Reklama

Reklama

Hiphop-erace

(festivalový název)
  • Nový Zéland Hip Hop-eration (více)
Trailer
Dokumentární / Rodinný / Hudební
Nový Zéland, 2014, 93 min

Režie:

Bryn Evans

Scénář:

Bryn Evans

Kamera:

Bevan Crothers

Obsahy(1)

Může se soubor seniorů, jehož věkový průměr se blíží devadesátce a skoro všichni členové vlastní umělou kloubní náhradu, úspěšně zúčastnit hiphopové taneční soutěže? Film sleduje fascinující cestu novozélandských nadšenců, kteří to se svým vystoupením chtějí dotáhnout až do Las Vegas. Životní elán a nadhled jim rozhodně nechybí. Díky pozitivnímu přístupu se jim daří překonávat i zdánlivě neřešitelné překážky a dokazovat, že věk je jen číslo a s humorem jde všechno lépe. Oporou i blízkou přítelkyní je pro ně mladá manažerka a trenérka Billie, pro kterou představují překážky pouze výzvu na cestě s jasným cílem. Jak sama říká: „Pojedete všichni, i kdyby to bylo v urně." (Jeden svět)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (12)

movieband 

všechny recenze uživatele

Viděno v rámci festivalu Jeden svět. Kdo by čekal film o Hip-Hopu, tak ten tu hraje druhé housle. Celý film je o síle lidské ducha a o tom, že na věku nezáleží, proto, aby člověk mohl dělat nevšední věci. ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Hip hop úplně nemusím, ale při sledování tohoto dokumentu v rámci festivalu Jeden svět jsem si několikrát říkal - wow, to je opravdu dobře udělaný dokument. Vyšší hodnocení asi dokumentu dát nemůžu, rozhodně patří mezi jedny z nejlepších, které jsem viděl. 90% a tančete, dokud vám stačí dech! ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Úžasný příklad důležitosti aktivizace seniorů. Hezký příběh. Na tanec hip-hop se krásně kouká, ale pro mě je to spíše hrubší poezie a monotónní rytmus. Tedy žádný velký art bouchat do bubnu. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

Kino projekce Filmové Vinohrady/// Obsazení 10/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Kamera 10/10/// PLUS: zdařile natočeno, od vydařené kamery a kvalitního obrazu, přes vhodně využitý střih až po uvěřitelné a často nenásilně zábavné dialogy "do Las Vegas pojedeme všichni, i kdyby to mělo být v urně"/// MÍNUS: až na jednu scénu (stříhání...) kamera zabírá přesně to co chci ve filmu-v dokumentu vidět./// Shrnutí: Mám úctu ke stáří a nebráním se hip-hopu. Mám obdiv k tanečníkům všeho druhu a mám rád taneční filmy. Tady najdu vše. Nechybí dojemné scény, ani pocit vítězství./// Celkem 91%/// ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • V době natáčení měla Hip Hop-eration Crew 23 členů ve věku mezi 67 a 95 lety. Průměrný věk skupiny byl 80 let. (Dizzy_eM)
  • I přesto, že jsou některé taneční figury poněkud fyzicky náročné, zapojují se i členové, kteří mají zdravotní i pohybové problémy. Někteří trpí demenci, mnoho jich je hluchých, jeden slepý a čtyři mají kompenzační pomůcky. (Dizzy_eM)

Reklama

Reklama