Reklama

Reklama

Piráti ze Salé

(festivalový název)
všechny plakáty
Dokumentární / Rodinný
Francie / Velká Británie / Maroko, 2014, 79 min

Obsahy(1)

Na pozůstatcích někdejší pirátské pevnosti v marockém Salé vyrostla úplně jiná stavba – cirkusový stan. Útočiště tu našla první marocká cirkusová škola, která poskytuje alternativní vzdělání mladým lidem s pohybovým talentem. Snímek zblízka ukazuje osudy několika z nich – od přísných přijímacích zkoušek přes náročný trénink až po přípravu prvního vystoupení. Budoucí artisté musí překonávat zákony gravitace a nalézat motivaci k lepším výkonům. Cesta ke svobodnému uměleckému vyjádření je pro ně nejen cestou k profesionální umělecké kariéře, ale i k nezávislosti a svobodě. (Jeden svět)

(více)

Recenze (3)

Marze 

všechny recenze uživatele

Ta kouzelně líná marocká rodina mi připomíná román Oblomov od Gončarova. Středem pozornosti je ale cílevědomá dcera. Cirkus mě zajímal dětství a dívat se na tréninky pro mě bylo úmorné. ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Jeden z příjemnějších a oddechovějších dokumentů v rámci Jednoho světa. Dokument sleduje skupinu mladých lidí, kteří se v prostředí Maroka, snaží probít svůj pohybový talent a stát se světovými artisty. ()

Jacques1 

všechny recenze uživatele

Jeden z oddechovějších dokumentů, ve kterém nás nečekají ani tak aktuální politické a lidskoprávní problémy, jako spíš pohled do zákulisí cirkusového řemesla. Byť dojde na konflikt staré a mladé generace a její touze po jiném osud, než který jim může nabídnout život v na marockém maloměstě, budeme svědky především tvrdého cirkusového tréninku a spektakulárních akrobatických čísel. 3,5 ()

Reklama

Reklama