Reklama

Reklama

Film je natočen podle skutečného příběhu těžebního skandálu Bre-X Mineral Corporation na počátku 90. let. (Freeman Ent.)

Recenze (300)

POMO 

všechny recenze uživatele

Dejovú štruktúru s pointami to má, ale je bez šťavy, nezaujato zrežírovaná. S diskutabilnou voľbou soundtrackových songov. Filmu by prospel obratnejší, sviežejší štýl rozprávania. Iskra, akú mal American Hustle (filmy sa pohybujú na podobnom, americkom retro teritóriu). ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Strašná nespravedlnost! Osrala letos vyhraje za prkenné umělohmotné pitvoření v Homolalalandu snad ta nejodpudivější neherecká pizda, jaká se kdy zpixelizovala za sklem mé obrazovky, a nejpopičivější herecký výkon desetiletí se neotře ani o nominaci. Matouš holt k jeho škodě není ani negr, a patrně ani buzerant, tudíž si se svým naprosto famózním a neuvěřitelně slizkým prospektorem mohl v letošním přitepleném multikulti klimatu leda tak vykolíkovat zábor. Myslím, že by ho po tomhle mohli z fleku nasadit do hlavní ženské role dvojky té Tralalapičoviny pro nevkusné vypasené hospodyňky, a on by tu šišlavou Kamennou ropuchu zvládl stejně odporně, ale navíc by i hrál. Tento veskrze průměrný, avšak vcelku svižně plynoucí film o devadesátkovém zlatém tunelu povýšil na ultimativní herecký koncert a vytáhl ze mě svým výkonem jeden rozškrábaný puchýř navíc, protože byla opravdu radost jej sledovat. No radost … Předvedl vizuálně natolik nechutného hnusáka, že se místy až otřepáváte odporem a máte pocit, jako byste se dvě hodiny dívali na prasklý akutní absces. Absces, který ovšem úchvatně naturálně hnisá a krásně hraje všemi možnými nemocnými barvami. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Matt patří do kategorie herců, které prostě chci vidět na plátně. Spoléhám na to, že on sám si vybere kvalitní scénář a má mou plnou důvěru a vrací mě to vynikajícím zážitkem z jeho herectví. Kdyby se z Oscara nestala záležitost pro uspokojování černé menšiny, Matt by byl minimálně v nominace, protože opět předvedl 100% sžití se s postavou, opět po dobu natáčení zrušil Matta a přeměnil se v Kennyho a předvádí dokonale vybroušený herecký výkon. Edgar Ramírez hraje jednu z nejsympatičtějších rolí ve své kariéře a charismá z něj srší do všech světových stran. Samotný příběh vyžaduje trošku větši pozornost v některých "obchodních" částech by mohl být vyprávěn lehčeji a srozumitelněji, ale celý příběh je na tolik zajímavý a poutavý, že spapáš každou minutu, kterou Stephen uvařil. Tohle je absolutní čistokrevná filmařina, která má daleko k tomu co se dneska valí do multikin, ale v mých očích je to zkrátka Gold a poslední tři sekundy pohladily u srdce jako už dlouho nic, je krásný, že v tomhle světě ještě existují takovýhle hodnoty. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Film, který ze začátku spíše odrazuje, aby na závěr uvedl do stavu filmové blaženosti. Ze začátku jsem totiž vůbec nevěděl, jaký důvod si najít, abych film dokoukal. Matthew McConaughey se tu sice opět neuvěřitelně proměnil, ale zároveň tu mluvil tak odborně, až jsem si chvíli myslel, že spadl z Marsu. Odbornost ale po setkání s Édgarem Ramírezem šla naštěstí do kopru a rozjel se opravdový příběh, který se kvalitou stále stupňoval, až jemně šoknul závěrem. Zase jeden z těch, na které budu moc rád vzpomínat, co Vám budu povídat. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

7/10. Matt se do toho zase opřel a jeho proměna ve vypasený hovado ( co neumí mluvit a touží po goldech ) zafungovala na jedničku. Škoda jen, že režie je krapet unuděná a scénář má pár nedotažených momentů. I tak líbilo! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MÁME ZLATÝ DŮL!“… /// Vyprávění o „volání“ zlata. A další film o pádu, vzestupu (a tím pádem o šíleným bohatství) a následným … prostě o Bre-X Mineral Corporation. Zlato a štěstí. McConaughey předvádí další nezapomenutelnou postavu a díky jemu uvěříte, že tyhle dvě slova k sobě patří. Jinak jde o „kus“ na jedno vidění. Díky dobrodružnýmu příběhu, kterej byl pro filmový účely přikrášlen a ožralovi i klaunovi Matthewovi získáte celkem jasnej přehled o tomhle těžebním skandálu. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy posle skutečnosti. 2.) Nevím, jak vypadá člověk, kterej má sen. 3.) Thx za titule „cybero75“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Spíš mi film připomíná Sázku na nejistotu než vlka z Wall street. Nebyl to špatný film Matthew McConaughey hraje výborně i celkový nápad rozhodně zaujme, k závěru dojde na očekávané dusno a problémy a teprve tehdy začne film být zajímavým. Na jedno zhlédnutí ok. 60% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Je to tak medzi 40 a 60%, ale čakal som to oveľa horšie, nezáživnejšie a nudnejšie a nakoniec ma to vlastne celkom bavilo, tak prižmurujem oko a dávam až 60. Matthew McConaughey nie je môj obľúbený herec, ale nakoniec hral menšieho kreténa, než akého som čakal. Vo vedľajších úlohách potom zaujmú Édgar Ramírez, Bruce Greenwood, Stacy Keach a Toby Kebbell. V atmosférickej džungli strávime len málo času, ale ani v meste to nie je nezáživné a potešil ma "scenár, plný nečakaných zvratov a prekvapení. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Matt se vyžral, znechutněl a předvedl další herecký gala v jinak slušný, ale ničím jiným vynikající honbě za zlatem. Jeho verze svým způsobem kouzelnýho shady hustle snílkovskýho archetypa, což je zároveň pocta jeho otci i dělo nudný kravaťácký uprděnosti, tu je sice jedinou peckou, ale ono to bohatě stačí. Mám pro tyhle starosvětský střelce slabost. O chlup lepší na podobnou notu teď ale Keatonův mekáčový FOUNDER. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Jsem v rozpacích, z které strany na tenhle film jít a jak ho hodnotit. Já mám Matthewa ráda, jeho filmy jsou vždy něčím poutavé, ale tady jsem to nějak nemohla vstřebat. Téma mně bylo bytostně neznámé, ale dobře, zase jsem o vlas chytřejší. Problém byl v tom, že jsem se místy nudila a to je něco špatně. Buď ve mně a nebo je to filmem. Abych se přiznala, tak mě nebavilo stále zírat na věčně zlitého Matthewa i když to hrál wow. Jak sebou plácnul do toho bláta, to bylo super, zub už byl horší, ale snaha o podobu je chvályhodná. Asi se na to budu muset mrknout ještě jednou jinýma očima a bez chřipky. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

McConaughey opět angažovaně táhne celý průměrně odvyprávěný a zrežírovaný film plný nezajímavých telefonátů, sterilních vyjednávání a fádně vylíčených intrik, až k tomu jednomu šokujícímu twistu, no a pak je konec a dvě hodiny v tahu. Tam, kde Vlk z Wall Street přistupoval k divákům jako k úplným dementům a vše jim pečlivě vysvětloval skrze vtipné a absurdní scény, které pak stmelovaly celý film a držely diváka v pozornosti před nástupem toho důležitého, tam Zlato jen zarytě mlčí a vyžívá se v primitivní psychologii a snech hlavní postavy, která je prostě jen věčně ožralá troska, takže se není v čem vyžívat. Gaghan style rozhodně nemá a během kariéry nenatočil ještě nic relevantního, což zde jen potvrzuje obsesí na vylíčení malicherností (především pak vztahy hlavní postavy s přítelkyní, přáteli a flaškou chlastu) a pro pointu filmu to nejdůležitější jen apaticky nastřeluje, aby ihned celý nadšen odběhl za hlavní postavou do hotelového pokoje a tam ji nechal nesouvisle blábolit a exhibovat v alkoholickém oparu. Vlastně ten film není vůbec o zlatě, nějakém dolu v Indonésii a podvodech, je to nudný životopisný film alkoholika Davida Walshe (Kennyho Wellse). 60 % ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když všichni bohatnou, každýmu je pravda u prdele." Nikdy jsem se oficiálně nestal Zlatokopem roku, takže jsem nemusel řešit, jestli někde je nebo není zlato, jestli je to zlato moje či někoho jiného a už vůbec jsem se nemusel bát toho, že mi ho někdo ukradne. Kenny s Michaelem si všechny ty vzestupy a pády užili a já si vůbec nejsem jistý tím, jestli jsem jim to přál. Nicméně vždycky přeju kus toho štěstí raději těm, kteří mají hlínu za nehtama než kravaťákům s elitními právníky v zádech. A taky mám rád, když někdo nechce prodat svůj sen. To je tak hezké. Ale já bych ho stejně prodal a pak bych si koupil jiný. Jsem prostě takový, mám rád legendy o hořícím kruhu a ještě radši mám, když mi k tomu zahrají mí oblíbení Pixies, kteří tady byli nepřeslechnutelní. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Je to dobře zahraný a dobře natočený, ale toto téma mě moc neoslovilo. Nejzajímavější na celym filmu je asi to, že Matthew McConagněco se s přibývajícími roky dá považovat opravdu za Áčkovýho herce. Dřív jsem ho bral spíš jako herce druhý kategorie. A z Bryce Dallas Howard se s přibývajícími roky stala docela šťabajzna. Za mlada se mi teda moc nelíbila. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Mlčeti zlato. Hlavně v první polovině zbytečně upovídaná sonda do života „prospektora“, který prochlastal víc, než kolik mu vynesla těžba, aby se na konci ukázalo, že je to úplně jedno. Prázdnota za dva zlaté krumpáče. Hodnocení je možná trochu nesmlouvavé, ale už mě ty cool biografie, co plácají po zádech mocí opojené byznysmeny s akciemi, zbraněmi, cennými kovy, lidskou naivitou a bůhví čím ještě, začínají srát. McConaughey vyměnil pekáč buchet za obrácenou pánev wok, na hlavě si udělal třetí koleno a jedničku vlevo nahoře uzpůsobil na otvíraní konzerv, nicméně bloudění ve vlastním hereckém rejstříku se tím nevyhnul.. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrná rekonstrukce (ve své době) největšího zlatého tunelu na světě. Bohužel bez potřebného režisérského fištronu. Herecky je všechno v pořádku, panděratý McConaughey valí. Scénář je výborný jen to negraduje, spíše prostě probíhá, což je malinko zklamání. I tak další poučná lekce z historie. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tyhle napůl životopisná dramata mám hodně rád, obzvláště s takto sympatickým obsazením. Tlouštík McConaughey opět prošel naprosto neuvěřitelnou proměnou (Christian Bale approves) a dublérka Jessicy Chastain je jako vždy prostě neuvěřitelná. O příběhu jsem vůbec nic nevěděl, Zlato celkově prošumělo neuvěřitelným způsobem a hodně doufám, že oscarový Matthew s těmihle rolemi ještě neskončil. Spíš bych sice raději viděl v nějaké akčnější roli na způsob Sahary, ovšem filmy jako Free State of Jones nebo právě Gold mu po zrestartování kariéry herecky taky neuvěřitelně svědčí. Skvělá jednohubka, o které jsem za těch 120 minut ani chvilku nenudil a poslední půlhodina mě odrovnala úplně...8/10 ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Tradičně skvěle přípravený McConaughey, který do své role ždíme jako obvykle svých 100 procent. Jinak ale vcelku nezáživně podaná podívaná inspired by true story, která jde svojí retro stylizací ve stopách American Hustle, avšak je to málo živé a málo vášnivé. Kromě dvou, tří emocionálně povedených situací je to defacto prozívané. ()

Reklama

Reklama