Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po necelých dvaceti letech Grzegorz Królikiewicz přichází s hraným filmem a věnuje se tématu, které se vrací v celé jeho tvorbě, od debutu Skrz naskrz až po pozdní Případ Pekosińského. Na základě prózy Adriana Markowského znovu vypráví o lidech z okraje společnosti, kteří jsou morálně na dně a frustrovaní, ale nelze říct, že by byli degenerovaní. Děj se odehrává na sídlišti v Lodži, ve světě odříznutém od zbytku země, mezi cihlovými domy a špinavými uličkami, kde se čas zastavil anebo plyne úplně jiným směrem. Volně propojené epizody představují jednotlivé obyvatele, sousedy a sousedky, mezi nimiž najdeme mj. kněze kulturistu nebo ženu, která má dvě srdce. Celek má zřetelné surrealistické vyznění – Królikiewicz překresluje a deformuje skutečnost, aby zdůraznil složitost lidské povahy. (Kino na hranici)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

garmon 

všechny recenze uživatele

Serie bizár skečů. Připomíná to trochu Delikatesy, trochu Kolského, morální neklid je v tom převrácený do šklebu. Trochu to poetikou připomíná i české Knoflíkáře - a s tím už se mi vezl ten pocit, tehdy zfanfrněli celé Česko, aby bylo do roka a do dne pomalu každému trapně se k tomu vracet. Příliš snadné. Bohužel. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Česky SOUSEDI. Povídky z polské reality druhé poloviny minulého století o lidech přežívajících na okraji společnosti. Królikiewicz v plném lesku a síle, surreálná fantazie obrazů a zvuků. Z jeho názorů: "Umělci mají být psy lízajícími Lazarovy rány". Více v polských recenzích: http://www.filmweb.pl/reviews/Awangarda+wiecznie+%C5%BCywa%21-17137# http://film.onet.pl/recenzje/sasiady-kino-odrebne-recenzja/5e00x http://wpolityce.pl/kultura/253512-sasiady-pudzian-ksiedzem-a-mucha-prostytutka-krolikiewicz-wraca http://booklips.pl/adaptacje/film/grzegorz-krolikiewicz-zekranizowal-opowiadania-adriana-markowskiego-sasiady-w-kinach-od-20-marca/ http://film.dziennik.pl/recenzje/artykuly/485814,sasiady-swiatlo-tkwi-w-szczelinie-swietny-powrot-buntownika-kina.html ()

Reklama

Galerie (11)

Reklama

Reklama