byla na ránu. Jasně, občas s ní „byla prdel“, ale docela dost mi lezla na nervy – no asi stejně jako našemu párečku… ()

Galerie (221)

Zajímavosti (13)

  • Príbeh filmu sa zrodil v hlave scenáristu Larryho Doylea a bol inšpirovaný skutočnými udalosťami, ktoré sa odohrali vo Francúzsku. V roku 1965 47ročný právnik súhlasil, že bude platiť 500 dolárov mesačne za krásny byt obývaný 90ročnou pani Calmentovou až do jej smrti, a potom ho po nej zdedí. Nanešťastie pre neho sa pani Calmentová stala najstaršou ženou na svete a dožila sa 122 rokov. Zomrela až v roku 1997, rok po smrti svojho 77ročného podnájomníka. Doyle sa začal pohrávať s touto myšlienkou, premiestnil príbeh do Brooklynu, a načrtol postavy zo svojho vlastného života – hoci nevraví ktoré. (ash99)
  • Studio, zřejmě z obav o finanční úspěch, posouvalo premiéru z původního data 16. srpna 2002 minimálně pětkrát, až konečně zakotvilo na 24. září 2003. (imro)
  • Když je Alex Rose (Ben Stiller) nucen sníst chip, má jej namočený v cibulové omáčce. Když jej však vkládá do úst, už nikoliv (dydy79)

Reklama

Reklama