Reklama

Reklama

Rihanna: Four Five Seconds

(hudební videoklip)
  • USA Rihanna ft. Kanye West & Paul McCartney: Four Five Seconds
Hudební
USA, 2015, 3 min

Recenze (7)

Dementra 

všechny recenze uživatele

Klip se nedá hodnotit na toliko úrovních, jelikož tu máme tři osoby na jedné scéně a ještě ke všemu černobíle. Takže: vibe písničky mi naprosto vůbec neladí s agresivně ladícim klipem, přestože ten song ke skvělej. Proč Rihanna vypadá jako dělník na piku, to nevim. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Na počúvanie príjemné, ale keď sa zrazu v klipe ukáže v tejto zostave pán McCartney, je to ako päsť na oko. Nemyslím tým, že je už svojím spôsobom pasé, ale že proste do takejto spoločnosti nepatrí. Je to ale predsa len natočené citlivo a s vizuálnym cítením. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dnes už v hudební branži nestačí, aby se na písničce podíleli dva, nutností jsou rovnou tři umělci. Když se před kamerou sejdou Rihanna, Kanye West a Paul McCartney, hrozí přetlak osobností, ale určitě jsem ten pocit z klipu neměl. Z těch tří je bezkonkurenční frajer Paul, který si to vybrnkává na kytárku pěkně nalevo. Obklopený generačními rozdíly se v tomhle triu stává zajímavým a osobitým středobodem. Rihanna a Kanye West jsou limitováni stísněným prostorem před kamerou. Nedochází tedy k žádným velkým gestům, ani k rozmáchlým pohybovým kreacím, aby nevypadli ze záběru. Umělci se tam na na malém prostoru melou, ne vždy to působí úplně fajn, kdo to vymyslel asi chtěl demonstrovat, že velké pěvecké hvězdy nepotřebují obří stage. A tentokrát i bez barvy. Nejsem zrovna příznivcem černobílých klipů. Coolovosti by se dalo dosáhnout i jinými prostředky. Stačí však, že tohle umělecké spojení je netradiční a hudebně jiné, než bývá obvyklé. Song je z hudebního hlediska zajímavě akustický. Může fungovat dvojím způsobem. Bez klipu se ochudíte o McCartneyho, který pěvecký prostor nedostal, ale uslyšíte Rihannu a Westa v téměř folkovém balení. S klipem dostanete tři špičkové hudebníky, kterým se podařilo utvořit něco, co bylo před nějakým časem téměř nepředstavitelné a málo reálné. 80% ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama